КНДР извърши второ изпитание на ракета за седмица

Реактивният снаряд е паднал в Японско море
11 яну 2022 09:48, Елка Василева
25
КНДР извърши второ изпитание на ракета за седмица
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея изстреля днес реактивен снаряд, който предполагаемо е балистична ракета, съобщиха южнокорейската армия и японската брегова охрана, цитирани от световните агенции.

Още по темата

Това е второ предполагаемо изпитание на балистична ракета за по-малко от седмица на фона на продължаваща демонстрация на военна мощ от Пхенян в условията на самоналожен локдаун заради пандемията и влезли в задънена улица преговори за ядрената му програма със САЩ, посочва Асошиейтед прес.

Предполагаемата ракета е паднала извън изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Япония в Японско море, отбелязва Ройтерс. Засега няма информация за нанесени щети. Типът на ракетата, която може да е балистична, все още е в процес на установяване.

Според агенция Йонхап южнокорейската армия в момента анализира далечината и височината на полета на изстреляния реактивен снаряд, който предполагаемо е балистична ракета.

Миналата седмица Корейската централна телеграфна агенция съобщи, че на 5 януари Пхенян е провел изпитания на нова хиперзвукова ракета, припомня ТАСС.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Другия път - реактивно гюле!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сметка пък на това BG си има Памперс NATO OTAN
10
8
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
Епа да стрелят! Дори кима знае, че дори да оцелее при евентуална ядрена война с краварите после ше го намерят в некоя дупка, също както намериха садам хюсеин, и после ше му е мнооого по трудно да умре, също като садам хюсеин! Така, че в момента това си е едно перчене! Айде това как да е, *** народа му умира от глад и болести дето дори в африка ги нема от 100 г насам па той седнал на войници да си играе! Ми така е при диктаторите!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарят Ким изпрати уваително писмо до другаря Си че КНДР няма да участва в зимната олимпиада в Пекин откриваща се на 4-ти февруари поради "чуждестранна агресия и ковид вълна". От уважителното писмо не става ясно за каква чужда агрисия става дума. Дали за агресия на САЩ, Япония и Австралия или за агресията на Русия в Казахстан.
8
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До д-р Дрегер По между другото имахме и ядрени заряди. Ама пак не бяха наши. Наша беше само земята под базите и обслужващия персонал на артелното и чистачите на кенефите. Даже знамето на пилона на плаца дето се дигаше сутрин не беше наше.
7
10
 
3
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
До Дялти Коледа Ние не сме имали никога ракети. Тия дето ги нарязахме си бяха на Русия. И ги нарязахме защото Русия подписа един договор съгласно който трябваше да се нарежат.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евааах тоя "снаряд" реактивен,който е прелетял близо 1000 километра!
5
2
 
4
 
! Отговори
ПК преди 2 години
До Талибани в Перник: Що не дойдеш лично да провериш! Ще те посрещна гостоприемно и ще те разведа из забележителностите!
4
0
 
14
 
! Отговори
Доказани средства преди 2 години
Тези аргументи са доказани при водене на дипломация. Събитието трябва да се катогоризира като "Северна Корея събира още аргументация при предстоящите преговори със янките"!
3
5
 
3
 
! Отговори
Талибани в Перник преди 2 години
Знаете ли, че в Перник режат ръце и хвърлят хора от скалите, а от МВР Перник твърдят, че това е нормално!
2
1
 
20
 
! Отговори
Дялти Коледа преди 2 години
Имат ракетки - стрелят си. Ние тук Немаме вече ракетки, защото ги нарезахме.
1
3
 
4
 
! Отговори
Genocide in Bulgaria преди 2 години
В България се извършват извън съдебно Екзекуции със знанието на институциите!