Руски кораб се запали и потъна в Норвегия

На борда му работели заварчици, огънят тръгнал от искрите
26 сеп 2019 13:48, Елка Василева
34
Руски кораб се запали и потъна в Норвегия
Снимка: БТА

Руският кораб "Бухта Наездник" от Мурманския риболовен флот се преобърна и потъна в норвежкото пристанище Тромсьо след 22-часов пожар, съобщи норвежката телевизия Ен Ар Ко, цитирана от ТАСС.

Над водата е само десният борд на плавателния съд, районът е задимен. Наблизо продължава да работи катер, оборудван с водно оръдие.

Тази нощ пожарникари очертаха около кораба зона за сигурност и евакуираха над 90 души в радиус от 300 метра от кея.

Местните власти ограничиха движението в града заради задимяването и риска от експлозия, тъй като на борда имаше 200 литра дизелово гориво и цистерна с амоняк.

Дизеловото гориво може да замърси водата; пристанищните власти и бреговата охрана работят на местопроизшествието с оглед заплахата от взрив, заяви полицейският говорител Уле Северуд.

По данни на руското генерално консулство в Хиркенес никой от руските моряци не е пострадал. Всичките 29 членове на екипажа за евакуирани; само двама са настанени в болница за наблюдение, предаде БТА.

Корабът с водоизместимост 2878 тона, построен в Норвегия през 1991 г., се е отбил в Тромсьо за смяна на екипажа и планов ремонт, съобщи собственикът му. Според норвежките огнеборци на борда са работели заварчици, искрите са подпалили риболовни мрежи, а после пламъците са обхванали също хидравлични масла и пластмаси.

Обичайно "Бухта Наездник" лови риба в Североизточния Атлантик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Норвегияруски кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инцидент с руски кораб и хайванчетата хукнаха да мучат с вирнати опашки!А това, че норвежци обосрались няма значение!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киркенес, Йолочка! Слаб (2) по география!
26
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До ПутинЕ в случая е на норвежците или ти си мислиш че руснаците си карат ремонтната група в Норвегия
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитреци,ето как технично се емигрира в нормална държава!
24
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Тодар Правешки"Обаче екипажа или не е отразил сигналите, или е бил пиян. Второто е по-вероятно!"Тодоре ако не си спомняш инцидента е станал много рано сутринта и е имало мъгла. В международни води. Руснаците няма как да не "слушат" по това отвратително време защото точно тогава радарите на корабите(особенно военните, както и наземните станции за следене) работят на пълна мощност. Още нещо корабите са задължени да имат 2 неща, Спасителни средства, Радиолокационен отражател - радара е ОПЦИЯ
23
6
 
1
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До БобиБубик, дорогой, какво се опитваш да кажеш?Че разузнавателния кораб се движи на самотек докато разузнава ли? Мисли товариш, Мисли! Мислиш ли, че корабът превозващ *** не е видял руския и не се е опитал да се свърже с него опитвайки се да избегне сблъсъка?Обаче екипажа или не е отразил сигналите, или е бил пиян. Второто е по-вероятно!
22
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли още шарани, които да четат тази руска пропаганда?
21
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Тодар Правешки"Когато преди време край Босфора потъна руски кораб за радио-електронна борба след сблъсък с друг кораб, кой беше виновен, че ушанките не бяха пуснали радара?"Тодоре МИСЛИ преди да ГОВОРИШ! МИСЛИ! МИСЛИ!1. Кораба "Лиман" е РАЗУЗНАВАЧ2. Когато разузнава всякакви електронни излъчвания от борда се ОГРАНИЧАВАТ за да не пречат на разузнавателната апаратура3. Радара на Другия кораб в изправност ли е бил? Ако да Защо никой не е видял че ще се натресат/таранират на друг кораб?
20
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Брей, тези руски вапори нещо много взеха да дават фира?"ХАЙДЕ ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВКораба дето е споменат в статията е Норвежко производство и естествено за ремонт след като е близо е закаран в Норвегия. Норвежкия изпълнител се е издънил.Въпросния "Лиман" е голяма Гемия построена преди 50 години в Полша(България имаше 4 такива кораба) и ползвана за разузнавателен кораб. Повечето разузнавателни кораби са точно това граждански съдове натъпкани с разни джаджи.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извършването на заваръчни дейности и всякакви "горещи работи" ( hot work) на борда когато корабът е в пристанище и изобщо в границите на порта е абсолютно забранено.Освен ако е в кораборемонтен завод на работен кей. Тогава корабът е под бреговата противопожарна охрана.
18
1
 
6
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До ТТВиж сега селски.Паси си козичките и не пиши по теми сложни за разбиране в кръчмата на Нане.Планов ремонт не се прави от екипажа(освен на машините)Планов ремонт не се прави на кея а в ремонтен докПранов ремонт означава че корабособственика е сключил договор с изпълнител за този ремонт
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНорвежки гейове - заварчици правили секс по време на работа.плющяли руския капитан :)
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей, тези руски вапори нещо много взеха да дават фира?Това ми прилича на онзи свръх секретен и чудо на морското военно инженерство -гордостта на руският военен флот-ЛИМАН, който беше потопен на Босфора преди години в неравна битка от разярените *** на гемията от Того!А също и атомния Кузнецов, който беше невидим за неприятеля от пушачите, с които беше закрил източната част на Средиземно море.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Да, прав си, еб.ли капитана!
14
10
 
8
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До анонименКораба може да е норвежко производство, но екипажа и заварчиците са руснаци. Когато преди време край Босфора потъна руски кораб за радио-електронна борба след сблъсък с друг кораб, кой беше виновен, че ушанките не бяха пуснали радара? Никой, освен употребата на алкохол. Сега случая е същия!
13
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Соросо-герберчета , ама то кораба е бил норвежко пройзводство а работниците били норвежски пиандета - ами сега ?
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норвежки гейове - заварчици правили секс по време на работа.
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не те руските заварчици откъде да знаят че при затваряне фъркат искри
10
4
 
12
 
! Отговори
безаналогови преди 4 години
Това е от новите оръжия на Путин, тайно- зловеща подводница с ракети Буревесник, маскирана като риболовна гемия. А потъването НЕ е потъване, а маневра за флангиране на натовска флотилия в Балтийско море
9
4
 
11
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Все на руснаците ...