75% от сирийските имигранти в Германия с помощи за безработни

Равнището на безработица сред сирийците е 44,2%
22 сеп 2019 15:53, Красимир Ангелов
63
75% от сирийските имигранти в Германия с помощи за безработни
Снимка: Reuters

Около три четвърти от сирийските имигранти в Германия живеят изцяло или частично на помощи за безработни, сочи официалната статистика, цитирана от ДПА.

Данните на агенцията по заетостта за август показват, че 74,9 процента от сирийците в трудоспособна възраст попадат в тази група.

Равнището на безработица сред сирийците е 44,2 процента през юни, което е с над 5 процентни пункта по-малко, отколкото предходната година, отчита БТА.

Данните за безработните не включват хора, които посещават езикови курсове или курсове за интеграция. Тези от тях, които печелят прекалено малко, за да покрият основните си разходи, могат да получават помощи за безработни.

При пристигането си в Германия сирийците, търсещи убежище, получават пари от държавата като бежанци. Тъй като молбите им за убежище обикновено са обработвани по-бързо от молбите на другите бежанци, те често и по-бързо попадат в националната система за осигуряване при безработица.

Около 43 процента от афганистанците в трудоспособна възраст получават помощи за безработни, а равнището на безработица в тази група е около 26 процента през май.

Експертите отбелязват, че тъй като афганистанците имат по-малък шанс да получат бежански статут, отколкото сирийците, те не получават автоматично правото да посещават държавно финансираните езикови и интеграционни курсове и влизат в редиците на работната сила по-бързо. Това се отнася и за бежанците от други страни, чиито молби имат по-малък шанс за успех.

Равнището на безработица сред германските граждани е 4,7 процента, а сред чужденците - 12,7 на сто през разглеждания период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И днес, дори под тази новина, незасягаща пряко Бг цензурата сече коментари безмилостно! Евроценности някакви ще да са....
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си нахрани баба Меркел..
15
20
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
не е лесно да попаднеш в развита държава без квалификация и умения на нивото на германския работниксъщите сме и ние навсякъде по света трудни за адаптиране и интегриране със слаби професии
14
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте малко, бе! Нали на Меркел й трябваше работна ръка, че недостигала и това й беше основната теза. Сега изведнъж тия особено ценени и висококвалифицирани кадри се оказаха излишни. Как така, Фрау Меркел, да не би сметките с "Refugees Welcome!" да се оказаха грешни? Що станА?
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел потръпна при тази новена
12
0
 
37
 
! Отговори
Мдам... преди 4 години
Ами откакто Германия затвори своите АЕЦ, ядрените физици на Меркел са без работа
11
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките - неграмотни на собствения ди език(според проучване), а лошите германци ги карат да се учат да четат и пишат на немски...Ама важното е че на джамията са редовни!
10
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй то... Пренаситиха пазара на труда със зъболекари, хирурзи и инженери, сега с по три висши и седят безработни...
9
1
 
31
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Даже си създоха фамилни мафиотски кланове и сруктури за кратко време!
8
1
 
6
 
! Отговори
??? преди 4 години
Юнал преди тебе има шест анонимни. 🔎
7
3
 
28
 
! Отговори
Зелен ЕвроЖендрВеган преди 4 години
Ра систи, пак лъжете, бежанците в Германия, са каймака на обществото - ИзТреперкел така каза, това са инженери, архитекти, доктори, учени!!
6
3
 
52
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАД 100 ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ИНДИЙЦИ В МОМЕНТА ЦОЦКАТ ОТ СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА НА ГЕРМАНИЯ, ЗА 1 ДЕТЕ ТАМ ПЛАЩАТ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ!АЗ АКО СЪМ УПРАВЛЯВАЩ ВЕДНАГА ПУСКАМ БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСНИ БИЛЕТИ ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИ ДА ГИ ИЗПРАВЯТ В ЕС ДЪРЖАВИТЕ И ТАКА МАХАЛИТЕ В БГ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ!!!НО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ЗАДЪРЖАТ МАХАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩОТО С ПОДКУПНИТЕ ИМ ГЛАСОВЕ НИ УПРАВЛЯВАТ!
5
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съществото с чувала на снимката работило ли е някога или само ражда?
4
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не случайно германската ми съпруга ме накара да се махнем от германия преди две години. Работехме за да храним милиони лежачи на социал. С какво сме длъжни да храним мързеливци. По цял ден лежат и правят бебета. Меркел е виновна за нещастието на германия.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са им и бежанците, и процентите. Поне още 2-3 милиона им трябват с 90% безработица, хахахах
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оха, сирийските сирийци са точно като българските "сирийци"!
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на лицата с българско гражданството колко % е?