Ким Чен Ун показва мускули, Тръмп му вярва

Северна Корея ще продължи да развива ядрения си арсенал
Обновена: 1 яну 2020 09:51 | 1 яну 2020 08:12, Александър Попов
15
Ким Чен Ун показва мускули, Тръмп му вярва
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази своята категоричност, че страната му ще продължи да развива ядрения си арсенал, съобщи Ройтерс.

Той обяви, че Северна Корея скоро ще представи новото си стратегическо оръжие, след като Съединените щати пропуснаха срока, даден от Пхенян до края на миналата година за възобновяване на преговорите за денуклеаризацията на Корейския полуостров.

Още по темата
Макар да обвини Вашингтон в отправяне на искания в гангстерски стил, Ким заяви на заседание на управляващата Корейска трудова партия, че обемът на разработване на севернокорейския ядрен арсенал ще зависи от бъдещото поведение на Съединените щати. По този начин севернокорейският лидер си остави вратичка за бъдещи преговори с Вашингтон.

От своя страна американският президент Доналд Тръмп заяви, че продължава да има доверие на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

"Ние подписахме споразумение, в което се говори за денуклеаризацията. Мисля, че той е човек на дадената дума", изтъкна Тръмп в навечерието на новата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A дано да започне една ядрена война най-после.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХмКакто бай Дончо каза, САЩ не бързат за никъде. Щом не щат, да не се разоръжават.
11
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До АнонименВсъщност артилерийските(и минометни) снаряди вече могат да бъдат спрени,има такава техника.Обаче само малък брой-при залп не става.
10
4
 
7
 
! Отговори
Хм преди 4 години
След като САЩ категорично отказват да дадат гаранции,че няма да нападнат С.Корея след като тя се разоръжи,какво друго остава???Трябва да са лу*ди да го направят след всичко случило се в последните 20 години.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците са яли печена пуйка за Коледа.А севернокорейците са трамбовали плаца с празни стомаси демонстрирайки мускули.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Нещо си се объркал. Поне по нашенско (пловдивско) на мегдана на всяко село се появи по едно оръдие. Продупчено и вече негодно за стрелба. Ама желязото си е още там.А ти що мислиш, че южна корея не могат да отвърнат на артилерийската стрелба? Но кой би спечелил от такова самоизбиване?
7
6
 
2
 
! Отговори
Доктор Стийв Паченик преди 4 години
Чисто икономически Китай не можеда се измъкне от САЩ(пустия му долар) и от доминацията без да е завиз=сим от САЩ и какво им остава ?
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"всяка уважаваща себе си държава трябва да притежава ядрен арсенал"------------------------------------Няма спор. Сложността е в това, че ядреният арсенал не може да се купи в магазина.Колкото и да се уважаваш и обичаш и колкото и да си богат.По Коледа Русия постави на бойно дежурство хиперзвуковия "Авангард".
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две точки.Първо, С. Корея се командва от Китай.И второ, този който малко разбира от военна тактика знае, че не ядреното оръжие и ракетите на С. Корея са проблем, а тежката артилерия с която С. Корея може да изпепели за минути цялата индустриална зона на Ю. Корея + столицата Сеул. Ако не знаете ще ви запозная, че артилерийските снаряди не могат да бъдат спрени по никакъв начин. А ние бяхме наивни да си нарежем оръдията за да правят някои далавери с желязо.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето защо всяка уважаваща себе си държава трябва да притежава ядрен арсенал! Ето защо преди няколко дена Ердоан пак мърмореше "Някои държави ще имат арсенал от десетки хиляди ядрени бойни глави и ще казват не другите, че те не могат да имат тези оръжия! Аз не приемам такива бръщолевия за аргумент!"
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие подписахте споразумение, в което се говори за денуклеаризацията и за отмяна на санкциите срещу СК и недопустимостта на провеждане на военни учения край бреговете на СК. Бай Дончо, ти човек ли си на дадената дума? Или Вашингтон умее единствено да отправя искания в гангстерски стил?
2
7
 
8
 
! Отговори
Крис Норман преди 4 години
Този може да показва само тлъстини да го ***.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе тромпета му вярвал, а имали друг избор???