Световен рекорд: Зеленски даде 14-часова пресконференция

Сложили му инжекции за подсилване на гласните струни
11 окт 2019 07:40, Анисия Иванова
21
Световен рекорд: Зеленски даде 14-часова пресконференция
Снимка: БТА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски постави рекорд, като даде пресконференция, продължила 14 часа, предаде Асошиейтед прес.

Канцеларията на Зеленски обяви, че той е поставил нов световен рекорд за най-дълга пресконференция на държавен лидер. Фидел Кастро, Владимир Путин и Уго Чавес не биха могли да се мерят с неговото постижение, а събитието уместно беше наречено "медиен маратон".

Според украинската национална агенция на рекордите това е най-дългата пресконференция в историята. Почти осем часа след началото на пресконференцията, която се състоя в шикозно заведение в центъра на Киев, представител на агенцията стана и обяви новия рекорд. Досегашният се държеше от президента на Беларус Александър Лукашенко с пресконференция над седем часа, отбелязва Франс прес.

Зеленски обсъди редица теми със стотици журналисти - конфликтът в Източна Украйна, отношенията с Русия и телефонния си разговор с Доналд Тръмп, заради който президентът на САЩ сега е заплашен с процедура за импийчмънт от демократите.

Зеленски сподели, че е получил инжекции за подсилване на гласните струни преди рекордната му пресконференция.
Украинският президент каза, че не е сигурен дали ще разреши на сътрудника си Андрий Ермак да даде показания в САЩ по разследването за импийчмънт на Тръмп, посочва Ройтерс.

Ермак се срещна в Мадрид с личния адвокат на Тръмп Руди Джулиани няколко дни след телефонния разговор от 25 юли между двамата президенти, в който Тръмп прикани Зеленски да разследва бившия вицепрезидент Джо Байдън.
Зеленски заяви, че е против автономия на Донбас, посочва ТАСС.

"Не вярвам на анкетите, че 34 процента от хората в страната ни подкрепят отделяне на тези територии. Не съм готов да дам статут на автономия на тези територии" на Източна Украйна, заяви Зеленски.

Той добави, че след изтеглянето на войските от Донбас там според него трябва да останат украинската полиция и миротворците от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комика и Президент да стане си остава комик.Каквото и да казва,все звучи комично.Добре че е той,та да засенчи нашия бивш Президент.
15
1
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Пчеличката Зеленски много бръмчи, но мед няма. "Много приказки - на пазаря" - казват хасковлии. На кого са нужни подобни рекорди?
14
0
 
0
 
! Отговори
RichardRam преди 4 години
Hello!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След позора с телефонния разговор от лятото и пълзенето по корем пред бай Дончо, Зе беше длъжен да измисли някакъв рекорд, та бил той и "медиен маратон".
12
1
 
6
 
! Отговори
До Късото съединение преди 4 години
Четвърти път не се явява на разпит в Прокуратурата.В САЩ ще го закопчеят в белезници, и половин отряд спец. части.Не само в САЩ, а и в ЕС, и България.Което говори, че Украйна е провалена държава, щом заподозрян олигарх си развява шоколадите пред Законът.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле! Този дали е ударил Кастро в земята?!
10
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с инжекцията за гласните струни на всеки нормален човек е ясно, че им е пуснал бъзик, само русофилите с дървените мозъци го развиват като тема.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вкара Порошенко в прокуратурата, 4-ти път не се явава на разпит.--------- Я *** се прегледай, че нещо ти искри в мозъка, късо съединение имаш.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само истината може да те направи свободен. Докато някой украински президент не признае - Крим беше и си остава руски, Донбас - също, дотогава Украйна няма да тръгне напред, а ще живее в паралелна реалност, отражение на чужди интереси.
7
1
 
5
 
! Отговори
Доктора преди 4 години
Ква инжекция, на тоз му сложих от колумбийския бакпулвер. Шматка !
6
3
 
3
 
! Отговори
До Дядката преди 4 години
Па веуик е, и на татамито и в мозъка, не мой сиЦки да са шутове със звънчета.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеления е просто фигурант , надувач на балони....страхливец който е заложник на статуквото в Укрсина и не смее да го промени...
4
6
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Слаб Президент 3 Еее, то не може всички президенти да са силни като Путин. Ха,ха..!
3
0
 
9
 
! Отговори
Слаб Президент преди 4 години
За 4 -ри месеца трябваше бързо да реформира паранацистките формирования и полицията.Да вкара Порошенко в прокуратурата, 4-ти път не се явава на разпит.Да се разграничи от Коломойски.Да не говори глупости, а да действа.Да обясни защо при оттеглянето от демитализираната зона - определена от ЕС, не изтегли воиските при сигнална бял цвят ракета - което значи изтеглям части.Донбас я пуснаха, украинците - не.Пред меж. наблюдатели Холандия настоява за подновяване на разследването - боинг.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали му инжекция за подсилване на гласните струни ! сто процента е дрога
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Донбас вече не е *** и никога повече няма да бъде.