Ваксинираните германци привилегировани при пътуване?

Окончателното решение след третата вълна в страната
Обновена: 4 апр 2021 19:13 | 4 апр 2021 18:38, Ния Христова
39
Ваксинираните германци привилегировани при пътуване?
Снимка: БГНЕС
Ваксинираните срещу коронавирус граждани в Германия ще могат да пазаруват, без да се налага да си правят тест за COVID-19, и да пътуват без да спазват карантина. Това заяви ръководителят на Министерството на здравеопазването на Германия Йенс Шпан в интервю за "Билд ам Зонтаг", предаде БГНЕС.
 
"Тези, които са получили ваксината, ще могат да пазаруват или да ходят в козметични и фризьорски салони без тестове. Също така, според института "Роерт Кох", вече няма да е необходимо да спазват карантина", каза Спан.
 
По думите му окончателното решение ще бъде взето след края на третата вълна на COVID-19 в Германия.
 
Ръководителят на Министерството на здравеопазването се позова на проучване на института "Роберт Кох", според което на 15-ия ден след приключване на ваксинацията хората са по-малко заразни от тези, които имат отрицателен тест за COVID-19 и нямат симптоми на болестта.
 
В момента в Германия е обявен локдаун, но не толкова тежък, колкото през зимата. Отворени са училища и детски градини, фризьорски салони, салони за красота, магазини за цветя и книги. Без тестове могат да се посещават само супермаркети.
 
Увеличението на броя на заразените намаля през януари и февруари, но от март процентите отново започнаха да нарастват експоненциално. Експертите отдават това на разпространението на по-заразен щам. Трябваше от 22 март уличните тераси на ресторанти, кина и театри ще могат да възобновят работата си, но тези планове все още се отлагат. Ограничителните мерки са удължени до 18 април и най-вероятно ще бъдат засилени.
 
Поне едната част от ваксината в Германия е получена от 12% от населението - малко над 10 милиона души. Напълно ваксинирани са 4,3 милиона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ваксинираните преносители на ковиду ще могат да си ходят навсякъде и да си правят каквото искат макар че ваксината не ги ограничава да заразяват а само да предпазват самите тях ако се заразят и на базата тогава на какво им се дават повече права от на тези без ваксина няма никаква логика. Ако ваксинираните пазеха останалите от заразата ок но те си остават преносители каде е смисълът питам се аз.
26
1
 
14
 
! Отговори
Карнавален Кьолн преди 3 години
Аз не съм антиваксър и ще се ваксинирам, спазвам и локдаун мерките в Германия. ОБАЧЕ тази игра с преференциите за ваксинирани е МНОГО опасна и ще задълбочи кризата в обществото. Йенс много се излага с мега бавна ваксинация в Германия, а сега и това. Немците вече си удрят главите в стените от него.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 22 "умник&quМнооооооооооооо си смешен!Верваш ли :))))))))))))))))))))))Тука се забавляваме цялата компания с тебе :)))))))Сори... можеше да се подбъзикваме още малко...
24
1
 
12
 
! Отговори
смях преди 3 години
Противно на всякаква логика е ,че ваксинираните не могат да зарязяват.Ако ваксиниран пипне предмет с вируса, или вируса попадне в нос му или лигавицата на устата му-разбира се ,че ще заразява.Ваксини предпазват не от заразяване,а при заразяване-влошаване и смърт. На практика- и ваксинирани и тия ,които го изкарват безсимптомно,еднакво ще заразяват.Ако си ваксиниран ,не значи че си обвит със целофанено покритие или си облякъл скафандър.
23
7
 
13
 
! Отговори
Баровеца преди 3 години
Това наистина сериозно ли го мислят!? ......,та нали може ваксиниран да не се разболява или поне по леко да протича Ковид болеста,но определено може да заразява околните , не ваксинирани и ваксинирани! Що за глупост е такива не хуманни привилегии за ваксинираните! Това е грозно решение на германците и най-малко антихуманно ! Целта значи е да принудят всички да се ваксинират,та по добре като са решили така да го направят със закон за задължителна ваксинация ,а не да насаждат омраза!
22
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксърите щеДухатСупата и тук.
21
7
 
11
 
! Отговори
до 22 "умник&qu преди 3 години
...Предлагам, умнико, без весели гъбки, и без експериментални псевдоваксини - който се чувства застрашен от сезонния китайски грип, да си сложи една, две или повече "ваксини", а който не желае - да си живее както прецени. И да престанем с напълно абсурдните, доказано неработещи "мерки", и с плановете за дискриминиране и ограничаване на хората, нежелаещи да се подложат на медцински експеримент с проверено нищожен положителен ефект.
20
11
 
3
 
! Отговори
Време е преди 3 години
Време е на всички ваксинирани да се позволи свободно придвижване!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Лошото е, че ще ме караш да ти плащам лечението..."Lol, стига рева като ощипана госпожичка. Това че той пък ти плаща ваксината, въпреки че не иска - ще го коментираш ли? Много сте ми забавни - изкарали по 3-4 хиляди на месец и си мислят че хванали Господ за шлифера :))) Плащал бил това, плащал бил онова, на него се крепи светът... кажи че си македонец, щото си сбъркан колкото тях...
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21А ТИ какво предлагаш? Айде, умнико. Да не си на весели гъбки?
17
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия в болниците установиха ДЕСЕТКИ напълно "ваксинирани" от медицинския персонал, които пак са се заразили, и по-лошото е, че са заразили и множество свои пациенти. Но това е без значение, "ваксините" не са причина и цел, целта е друга, и ще се изпълни независимо от факти, логика и реалност.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Баце, никой не го карат зорлем. Що се коркаш?Да не си се уплашил, да имаш нощни на-пи-кавания...?
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще отразят ваксинационните данни в чипа на личната карта!После, като Ви чпират, в чипа Ви.Но първо ще Ви облъчат с 6G и ще ви поръсят с кемтрейлс.Няма да бъдат ваксинирани и чипирани само тези, които са били от обратната страна на плоската Земя!
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През ВСВ българите сме успели да спасим евреите си, въпреки че сме били съюзници на Хитлер. Да видим сега ще успеем ли да спасим от дискриминация нежелаещите да се ваксинират българи, въпреки че пак сме съюзници на тези, които се опитват да наложат дискриминационни закони! Историята се повтаря. Имайте предвид, че когато всичко това свърши, лошите ще са тези, които са дискриминирали, а не тези, които са се борили за равнопоставеност! Опичайте си акъла!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ССовците са имали привилегии, но като истински хора. Тези имат паспорт като моите кучета
12
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КаубойНе бой се бе! Орева всички сървъри!Нали знаеш, че на никой не му пука дали ще ходиш да се ваксинираш?И на мен не ми дреме за тебе.Ако щеш - ходи, ако не щеш - не ходи.Лошото е, че ще ме караш да ти плащам лечението, защото (най-вероятно) си некадърен и не работиш, а ако работиш - не си плащаш здравните.Ако ме питат мене - няма да ти плащам.Айде жив и здрав да си и да гледаш как такива като тебе един след друг гушват букетО!
11
1
 
14
 
! Отговори
Каубой преди 3 години
Ако случайно се замислят, по-логично е да жигосват тези с поставената ваксината.
10
3
 
7
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 3 години
Някой да има информация, сега като започне работа новото (старо) правителство (с новия-стар премиер), дали ще бъдат направени стъпки към промени в законодателството по отношение на гей двойките (в частност - легализиране на гей браковете)?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубав подарък за Великден им направи този топъл приятел.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А жигосване наистина дали се предвижда там?