Заради Ердоган Париж отзовава своя посланик в Анкара

Коментарите му за психичното здраве на Макрон - "брутални", "агресивни"
Обновена: 25 окт 2020 15:03 | 25 окт 2020 10:40, Камелия Цветанова
284
Заради Ердоган Париж отзовава своя посланик в Анкара
Снимка: БГНЕС

Париж отзовава своя посланик в Анкара, след като държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган разкритикува политиката на Еманюел Макрон по отношение на исляма и заяви, че френският президент се нуждае от „психическо лечение“, предава "Фокус" като цитира Bloomberg.

Още по темата

Подобни "ексцесии" и "грубости" от страна на Ердоган са „неприемливи“, подчертаха в изявление от Елисейския дворец, като поясниха, че за първи път отзовават дипломат от Турция.

"Настояваме Ердоган да промени курса на своята политика, защото той е опасен", допълват властите.

Напрежението между Франция и Турция ескалира в последно време. Макрон отдавна критикува Ердоган - от намесата му в либийската гражданска война до ролята му в спора за Нагорни Карабах и стремежа му да извършва сондажи в Източното Средиземноморие.

Коментарите на турския лидер бяха отправени след убийството във Франция на учител от ислямист, последвано от обещанието на Макрон да предприеме репресии срещу радикалния ислям.

Според изявлението Ердоган не е изпратил съболезнования или предпложение за подкрепа на Париж след убийството.

Представител на Елисейския дворец нарече коментарите за психичното здраве на Макрон „брутални“, „агресивни“ и "атака срещу френските ценности". Службата отбеляза, че отзоваването е "силен дипломатически сигнал".

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
13
 
8
 
! Отговори
Политически АНАЛИЗ преди 3 години
ЕС'ето е бита карта. Скоро ще бъде разкована на дъски и пирони тази юрогейталащистанска котчина и основния въпрос за българите ще да е накъде да поеме балканската кюрветина българия пак - към влажната землянка на пияния мужик, или към двореца на мустакатия босфоркси пилавджия. Ако ЕС'ето види годината 2025'а ще е чудо!
182
1
 
1
 
! Отговори
Баш боза преди 3 години
Личи си, че не е френски възпитаник.
181
7
 
9
 
! Отговори
да си помислиТурция преди 3 години
Войната вече е икономически,не с оръжие,съвременните хора са с друго мислене.Турция е изостанала държава,и не е първа сила въобще,дори и военому е по слаба от ЕС
180
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой по исляма!
179
4
 
4
 
! Отговори
Проблемът на Макрон преди 3 години
не е Ердоган,а постигането на единство със суперсилата на ЕС-Германия относномерките с които ще поставят Ер на мястото му.Щом Германия и Франция решатзаедно(а с тях ще са Италия,Испания,Нидерландия и др.),ще имат огромнитевъзможности да накарат Турция или да се съобразява с международните договории да зачита ЕС,или ще я изхвърлят от общия пазар и митническите споразумения.Това ще направи турските стоки непродаваеми и ще съсипе икономиката на Турция,която и без това не е добре,лирата пада.
178
1
 
6
 
! Отговори
и както е казано преди 3 години
Всяка жаба да си знае гьола, ама те не си го знаят и искат в чужда къща ред да слагат. Опасни са - факт.
177
1
 
1
 
! Отговори
хммммммммммммм преди 3 години
Много самочувствие нещо.....
176
8
 
8
 
! Отговори
Hayrettin преди 3 години
Добра идея да го приберат, преди да свърши като руският. Иначе, нормално е *** да се дърпа когато му мътят водите. Франция стои зад революцията на Хомейни в Иран. Това е пръв поддръжник на шийтският радикализъм, на кучето Бешар Есед, на кюрските терористи и арменски сепаратисти. Е, няма вече кой да ги търпи. След като два байрактара им ошашкаха кораба и той се върна попарен, сега не ми остава нищо друго освен да подадат протестна нота. Смешници.
175
1
 
4
 
! Отговори
аферим преди 3 години
БАШ бабаит!
174
1
 
2
 
! Отговори
тоя па преди 3 години
Кога стана доктор?
173
13
 
9
 
! Отговори
Йаша, бе, Ердо!!! преди 3 години
Християнството трябва със закон да се забрани. Тези в името на "цивилизацията" избиха 99% от коренните жители на Северна Америка, Южна Америка, Австралия и безброй милиони африканци и азиатци. Цивилизованите християно-европейци. Избиване на местното население и заграбването на ресурсите му те наричат "цивилизация", а насилствената християнизация - дело на бог. Мухахахаха
172
10
 
1
 
! Отговори
Йаша, бе, Ердо!!! преди 3 години
Ердо много обича да гаври трапезните християни на атеистична Европа. И как да не ги гаври? Те казват, че следват нещо, създадено от хора. Ахахахахаха. Тия са за психиатрията всичките. Да им напиша и аз една библия ахахахахаха
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо го е казал, но не е далеч от истината.
170
15
 
6
 
! Отговори
Йастребител преди 3 години
Тоя Макарон пък де се бута в групата на големите батковци, геронтофила му изперкал! Такива са за съжаление бледоликите юдейо-християни - нахални и нагли. Нищо, султанът вече почна да ви поставя на място
169
13
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Според вас аз нормално ли съм?ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
168
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като му спрът на този психар и свободната търговия с ЕС ще пита къде ходжата събира изрезките , да си хапне малко. То може ли пък толкова злоба . Това турчин ли е или кво ?
167
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААМНОГО СЕ РАДВАМ ЧЕ ПОСТОЯННО ПОКАЗВАШ НА ХОРАТА КОЛКО СБЪРКАНИ СТЕ турците
166
8
 
15
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Този който се нуждае от психично лечение е именно мюсюлманския фанатик Ердоган, вживяваш се за новия Османски султан. Психичното здраве на този човек е все по лошо, и става опасен за целия ни регион. За него явно е нормално ислямските терористи да убиват и колят на етническа и верска основа. Ако мюсюлманин беше убит, щеше да ревне веднага и да изпрати съболезнования. Двуличен и нагъл е. Просто един ислямист със власт.
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААсъс звездите ли говориш?ХАХАХАХАХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
164
16
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Франция - Ковид 19 ги Наказва - по 1000 букета на ден,А Ердо кой ще го накаже ? Мевлют Чавушоглу - познавате ли го?Сюлейман Сойлу - познавате ли го ?Хакан Фидан - познавате ли го?Хулюси Акар - познавате ли го ?83 000 000 - Турция - Познавате Ли Я ?Ако с Ердо се случи - Нещо ,В Турция Има - 83 Милиона Ердоганчета :)ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА