Борис Джонсън уверява: Не съм излъгал кралицата!

Премиерът се намира под натиск да поднови заседанията на камарата
12 сеп 2019 20:18, Нели Христова
25
Борис Джонсън уверява: Не съм излъгал кралицата!
Снимки: Reuters

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън отрече обвиненията, че е излъгал кралица Елизабет II във връзка с прекратяването на заседанията на парламента, като ги нарече "абсолютно неверни", пише вестник The Independent, цитиран от агенция "Фокус"

Премиерът се намира под огромен натиск да поднови заседанията в камарата, след като разсекретените документи, показващи възможните сценарии за страната при осъществяването на Брекзит без сделка разкриха "безпрецедентни" проблеми, с които Великобритания може да се сблъска ако това се случи.
Лейбъристката партия заяви, че документите разкриват наближаваща "катастрофа".

Попитан дали е излъгал Кралицата на Великобритания, за да получи разрешение за преустановяването на дейността на парламента за пет седмици, Джонсън отговори категорично, че не е лъгал.

"Абсолютно не. Висшият съд на Англия е съгласен с нас, но Върховният съд ще трябва да реши", заяви той.

"Парламентът ще има време преди и след срещите от високо равнище на 17 и 18 октомври, за да дебатира сделката за Брекзит", добави още премиерът. "Много се надявам, че ще постигнем сделка, както казах, на тази важна среща. Работи много здраво, обиколих европейските столици за да разговарям с нашите приятели", каза още Джонсън.

Представителят на Лейбъристката партия в Камарата на общините Джон Макдонъл призова отново за подновяване на парламентарните заседания, като добави, че сега това е дори по-важно с оглед на разкритията на документите за последствията от Брекзит.

"Попитахме за връщането на парламентарните заседания. Правителството вече загуби едно съдебно дело тази седмица, а Върховният съд може да вземе това предвид в делото следващата седмица“, заяви той.

„Сериозните последици от Брекзит без сделка бяха разкрити от документитие. Парламентът трябва да заседава сега“, заяви още Макдонъл.

Бившият член на Консервативната партия Доминик Грийв обвини правителството в противоконституционни действия и нарече нивото на щети върху Великобритания, цитирано от документите за последствията от Брекзит "безпрецедентно".

"Това е правителство, което в мирно време е съгласно да причини щети на британците, както е написано в документите", заяви Грийв.

"Нивото на щети е безпрецедентно. Не мога да си спомня за случай, в който съм виждал нещо подобно преди. Дори и ако сме готови за Брекзит без сделка, той ще бъде вреден и скъп", добави още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
mdaaa преди 4 години
човечеца гледа да спаси Англия от либерастоглобалистите които държат европа в неспасяема прегръдка ама то в парламента им пълно с тях, как да стане.И той с нас в ямата, няма измъкване , няма...
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лудостта на народите!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралицата лъже поданиците и ги експлоатира. Фамилията им е богата, а бедните британци ще чакат американската мухлясала царевица.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излъже ли бабата по добре да не минава през френски тунели
13
2
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Е той цял народ излъга и продължава да лъже че една кралица на 93 ли няма да претъркаля
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Чудя се дали дъртата чупакабра ще ритне камбаната преди империята й да рухне. С това темпо на Брекзита, натам отиват нещата.Типичният български говнарррееец си остава с пръста в задния двор и с много надежди за вълната на майка му!
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се дали дъртата чупакабра ще ритне камбаната преди империята й да рухне. С това темпо на Брекзита, натам отиват нещата.
10
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Тук таме се намират и британски слуги като теб, добре платени и още по-добре обезпечени отколкото всеки българин в България.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
".А България е "велика държава", пълна със сральовци на всеки сантиметър."Тук таме се намират и британски слуги като теб.
8
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Списаревски 7С комплименти от България.......А България е "велика държава", пълна със сральовци на всеки сантиметър.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Носи се слух, че щe има Брекзит и по време на мача с България......Не знам за слуха но буквално ни свалиха гащите с 4 гола на 0!
6
8
 
12
 
! Отговори
Списаревски преди 4 години
Да пожелаем на Великобритания мъчителен и твърд Брекзит, и скорошен разпад на отделни държави. С комплименти от България.
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните влизат във война...всичките до един, за своята кралица.Ако ще и тук..*** да ги плюе и усмива.Това обединява нацията. Това ги прави и до голяма степен силни.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4"На британец вяра да нямаш."То затова в България пръщите от "доверие" един към друг. Цепите се от доверия, морал и справедливост, ама по ганьовски!
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На британец вяра да нямаш.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О кралицата в Англия всички гледат кралицата от едно време нито стъпка напред ,ами кралицата не е вечна няма нищо вечно има само заменяне на една материя или енергия с друга но в Англия всичко е за кралицата тая нация си е замразила от векове-сигурно в това е и величието .В Англия никой не притежава нищо -всичко притежава кралицата
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носи се слух, че щe има Брекзит и по време на мача с България. :D