ЕК към Либия: Не ползвайте бойно оръжие срещу мигрантите

Либийски граничари застреляли мъж, слязъл от спасителен кораб
20 сеп 2019 18:48, Анисия Иванова
12
ЕК към Либия: Не ползвайте бойно оръжие срещу мигрантите
Снимка: БТА

Европейската комисия призова днес Либия да не използва бойно оръжие срещу мигрантите. Повод за този призив станаха съобщенията, че мигрант, слязъл от европейски спасителен кораб, е бил застрелян от либийски граничари.

Много съжаляваме и решително осъждаме този смъртен случай. Използването на бойно оръжие срещу мигрантите е неприемливо, либийските власти трябва да изяснят подробностите по случая, за да не се повтаря и за да бъде понесена отговорност, заяви говорител на ЕК.

По неговите думи ЕС работи за затварянето на миграционните центрове в Либия и за разкриването на места за прием според международните изисквания.

Говорителят добави, че ЕС осигурява средства за обучението на либийската брегова охрана, за да могат нейните служители да спасяват живот. Обучаваме либийските граничари за човешките права. Нашата цел е да бъде спасен живот, да помагаме на мигрантите да се върнат у дома по сигурни пътища, да осигурим законни пътеки към ЕС на онези от тях, които се нуждаят от международна закрила, добави говорителят, пише БТА.

Той отбеляза, че спасяването на корабокрушенци е въпрос на задължение, а не на избор. ЕК не участва в определянето на мястото, където корабокрушенците да бъдат връщани на брега. Това се прави според международното законодателство, посочи говорителят.

По неговите думи, когато самолет за наблюдение над Средиземно море забележи бедстващ плавателен съд, летците подават данните към център, а центърът изпраща на място кораби за оказването на помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обратно по хай тех африканските си републики в Европа не не ни трябват още зооградини.
9
0
 
7
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Разбрахте ли защо не дават и перце да падне върху тях.Българските граничари трябва да стрелят по тия без предупреждение.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стрелба на месо! Никой не ги желае и това си е! Да се връщат по домовете и държавните си!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая европейска комисия кога я сменят,пенсионират?Официалните им главни приоритети са развитие на Европа,икономически просперитет и развитие на енергийната инфраструктура.Вместо това те се занимават с африкански и арабски клошари.Било задължение на всички да ги спасяват.. леле тия съвсем превъртяха.Някой да ги е карал ония насила да скачат в морето?Да си бяха стояли в колибите в Африка.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либийският граничар е показал как се пази граница,малко суровичко ,но така се действа с африканската izмет!
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега няма ли най-после *** стадно образувание,наречено "народи в ЕС",да проумее,кой вика така наречените "мигранти",дава им пари и всякакви технически средства за придвижване,САМО И САМО И НА ВСЯКА ЦЕНА,да засели териториите на еврораята с техните унищожители?!Няма ли.най после, тези еврорая да проумеят,че ги вкараха в кошарата ЕС,да ги унищожат чрез тези плевели - не с война,а с "човешки" плевели!НЕКА ВСЕ ОЩЕ ТОВА СТАДО СТОИ И ПОКОРНО ЧАКА,СОБСТВЕНОТО И УНИЩОЖЕНИЕ!!НЕ НАРОДИ,А ***!
4
0
 
25
 
! Отговори
179 преди 4 години
Европейските управници африканизират Европейското население нарочно. Нито Турция нито Либия е виновна . Опитват се да внасят най-простите индивиди от най- пропадналите държави в западна Европа за да има несигурност. Направо ми се повръща . Истината е една. *** в Източна Европа и най-вече у нас. В Западна Европа Африканизация. До никъде няма да стигне развитието на Континента по този начин. Да добавя и супер ниската раждаемост на коренното население и особено в България.
3
0
 
29
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Такива граничари ни трябват.ЕК... Повръща ми се
2
0
 
31
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
100% са Ислямски Терористи от ИДИЛ .За какво са ни в Европа ?Защо не бягат към САЩ ?
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааа,не,не...ТЕ ТЕХНИТЕ СИ ГИ ТРЕПЯТ,ние обаче сме големи либерасти-всичко що мърда муслимско го храним!Абе аз ли не съм в ред и целият останал свят се е побъркал?!?!?