Франция извика посланиците си в САЩ и Австралия за консултации

Париж протестира срещу новия пакт за сигурност
18 сеп 2021 10:11, Елка Василева
54
Франция извика посланиците си в САЩ и Австралия за консултации
Снимка: БГНЕС

Франция извика посланиците си и в САЩ, и в Австралия за консултации. Така Париж протестира срещу Пакта за сигурност, наречен Аукус, който беше обявен от Вашингтон, Канбера и Лондон, предаде БНТ.

Още по темата

По силата на това споразумение Австралия ще строи атомни подводници с подкрепата на САЩ и Великобритания.

Това на практика обезсмисля сделката отпреди 5 години между Австралия и Франция за строежа на 12 конвенционални подводници.

Париж е бил уведомен за новата инициатива на австралийските си партньори няколко часа преди обявяването ѝ. Според анализатори Аукус е опит за намаляване на влиянието на Китай в Индийско-Тихоокеанския регион. Там интереси има и Франция, която обаче не е включена в новата стратегия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
9
 
! Отговори
Микрончо преди 2 години
как го удариха АнглоСаксоните - има няма 80 Милиарда увисна!
21
1
 
19
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Това което направиха каубойците е измамата на века. А измаменото камилерче в случая го играе Франция. Никой досега не ги е прецаквал така яко. Загубиха 90 милиарда долара за секунди. При това каубойците прецакаха най-добрия си съюзник в цялата им кратка история като държава. Статуята на Свободата символа на каубойците-подарена точно от Франция както и френската помощ за независимостта на каубойците от англичаните. Тази измама ще има много големи отражения в пренареждането на световните сили.
20
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де кое е по изгодно за Австралия- да купи 12 подводници от франция, или да произвежда ядрени подводници със щатска фабрика на австралийска земя? Хайде кажете плещите САЩ?
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция няма как да е съюзник на германия испания и италия.Франция си е Империя все още с влияние в Африка Северна Америка и Океания ядрена сила и технологичен колосгермания е джудже които нямат нищо освен дизели ама те умреаА испабия и италия са в практически фалит
18
0
 
4
 
! Отговори
Fakt преди 2 години
Anglosaksite sreschtu sveta .S koi si Ganiooo?????
17
5
 
3
 
! Отговори
франсе преди 2 години
Германия не е фактое колкото и да се напъва.Територия двойно по-малка от френската езика им неизползвавм извън Юръп нямат ресурси и тн.Колос на глинени краьи
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ganiooo qzyk det si v ES koga si vidql dobro ot Angliq i USA??????????koga i pari???????
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ISTORIQAbsoliutno si prav te tiq napravixa dvete svetovni kokorqt sei za treta Ama tova schtee smyrta im
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Zasramete se v ES sme da jiveqt Franciq ,Italiq i Germania. USA i Angliq vechni vragove na ES kioravi li ste
13
5
 
16
 
! Отговори
ISTORIQ преди 2 години
Очертава се нов Пакт на Злото - САЩ , Англия и Австралия ?Все са братовчеди .
12
5
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Стара английска поговорка гласи, че е по-добре да имаш немец за враг отколкото французин за приятел.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите са бесни, че И. Европа е бяла и няма да се спрат пред нищо докато не я не...га/// ризи...рат!!! ВСИЧКИ СОРОС ПАРТИИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ В БГ. НЕЗАБАВНО! ДА СЕ ЗАКРИЯТ И НПО ШПИОНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ! Инак 20- 30 милиона черни ще подменят българите на нашата земя и в нашите домове. До няколко години ще има бели бежанци от Запад на Изток, тия са отровени от еврейската пропаганда и не трябва да ги приемаме! ПРИМЕР- БЕЛИ БЕГЪЛЦИ ОТ КАЛИФОРНИЯ СЪСИПВАТ СЕГА И АРИЗОНА
10
4
 
14
 
! Отговори
Евала на Франция преди 2 години
Гледам коментарите дребен и вечно зависим бъшгаринът плюе всички и възхвалява САЩ,който ползва бази без пари и черпи ресурси без пари,неща който независимите държави не давати големи и малки .Що САЩ не яхат така Швеция,Норвегия,Дания дори Афганистан а ?хората имат достойнство Ганиооо а ти самар дииии волее
9
6
 
6
 
! Отговори
До Василев 6 преди 2 години
Да таке беше с Ирак, но и Франсетата са доста нагли и искат да управляват там както и в Либия-която Италианците най-вече измислиха като държава на тарамбуковците. По нагли от Французите няма. Ако Комунистите или Нацистите бяха успял във Франция щеше да е смешно. Направо ще ги центрира с ядрени оръжия. Франция не прави нищо и вади пари с 4 дневна работна седмица но се напъват да са навсякъде. Те са и най енергийно независимата западна държава с толкова население и производство.
8
7
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Радев води консултациите!
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 8 до 7 Франция практически вече не съществува, това е съдбата на щяла З. Европа гарантирано от гнусните евреи!!! Същото ни чака и в И. Европа ако не се отдели ме навреме от ЕС, който според вампирите като Сорос трябва да е африканска земя!!! Жалко!!!
6
3
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
много важно че сте превикали посланиците интересът клати феса де гол ви извадинавремето от нато а вие пак се върнахте англосаксите ще се подкрепат до животте са от една кръвна група
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия си защитава интереса, щатите пренасят цял сух док+ фабриката за производство+ специалисти+ инвестиция за местно ( австралийско) производство на ядрени подводници, по добро от това за Камера здраве му кажи! А нашите само купиха нови Ф ове и нищо друго не успяха да договорят с янките!
4
2
 
18
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Лондон,Вашонгтон , Канбера - това е истинска завера!!!Когато САЩ нападнаха Ирак, поканиха за съюзник само Великобритания, а в Австралия беше командния пункт!!!Работата с Франция стана малко , като с нашите курвети и фрегати, където щяха да ни ги строят!Агент Триш О Конър!ЦРУ!!!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поканени са на Макарона на Макрон.