Папа Франциск призова да не се затварят вратите пред мигрантите

Днес се отбелязва световният ден на бежанците
26 сеп 2021 16:09, Нели Христова
47
Папа Франциск призова да не се затварят вратите пред мигрантите
Снимка: БГНЕС

По време на неделната си проповед папа Франциск призова да се приемат мигрантите и да не се лишават от надежда, като посочи, че „всяко затваряне води до диктатура и насилие“.

"Всяко затваряне и изолация, отстраняването на тези, които мислят различно от нас, води до крайни позиции, което поражда диктатура и насилие. Това са корени на много злини в историята", каза папата. Проповедта беше излъчена в портала "Vatican News".

"Днес е Световният ден на мигрантите и бежанците. Трябва да вървим заедно, без предразсъдъци, страх, да се грижим за слабите, мигрантите, бежанците, жертвите на нелегален трафик. Трябва да изградим по-отворен свят, в който никой не е изключен" каза папата.

Световният ден на мигрантите и бежанците е ежегоден католически празник с плаваща дата. Той е създаден от папа Пий X през 1914 г. в знак на солидарност с италианските католици, които са принудени да напуснат Италия, за да работят в други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алууу, папата отваряй кеситя и имотите и приемай мигранти
11
0
 
25
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Ватикана са едни от най-големите лицемери в историята. Дядото да си гледа трилионите и да не дава акъл, защото няма да помогне на нито един имигрант
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А този папа колко имигранти ще поеме? Да ги дондурка, да го е страх да не го оберат, изнасилат и убият. Питам за един приятел
9
1
 
16
 
! Отговори
мак преди 2 години
Днес евните тръгват от райони с войни, утре други заради сушата, после заради незнамсикакво и така вечно. Не е диктатура, когато пазиш границите си от нелегални, които ще трябва с години да издържаш и да трепериш да не спретнат някаква патаклама и да се чудиш, дали Коледа не им нарянява чувствата. Защо ми се струва, че този апел е отправен само към европейци?
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това след 20 месеца световна ковид диктатура ли намери да го каже? Да го каже на Австралия!
7
0
 
25
 
! Отговори
Този преди 2 години
не съм го чувал да прибира мигранти във Ватикана! Най-много да му закарат един-двама, да им измие краката!
6
0
 
35
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Спрете да занимавате православните християни с този еретик. Няма да приемаме в България идващите от Азия и Африка мюсюлмани.
5
1
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Папата да си гледа Ватикана и католическите педо*фили!Не ни е Началник!Впрочем,Ватиканът ни дължи голямо извинение за клеветите!Докато не го получим-нула уважение.Да му се кланя само прос*такът от Банкя.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия католици са такива лицемери,говори това което не мисли!
3
1
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
да отваря широко вратите на Ватикана,и готово!..Да действа,да не ни агитира!
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдее ,и тоя се побърка тотално. И тоя пристана на идеята за по бързо унищожение на всички европески ценности и култура. Църквата да пропагандира населяване на Европа с мюсулмани....,това никога не е било.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този еврейн са си ги води у тях. Най-добре да ги прати в Израел. И там имат нужда от расово разнообразие и превъртането на улици и квартали в един голям зоопарк.