Макрон - националист и егоист при блокирането на Скопие за ЕС

Захари Захариев: Това беше историческа грешка
18 окт 2019 23:45, Анисия Иванова
86
Макрон - националист и егоист при блокирането на Скопие за ЕС
Снимка: БТА

Нещата със Северна Македония и ЕС са доста сложни. Франция сякаш ни освободи от това ние да поставим някаква по-негативна позиция спрямо Скопие. Ние въпреки всичко сме "за" започването на преговорите". Това каза в студиото на "Денят ON AIR" международният анализатор Захари Захариев.

Според него отношенията ни със Скопие до голяма степен зависят от българската дипломация.

"Споделям мнението на Юнкер, че това беше една историческа грешка. Тук нещата опират до сигурността и мира на Балканите като цяло. По този начин Балканите ще останат едно размирно поле, на което има сблъсък на интереси", коментира Захариев.

Той заяви, че решението на Франция да блокира преговорите на ЕС с Македония е било едно егоистично мислене от страна на Макрон.

"Интересите на Франция са свързани с политиката им извън пределите на Стария континент. Макрон, който се изявява като космополит, започна да действа като един доста стеснен националист", обясни още Захариев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Франция може да се опита да изиграе тази сложна игра, така че утре тя да бъде говорител на страните в ЕС.

"Заев няма никакви причини да подава оставка, тъй като правителството в страната си свърши много добре работата. Ако подаде оставка, в Северна Македония ще се внесе допълнителна дестабилизация, която ще достигне и България", заключи Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
13
 
7
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Франция отдавна е разбрала като мъдър народ заразлика от *** испанци и италианци че религията е *** и още 1905 я е махнала от общественият си животь.Това обаче в русофилските ортодоксаони глави приели христянството вдъщност от Гърция няма как да влезе.Между другото испанците генетично са си половин араби в резултат на арабското владичедтво на Испания.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФранкофонТя демографията, като цяло изобщо не е в полза на ЕС. ЕС до 50 год ще е заприличал на Африка, Индия и Пакистан. Ти за Хърватска си се загрижил мисли малко по-мащабно.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франкофонията,Франция има един проблясък с Карл Велики и,но през цялото си съществуване има много грехове към християнството още от времето на кръстоносците.Заграбиха хазната им за да започнат война с Англия за Нормандия и не им пукаше че ятаганите превзеха Балканите .Все повече се убеждавам ,че само Италия и Испания могат да бъдат наши приятели на запад .
44
4
 
4
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Може ама Сърбите са 10 милиона хърватите са 4 демографията не е в Хърватска полза.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Зихпункт Хърватска имала ли история? Ти верно ли си толко тьп? Хърватска не е преставала да има история, за разлика от България. Хърватска е била автономно кралство в Австро-унгария, за разлика от сърби и българи, чиято аристокрация е изчезнала безславно и са пребивавали 350-500 г като рая.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като са готови,ще ги приемат!Но не и преди това!С нас и румънците си научиха урока по трудния начин!
41
8
 
5
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Е да де те ското ромеите ще почнат да ви избиват че нещо демографията не е в бугарска полза.Сърбите са 10 милиона на Балканите вие колко сте?
40
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Македонците ги...приземиха изведнъж.Те горките бяха политнали из...въздуха и вече стягаха...костюмите за Брюксел.Историчарите им вече бяха подготвили фактите и...истините за великия македонски поход на...запад.Объркаха се работите,светна една червена лампа,ама добре че...братята от София са с тях и...денонощно ги успокояват.
39
1
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Французите са били избивани като кучета в МК от българи, австрийци, германци и ВМРО. Защото са се опитвали да я дадат на сърбите. Между другото, руснаци също сме избили към 35 000.
38
0
 
19
 
! Отговори
Тома Биков преди 4 години
Нито е нацист, нито е националист, просто е реалист. Македония и Албания изобщо не са готови за ЕС, както впрочем и БГ не беше готова. На европейците им писна да финансират корумпирани държави.
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македония е едно село забили един паметник на Ал Македонски крадат си история и не им пука. Гърците и Французите добре ги шамаросах.а Нека се осъзнаят малко. Не е виновен Макрон, а там антибългарите фалшификатори измислячи на македонска история.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са глупави сложиха макетатаа с Албания. А вторите не вярвам скоро да ги пуснат. Първо, че там е България през 90те.... Второ са мюслитааа. Едвали близко бъдеще ще влязат.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38 И Хърватска и Литва имат история.Хърватите дори воюват с нас по времето на Симеон Велики,и познай!Побеждават ни !Това е една от малкото войни които Симеон губи.
34
0
 
16
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Да се приеме Албания е все едно да се приеме Турция в ЕС.
33
1
 
15
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Как изневиделица ги резнаха за ЕС, тия смешници македонците... Кееефф...
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западните Балкани са буре с барут проблемите им висят във въздуха никакво лицемерие и дoговори за добросъседство не могат да накарат Макрон да си заложи главата и да разбие ЕС. Макрон не е политик еднодневка и Франция не някаква бутофорна държaва. Има си правила решаваш си проблемите, редиш се на опашката и чакаш, къде се буташ нагло с лакти напреде.
31
2
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Отивам в Северна Македонияр Северна Македония е най-уредената държава на света. Вие ще ми казвате на мене дръндьовци мишки форумни ей сега щи ви изтрия постовете. Вий мене уважавете ли мъ ?
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Косово и Македония са измислени държави да се вкарат у някой измислен ЕС.Браво г-н Макрон.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борила се македония с какво? Цяла Европа знае, че макета са мързеливи и не много умни. Никъде не ги искат. Освен тва са, като отворена врата за нахлуване на мюсюлмански орди в ес
28
4
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Дръндьо той ще казва нямали институции, нямали нищо. Ти ходил ли си там, че знаеш бе кeлeш?