След като взеха властта в Афганистан, талибаните с модел на управление

Новата система щяла да защитава интересите на цялото население
21 авг 2021 09:24, Петя Славова
40
След като взеха властта в Афганистан, талибаните с модел на управление
Снимка: БГНЕС

Талибаните заявиха, че скоро движението ще представи официално и въведе нова система за управление в Афганистан.

Радикалното движение "Талибан" възнамерява в близко бъдеще да представи новата политическа система, в съответствие с която ще се управлява Афганистан, заяви говорител на движението в интервю за Ройтерс.

Още по темата

"Експерти по право, религия и външна политика възнамеряват да представят новата система на управление (на страната) през следващите седмици“, каза той, цитиран от БГНЕС. Представителят на радикалите добави, че новата форма на управление ще бъде насочена към защита на интересите на цялото население.

Съгласно споразуменията между Кабул и САЩ за изтегляне на западните сили, Афганистан не трябва отново да се превръща в убежище за международния тероризъм.

Говорителят на талибаните отрече участието им в безредиците на летището в Кабул, за които се твърди, че са причинени от липсата на ясен план за евакуация
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Сериозни хора не са ибрици като Славуца три пъти избори :)))
12
1
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
От рано се отвиваш и то надрусан та всичко може да са случи ...
11
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЪВ МОМЕНТА НАСЕЛЕНИЕТО НА АФГАНИСТАН МОЛИ ЗА ПОМОЩ СВЕТА ДА ИМ ДАДЕ ОРЪЖИЕ ДА СЕ СПРАВЯТ С НЯКОЛКО СТОТИН ТАЛИБАНИ ПРЕДВОЖДАНИ ОТ БАЙДЪН! ФАЛШИВИЯ ПУТИН ОТКАЗВА ДА ПОМОГНЕ СЪЩО ЩОТО И ТОЙ И БАЙДЪН СА В ЕДИН ОТБОР!
10
2
 
2
 
! Отговори
Молла Омар преди 2 години
Слабите (САЩ) трябва да се страхуват от силните (талибаните)! Такива са природните закони.
9
1
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 години
У ГУУЛЕМАТА ПУЛИТИКА СА......КИТАИ И РУСИЯ ! У МААЛКАТА ПУЛИТИКА СА УРОПЯ И УСКА ! НАЧИ ТАЛИБАНА СА Е НА ВАРТЕЛШКАТА И ШЕ ПАДА СКОРО !
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и нашите талбани нчело с фигуранта имат модел на управление
7
1
 
16
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Написахме вече новата конституция. Ако женътъ не готви вкусна чopба - бой. Ако женътъ излезе сама на улицата - бoй. Ако женътъ заговори първа мъж или ходи пред мъжа - бoй. Ако женътъ не стои забулена 24 часа в денонощието - убиванe c камъни. Ако женътъ погледне друг мъж - налагане с камшик. Ако женътъ откаже брак - родата й да я убие с камъни. Женътъ трябва да е нещастна и смачкана, само тогаз ще се чувстваме добре ние мaлкопишкoвците-талибани, най-праведните измежду праведните алаходyпци.
6
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЩ ОБЯВИ , ЧЕ Е НАРЕДИЛО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АФГАНИСТАН ПОСТАВЕНО ОТ НЕГО ДА ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НА АФГАНИСТАН НА ВСИЧКО НА ВСИЧКО 300 ТАЛИБАНИ И ТО БЕЗ НИКАКВА СЪПРОТИВА :D ЛИЧНО БАЙДЪН: НИКОЙ ДА НЕ СТРЕЛЯ ПО ТАЛИБАНИТЕ МИ ТЕ РАБОТЯТ ЗА МЕН!
5
0
 
2
 
! Отговори
USA преди 2 години
НАКРАЯ СЕ РАЗБЕРЕ ШЕ ТАЛИБАН ВААРТИ ЗЕМЯТА !
4
0
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАЛИБАНИТЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА ПРОВЕЖДАТ , САМО ТЕ РЕШАВАЛИ! НАСЕЛЕНИЕТО НЯМАЛО ДУМАТА ЗА НИЩО!
3
0
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Борел бил казал, че щял да се разберат с талибаните при определени условия. Самата дума, че щял да се разбере говори не много добре за целият ЕС. Как ще се разбираш с престъпна организация??? 60 години колят бесят, убиват изнасилват грабят и сега ще се разбират ли????Сащ се дърпат и са знаели, че тръгват към Европа афганците. Нито Сащ нито Русия нямат Интерес от силна Европа.
2
1
 
5
 
! Отговори
USA преди 2 години
ТАЛИБАНИТЕ СА НОВИТЕ *** НА ИСЛЯМСКИЯ НАУЧЕН КОМОНИЗАМ НА ПРОРОКА КАРЛ МАРКС !
1
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Настоящата ситуация доказва,че бежанците не желаят да имат Държава и че сред нас,за да унищожат нашите Държави. Талибанското правителство трябва да обяви по легитимен път международна заповед за издирване,арест и екстрадация на бежанците ,които с бежанството си са срам за държавността в Авганистан.