Заради коронавируса не достигат маските в целия свят

Престилки, ръкавици и други защитни материали са на изчерпване
15
Заради коронавируса не достигат маските в целия свят
Снимка: БГНЕС

Светът е изправен пред хроничен недостиг на престилки, маски, ръкавици и други защитни материали в борбата срещу разпространението на коронавируса, заяви днес генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Ройтерс и БТА.

Още по темата


Към 06 ч. женевско време (7 ч. българско време) потвърдените случаи на заразени с коронавируса в Китай са 31 211. Заболяването е причинило смъртта на 637 човека.

През последните два дни регистрираните случаи на заразяване в Китай са по-малко, това са добри новини, но съветваме значението на тази информация да не се преувеличава - може отново да се стигне до увеличаване на броя на заразените, каза Гебрейесус на заседание на СЗО в Женева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Сминдух и чесън преди 4 години
Имаше такъв урвенски *** ама така си е. Яжте всяка сутрин чесън. То май вече няма друг освен Китайски ама пак по-добре от сополива маска
13
0
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
За коментара на анонимен 9.Забележката ти е коректна защото по някаква причина съм пропуснал запетаята след приони.Мисълта ми е,че прионите и вирусите имат много повече пътища за проникване в тялото,отколкото огромните в сравнение с тях по размери и с изисквания към средата бактерии,които атакуват основно лигавиците.Ефективна защита срещу тях (вирусите и прионите) са едва пълните костюми за биологическа защита.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не достигат, да ползват маски на Спайдърмен и на Дарт Вейдър, силата отблъсква вирусите.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те щото нашите маски не са внос от Китай,остава само да се надяваме че са внесени преди да пламне заразата.
10
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса е специален и опасен само за азиатската раса,не за европейци. Как става не е ясно но е факт
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Валентин ТодоровПрионът не беше ли патогенна протеинова частица / инфекциозен агент? Един вид съставна белтъчна структура, която разболява посредством способността си да преобразува на нормалните белтъчни молекули...Откъде ги изобрети тия прионни бактерии?
8
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 4 години
Не си мислете,че хирургическите маски ще ви предпазят от каквото и било.Купете си нещо по стабилно.
7
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
1. Обикновените маски ограничават болния да разпространява бабалюги.2. Маските с филтри от Активен въглен и особенно тези които защитават и лигавиците на очите(маска комбинирана с очила) са първите които предпазват реално от подобни инфекции 3. следват костюмите за химическа и биологическа защита 4. а най-високия клас са мини скафандри дето се ползват в био лаборатории от клас 4 - "работещи" с пандемични заболявания.
6
1
 
8
 
! Отговори
Вмирисан от Перник преди 4 години
аз съм БезСмъртен - благодаря за което на властимащите!!
5
2
 
3
 
! Отговори
Корона маска преди 4 години
Купете си китайски маски да си изкарате хубаво и ефтино и здравословно най вече.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес имаше статия във вашия сайт в която според експерти маските не помагали, а по-скоро пазели болния. Излиза, че от тях няма никаква файда и просто в момента си е един сладък бизнес.
3
1
 
12
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Предпазни маски?Това е вирус за бога.Маските са частично ефективни при огромните в сравнение с вирусите и прионите бактерии.Срещу вирусите най-добрата защита е силната имунна система.Каквато за съжаление,повечето от хората,особено жителите на големите градове нямат.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е предпазни маски няма, но патрони,ракети и атомни оръжия има цифраааа, само пари да имаш. Дотолкова с "великата човешка еволюция" ;)
1
1
 
11
 
! Отговори
Апокалипсис Сега преди 4 години
няма страшно, Брюксел ни пази!