Макрон - националист и егоист при блокирането на Скопие за ЕС

Захари Захариев: Това беше историческа грешка
18 окт 2019 23:45, Анисия Иванова
86
Макрон - националист и егоист при блокирането на Скопие за ЕС
Снимка: БТА

Нещата със Северна Македония и ЕС са доста сложни. Франция сякаш ни освободи от това ние да поставим някаква по-негативна позиция спрямо Скопие. Ние въпреки всичко сме "за" започването на преговорите". Това каза в студиото на "Денят ON AIR" международният анализатор Захари Захариев.

Според него отношенията ни със Скопие до голяма степен зависят от българската дипломация.

"Споделям мнението на Юнкер, че това беше една историческа грешка. Тук нещата опират до сигурността и мира на Балканите като цяло. По този начин Балканите ще останат едно размирно поле, на което има сблъсък на интереси", коментира Захариев.

Той заяви, че решението на Франция да блокира преговорите на ЕС с Македония е било едно егоистично мислене от страна на Макрон.

"Интересите на Франция са свързани с политиката им извън пределите на Стария континент. Макрон, който се изявява като космополит, започна да действа като един доста стеснен националист", обясни още Захариев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Франция може да се опита да изиграе тази сложна игра, така че утре тя да бъде говорител на страните в ЕС.

"Заев няма никакви причини да подава оставка, тъй като правителството в страната си свърши много добре работата. Ако подаде оставка, в Северна Македония ще се внесе допълнителна дестабилизация, която ще достигне и България", заключи Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Дори нямат собствена история.Абе дpиcльo, нали едно от изискванията на ЕС беше да се "изглади" проблема с Гърция. И за какво им е нужна история? Хърватска има ли история, Естония Литва, а?Пишете още преди да сте се събудили!
26
6
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Прав ви е Макрон, защото от цялата дъндания печели Русия. Тя иска нестабилен ЕС и за това работи ден и нощ.Скапаните французи що не казаха това още преди да се смени името на Северна Македония, а? Ами мълчаха като риби, като през цялото време Македония се е борила и то жестоко. Минаха толкова препятствия и сега не ви щем?
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон не е някой пъзльо и безпринципиен човек, кой ще ти приеме държава, която си сменя името като някакъв *** само и само да е на нечия трапеза . Македония няма нито някакви еврепейски институции и служби няма нищо. Дори нямат собствена история. На Балканите може тъй да се праввят нещата, но Франция не е Балканите там милицинонерски номера популизъм и мнения от анализатори не минават. Или си готов или не си.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че са Ердоган, Путин и Макрон и Орбан. Hе може БГ и Македония не са готови за ЕС, очевидно нещата със външните граници куцат Ердоган си поЗволи да заплашва ЕС, оказва се, че нашата ограда е слабото звено на ЕС. Вместо да си признаем грешките и да си оправим нещата нищим БФС и лъвовете и македонската държава. Една ограда се искаше да направим и не се получи.
23
8
 
3
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Франция станала предател на христяните.А бе *** балкански кога вие ортодоксалните изтърсаци станахте христяни бе сбърканяци прозди.Никой не во брои за христяни никъде спокойно.
22
1
 
19
 
! Отговори
николай преди 4 години
Франция просто я е страх, че албанците ще се преселят на нейна територия. И сега има огромен брой мигранти от Албания, страна без война,чудят се как да ги изгонят. Да не говорим, че албанската мафия е една от най-страшните, тя държи трафика на оръжие и жени, да не говорим за постоянните обири на банки и трезори. Ще се получи износ на престъпност, от която Европа няма нужда.
21
0
 
11
 
! Отговори
Мая преди 4 години
Много е прав . Няма да бърза някои да вкарват нови троянски коне в ЕС каквато бе Великобритания.
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон е прав 100%
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е страна предател.През 16 век ,когато християните в Европа още едва са се отърсили от загубата на Византия ,Франциск включва съюз с Османците и забива нож на Испания ,кого отбранява Европа от исляма.През 17 век ,Австрия тръгва да освобождава Балканите и Франция й обявява война.....Подлостта на тези хора е пословична .Спомнете си израза Гаранция Франция .Кой съсипа Европа с революции и войни.Кой създаде съюз с Русия и довлече ПСВ.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че е макрон.Интересно баце кой му даде да се прави на балканиатор.Тъй като е *** за да има собствено мнение, има явно някаква игра дето по ако сме от обидената страна , а баце ще прибере пак някой милион.
17
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
към днешна дата франсетата са деградирала долна ***. Който не им е ял попарата може и да се заблуждава, но е факт. А Макарона е цялостна извадка нанацията им. Напомпан със самочувствие, но само фасада. Иначе мъж под чехъл
16
4
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Това, което направи Франция трябваше да бъде направено от българските властимащи.
15
14
 
10
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
От месеци ви говоря, че Макарона е пълен ***, не ми вярвате нали. Въздухар с голямо самочувствие и болни недостижими амбиции. Опитва се да е решаваща фигура, но е рядко срещан клоун.
14
2
 
39
 
! Отговори
Американ преди 4 години
До кога българската политика ще е дупедавска!? Тоя път Маркон ни спаси.Макетата в никой случай да не се допускат, докато не престана с анти-булгарските си претенции.
13
4
 
28
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Никъде в Запядния свят,дори и в предидентските републики външната политика не се прави от един човек пък бил той президента на САЩ или Франция.Така,че Франция,а не Макрон отлага вземането на решения за разширяване не само за Македония ,но и за останалите кандидати.И има защо.Европа вече направи огромна грешка с прибързаното приемане на неготови за това страни като България,например.
12
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция, Македония и Сърбия и Русия ако поискат ще ни разпарчетосат купувайте си македонски паШпорти че не се знае кой кого ще спасява Македонците излязоха най-умни на Балканите приятели са със всички.
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историческа грешка е само ишиасът на Юнкер и мислете какви хора управляват ЕС. Ишиасници, гинеколози дето никой не ги е избирал и нямат хабер от нищo само си повтарят някакви заучени мантри. Ердоган ако пусне бежанците и ще баталясат. Само вижте на какво е заприличал ЕС, вие такъв ЕС ли искате ?
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е грешка, много правилно беше. Македония не бива да бъде приемана набързо и на всяка цена. Те изобщо не са готови. Държава-кандидат като нея се опитва да извива ръцете на държава-член като нас, а това никога не се е случвало. Не мога да разбера защо все се говори да отстъпваме. Когато ние бяхме кандидати жертвахме толкова много за този съюз, сега Македония трябва да направи същото. Те с нищо не са специални. Не мога да разбера каква е тази истерия относно една маловажна държава.
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон просто каза,че"царят е гол".Не иска несигурност в ЕС,особено с Албания.Той е избран от френския народ,а не от Доналд Туск и Юнкер.И като такъв се съобразява с френските интереси,не с празни обещания.Такъв трябва да е всеки голям политик.
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захари Захариев - ***, дава акъл на Макрон, френскияя президент.... Муахахаха