Германия с прогноза, че талибаните ще вземат властта още през декември

Според "Шпигел" службите са предоставяли редовно аналитични доклади, но...
20 авг 2021 23:58, Петя Славова
60
Германия с прогноза, че талибаните ще вземат властта още през декември
Снимка: БГНЕС

Федералната разузнавателна служба на Германия BND е предупреждавала години наред правителството за възможния крах на политическата система в Афганистан, става ясно от публикация на германското списание "Шпигел".

Още по темата

По информация на изданието, специалните служби са предоставяли редовно аналитични доклади по Афганистан, от които било ясно, че нито армията, нито политическите структури могат да продължат дълго време да съществуват самостоятелно. Въпреки това отговорните политически структури не са реагирали на тези данни, предава БГНЕС.

Най-песимистичната оценка за събитията в Афганистан е представена от BND през декември 2020 г. В аналитичния обзор "Емират 2.0" се прогнозира връщането на радикалното ислямско движение "Талибан" на власт.

В последните дни преди талибаните да нахлуят в Кабул и да превземат властта, германското разузнаване и правителството в Берлин бяха подложени на остра критика, защото не са могли да предвидят такова развитие на ситуацията в Афганистан.

На 19 август в Бундестага бяха изслушани представители на германските специални служби, които трябваше да отговорят, доколко погрешно е било оценено положението в Афганистан и защо се е стигнало до това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 2 години
Точно така Веселинь, да живее Франция! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!
42
8
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Германия ще има правото да прогнозира единственно след като престане да съществува. Шваби,върнете изконните френски земи на Французите . Напуснете незабавно Френски Алзас ! Чuфутu нацистки ! И спрете да се нанасяте в Баско-Френските земи,бидейки поощрявано това ви престъпление от сефардски Мадрид. Престъпници ! Долу Франко и Хитлер!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45Любимите ми пишман българици. Ей клоун залагам 1к,че неможеш са говориш правилно Български. Ама си седнал да говориш за правопис. Дори и правописа ти грешен.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е кога ще вземат властта в Германия след 5 или след 15 години?
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, вземете да научите български. Едно изречение не можете да построите като хората.
38
2
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Чакай сега, кой ти говори за нашия народ. Става дума за Афганистан. - най-бедната страна. Ние в Европа сме друга работа все пак. В никакъв случай не сме толкова бедни, напротив - напоследък българинът се замогна доста и много от нас работят в ЕС. Иначе и аз се надявам афганистанците да не стават част от нашия народ, няма и как да стане току така, проблемът за нас са бежанците , ако се появят такива.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако свободата на държавата ти и честта на жена ти се равняват на заплата .... не искам да си част от нашия народ :))
36
2
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Нещата не са такива каквито изглеждат.. .. биеп се за свобода и т.н.. ?Гладни кучета са афганските войници, явно са ги оставили последните месеци без заплати. И затова - или за пари при новия господар или бягство, за който е съгрешил много пред талибите. Абсолютно елементарна логика за оцеляване. Аз затова казвам, че жителите на Афганистан са интелигентни хора.
35
0
 
5
 
! Отговори
Нетолерантен преди 2 години
Талибаните са създадени в Пакистан и финансирани от Пакистан, санкции и бой за Пакистан от международната общност, да ядът ислям, нека аллаха им ги храни, онзи литературния герой който лети в небето.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно казано хич не ме интересуват нито талибаните , нито муджифите. Европа да струпа армия по външната си граница и да стреля по всипко, което иска да е наруши. Щом техните стрелят по тях и Европа може да го прави. Хората тук вече неискат да пускат други. Всяка една държава е водела войни за суверенитет, граждански и какво ли не. Неможе всеки да идва на готово . Да се борят в тяхната си държава .
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големите кoчини на планетата са оста на злото Афганистан-Пакистан-Иран-Палестина плюс Саудитска Арабия, а скоро Ердо ще наложи шариата в Турция.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко статистика. 99% от афганистанцити подкрепят шариата, 39% от афганистанците подкрепят самоубийствените атентати в защита нa исляма.
31
5
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Нямаш достатъчно информация, моята е от първа ръка. Това се случваше по времето на съветската окупация, тогава афганските войници отиваха при талибаните, за да изкарат пари, като на гурбет. Сега е същото. Това за жените със сигурност е преувеличено, медиите ги изкарват тия талибани, че все едно са някакви нехора, мъже които трепят жени. В природата такива чак неща няма. Ако не си чувал - в мюсюлманския свят жените командват както и в нашия. Просто това да се забулват навън е проформа, вкъши -не
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали точно талибаните свалиха муджахидините 90-те и започнаха касапница над населението. Талибаните са ***, няма вече кой да ги свали. Сега ще си създадът ислямска Северна Корея с любим лидер.
29
0
 
4
 
! Отговори
в мола преди 2 години
Всеки втори ходи като талибанин.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32Аз казвам че са страхливи да. Народ който си остава жените имдецага да бъдат бити и изнасилвани, без бой са страхливци. Зад гърба си имаха Сащ. Това ако е гладко куче, значи изобщо не знаеш, какво пишеш. 80 милиарда в оръжие. Милиарди в инфраструктурата, милиарди за обучение, генерали и пехота на терен . ВВС покрива небето ти ? Това гладни кучета ли са? Това са предатели и ***
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганистанците са стpахливци, вижте ги в самолета, само млади мъже, стойте и се бийте за родината си бе. Ама не, те искат да се правят на бежанци и да ходят в Германията на гypбет, пари и либералки на коpем. Талибаните са им оправдание, а 99% от тях подкрепят шариата и исляма. Те така искат да си живеят. Затова като дойдат тук започват изнасилванията, палежите и гавритe с християните.
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който твърди, че афганите са стеахливци, понеже са избягали от талибаните да си представи следната ситуация. Имате глутница от 20 кучета, 5 от тях ги храниш много добре и те слушат навсякъде, на останалите идаваш огризки веднъж месечно. Един ден излизаш пред двете глутници и показваш месото на гладните кучета като им обещаваш защита от охранените. Какво ще стане - дали ще те нападнат и ще се бият до смърт, тоест докато бъдат убити или ще изчакат с надеждата и за тях да има?
25
1
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
"Германия с прогноза, че талибаните ще вземат властта още през декември" - в Германия ли?? :D
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда да я залива Европа талибанията. Нашите нали са там.