Протест в Париж... Против ин витро за лесбийки и неомъжени жени

Католически и крайнодесни групи излязоха на протест
6 окт 2019 16:14,
23

Снимка: Reuters

Консервативни активисти се събират днес в Париж на протест срещу законопроект, която ще предоставя на лесбийски двойки и неомъжени жени достъп до оплождане "ин витро" и свързаните с това процедури, предаде Асошиейтед прес.

Католически и крайнодесни групи, които през 2013 г. проведоха масови демонстрации срещу легализирането на хомосексуалните бракове във Франция, са организатори на днешната проява. Те настояват, че подготвяната мярка лишава децата от правото на баща.

ЛГБТ активисти и леви групи планират за днес контрадемонстрация в Париж. За да предотврати насилие, полицията е блокирала няколко парижки улици.

Законопроектът е част от по-широки биоетични законодателни мерки, които понастоящем се обсъждат в Националното събрание (долната камара на парламента). Предвижда се френската здравноосигурителна система да поема разходите по процедурите за всички жени под 43-годишна възраст. В няколко други страни също се предлага оплождане за лесбийки и неомъжени жени.

Досега френските закони позволяваха "ин витро" само за безплодни хетеросексуални двойки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Жена преди 4 години
И защо като съм неомъжена да не мога да имам деца, ако имам пари да си ги гледам примерно?!
13
2
 
5
 
! Отговори
гост преди 4 години
както е казано европа е една дърта ....А и който и както си иска я ..е.само не разбирам какво БГ прави там.ноо всяко чудо за три дни.стига с тази либерастия.нужен е нов чичко с малки мустаци .нее късно все още
12
3
 
10
 
! Отговори
Брат Пит преди 4 години
Браво! Всичко неприродно-без поколение!
11
6
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 10Ей, човече!Не знам по какъв път какво точно е установено за мозъка на хомосексуалните.Но ако това наистина е вярно, защо по дявoлитe има такива, които още настояват тези хора да се лекуват?Как смяташ да "излекуваш" такъв човек?Мислиш ли че с лекарства ще му промениш мозъка???Ами ако човек е албинос? Да, болен е, родил се е без пигмент. И какво, ще го намажеш с боя за обувки да го "излекуваш"?
10
6
 
7
 
! Отговори
Ей, хора преди 4 години
По медицински път е установено, че физическите параметри на една част от мозъка на хомосексуалните има размери, различни от същата част на мозъка на хетеросексуалните.Именно на този аргумент се позовават противниците на това, че хомосексуалността беше извадена от класификатора на заболяванията на Световната здравна организация. Те настояват, че това изваждане е плод на конюнктурни причини, а не на научна теза.Не разбирам защо някои не разрешават това да се коментира тук. Нали е факт?
9
13
 
11
 
! Отговори
Друг аспект преди 4 години
Много хора живеят заедно и имат деца, без да са сключили брак.Ако жената в такава двойка не може да зачене по естествен път, защо да не забременее инвитро, щом двамата го искат?
8
9
 
15
 
! Отговори
Не е логично преди 4 години
другото искане на демонстрантите.Ако жената не се е омъжила по някакви причини, това не означава, че не е способна да създаде семейно гнездо за едно детенце. Трябва да се прецени нейното здраве, способността й да осигури отглеждане и пълноценно възпитание на потомство.Ако изводите са положителни, защо да не си роди дете?
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не съм виждал толкова много французи на едно място.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да потърсят гости те ще ги заплодят безплатно.
5
7
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Гениално ... Все едно не може да иде на друго място в Европа и да се заплоди ин витро ... Пак платени глупости ....
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ЛГБТ активисти и леви групи планират за днес контрадемонстрация в Париж."Това са враговете на Европа, всички други несъгласни с тях са фашисти.
3
12
 
22
 
! Отговори
Fate преди 4 години
Дефектните хора не могат да се размножават . Това си е природен закон и не бива да се правят опити да се заобикаля
2
5
 
9
 
! Отговори
А, преди 4 години
Консервативни активисти защо не протестират като гейове осиновяват деца или ползват сурогатни майки за да се сдобият с деца???Или смятат това за нормално?
1
2
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Всъщност от няколко години насам в България се пропагандира идеята за легализацията на сурогатното майчинство. Изобщо не си мисли, че това се прави заради бездетните жени. Даже Карбовски писа за това наскоро.