Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи"
Обновена: 13 окт 2019 19:55 | 13 окт 2019 19:43, Анисия Иванова
141
Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обясни турското военно присъствие в Сирия с неспособността на сирийското правителство да се противопостави на терористичните елементи, предаде ТАСС.

"Защо се намираме в Сирия? Защото режимът /на президента Башар Асад/ не може да се противопостави на терористите", каза Ердоган на пресконференция в Истанбул днес.

Турският президент критикува и западните страни заради заплахите срещу Анкара във връзка с турската операция "Извор на мира" в Сирия.

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи", заяви Ердоган.

Текущата турска военна операция в Северна Сирия цели да прочисти границата от терористи и се води само срещу терористични групи, изтъкна турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет дейли нюз".

"Напълно ясно е, че нашата операция не е насочена срещу сирийския народ или кюрдите там, а срещу терористите", изтъкна Ердоган на пресконференция в Истанбул, представяйки най-новите информации за хода на операцията "Извор на мира".

Той подчерта, че са взети мерки, за да не пострадат цивилни по време на операцията.

"Турската военна мощ е достатъчна, за да разбие терористичните организации за няколко дни във всички зони на операцията, ако не действахме внимателно (по отношение на цивилните)", добави той. "Но ние работим с прецизността на бижутер и полагаме максимални усилия да не позволим дори кръв да потече от носа на цивилен".

Ердоган отбеляза, че 18 цивилни, много от които деца, са били убити при нападения на сирийските кюрдски "Сили за защита на народа" в турски гранични окръзи, а 147 други са били ранени.

Президентът също така посочи, че заплахите за икономически санкции и оръжейно ембарго от страна на Западните сили няма да спрат турската операция.

"След като започнахме нашата операция, ние се изправихме пред заплахи като икономически санкции и ембарго на продажбите на оръжия. Тези, които мислят, че могат да накарат Турция да се върне назад с тези заплахи, дълбоко грешат", подчерта Ердоган. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вие как бихте се чувствали ако бяхте 5 века под робство и ви взимат синовете за еничари?"Кръвен данък, т.нар. девширме от което най-масово са се попълвали еничарите, се взимал на всеки 5 години в определена област. И всички сметки сочат, че средният брой на взиманите момчета е по 2-3 броя на област. Реално, средната големина на област можем да приравним на област в България днес. Т.е. все едно от Пловдивска област тази година да вземат 2 момчета. За толкова малка бройка сами са ги давали.
86
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100% българин съм, даже от най-чистокръвните, обаче като чета коментарите оатавам с изводите, че единствените коментиращи тук които имат мозък, са турците и теза защитаващи турската операция в Сирия в момента.
85
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е: кой е искал от Ердоган да помага за спасяването на Сирия? Никой.Той се самопокани там най - вече заради кюрдите - големият трън в *** на Турция който сега той има възможност да извади. Но се надявам Сирия да отговори адекватно и да върне Ердоган там където му е мястото. Поне в това трябва да постигнат единодушие за да не допускат повече който и да е да се меси във вътрешните им работи. Нека арабите поне веднъж да покажат, че имат мозък в главите си.
84
5
 
8
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До До ДанковВсе ни светват и все оцеляваме, не го подценявай това.Аз ви казвам, като не ви харесва тука отидете си в Турция, или и там не ви приемат.
83
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган си обучава армията с реални бойни действия!Интересно с кого се кани да воюва!?
82
4
 
8
 
! Отговори
До Данков преди 4 години
До Данков, ние няма нужда да ви светнем, вие сами си светвате. За има няма 30 години демократион, нямалхате с 30%. С това темпо......разбираш
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
91Ахмед, как е подарък на турски?
80
10
 
16
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Бре вие българските турци се направихте на големи светци.Я си признайте че ако имате възможност ще ни свитнете без да се поколебаете.Разбирам че се чувствате друга националност, обаче разберете че това е България, имате си ДПС която да се грижи за вас.Вие как бихте се чувствали ако бяхте 5 века под робство и ви взимат синовете за еничари?Поспрете се малко, никой не ви спира да си отидете в родната Турция.
79
4
 
6
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Става интересно. Асад е пуснал армията. Сирийската армия напредва към Манбидж за да пресрещне турската. Става ясно защо Тръмп е наредил да се изтеглят американските войски. Ще става патаклама.
78
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция и турците са най-големите терористи исторически погледнато! 5 века близо тероризираха половин Европа, опитаха се да изколят един цял народ (арменците), продължават да тероризират кюрдите като не им разрешават да упражнят правата си на отделен народ! Въобще турция да говори за антитероризъм е като *** да говори за честност! Да си погледнат изцапаната с кръв история!
77
13
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 4 години
Този мустакат калтак може да е Султан само в семейния си халифат!В цивилизованите държави щеше да сервира кафе с раболепна стойка ГЕ и подаващ ръчичка за 1 евро бакшиш.
76
12
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Като гледам реакциите по целия свят,явно Кюрдистан ше се освободи по-рано от колкото предполагах.Башибозукът никога не си научи урока!
75
3
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Борисов е интелигентен от Ердоган? Моля? ------- Политиката е проста като сентасе - всичко зависи какви карти ти идват и трябва да си съвсем тьп, за да не можеш да ги изиграеш правилно. Изобщо не става въпрос за по-интелигентен и по-умен. Ердоган просто е извадил късмет да е начело на 80 млн държава в центъра на света. Ако беше на мястото на ББ, щеше да се усуква по същия начин. Путин пък ако се беше родил в България, щеше да е обикновен гьот верен пред Централна баня.
74
12
 
11
 
! Отговори
Добър коментар преди 4 години
Спуканата турска лира издиша с 2-5 процента на ден.Лихвата вече е 20 процента.Мюмюн ще посрещне понеделника с 15 процента по-малка заплата от петък.Вече средната в Турция удря 550 лева или два пъти и повече по-ниска от българската.Другия месец е далеч и ако се запази темпото,няма да имат пари за основния продукт в Турция-лук.Ще се похранят малко с кюрдска кръв и зрелища,но после...Все повече хора от разпадащия се кирпичен халифат ще се оглеждат да атакуват Европа по всякакъв начин.
73
4
 
6
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Ама вие изобщо не сте Нормални тука бе! Какво шмъркате?
72
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път турците затвърдиха правилото,че колкото са прости-толкова злобни и жестоки.Само,че приказките им хвърлят Света в потрес и дори в Тамбукту ги разкриха що е ориенталски манталитет и прокълнато племе.
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По маци, какво правите във форума?
70
6
 
8
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Ами заслужвате си съдбата. Щом търпите Сикаджията и го смятате за интелигентен. Той и Митьо Очите е интелигентен. Динко също.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Fenasi Kerimточно така, ако Българите искаха такъв като Ердоган щяха да изберат на премиер Йордан Цонев от ДПС
68
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците вместо да се напъват по българските вестници,да палят чехлите към Кюрдистан и да помагат на мустакатия психопат!