Песков: Русия и Западът са на различни коловози

Това е причина за безпокойство
16 яну 2022 10:58, Александър Попов
120
Песков: Русия и Западът са на различни коловози
Снимка: БГНЕС

Русия, от една страна, и САЩ и НАТО, от друга, са на съвсем различни коловози, което е причина за безпокойство. Това каза в интервю за CNN президентският говорител Дмитрий Песков. Извадки от интервюто са цитирани в събота от Bloomberg.

"Има някакво разбирателство между нас. Но като цяло, по принцип, сега можем да кажем, че оставаме на различни коловози, напълно различни коловози. И това не е добре, това е притеснително", каза той по повод резултатите от преговорите тази седмица. Песков също е повторил необходимостта Русия да получи правно обвързващи гаранции, че Украйна няма да се присъедини към НАТО, защото в противен случай Киев би имал легитимна възможност да се присъедини към алианса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС + САЩ имат военен бюджет над един трилион - 300 милиарда ЕС, и 750 милиарда САЩ. Русия има военен бюджет 66 милиарда - около 20 пъти по малко. Десетократно повече танкове, самолети, военна техника повече от Русия. В САЩ 32 милиона американци гладуват, но дават пари за безполезни самолети, танкове и техника които ще бъдат унищожени за часове от ядрените хиперзвукови ракети на Русия.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21 век никой не води война с конвенционално оръжие. Конвенционалното оръжие на САЩ ще бъде унищожено още в океана и над океана в крайбрежията на САЩ докато пътува към Русия.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и НАТО изразиха готовност да подновят преговорите с Русия. Русия не отговорила дали ще поднови преговорите или ще тръгне на воено-технически решения след провала на разговорите в Женева и Брюксел. Най-вероятно Русия ще реши след срещата на Владимир Путин със Си Цзипин на 20 януари.
56
2
 
5
 
! Отговори
ВМРО преди 2 години
Русия няма съюзници, тя е военно джудже сравнена със US ARMY, погледнете официалните статистики за численост на армиите на САЩ и РФ, вижте и огневата мощ ...конвенционално САЩ ще размаже РФ както стори с Ирак! Затова е и тази истерия с " ядрената триада"! Ядреното оръжие на бившият Ссср единствено възпира Сащ от военно решение! Но няма да е вечно!
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин има същите червени линии като македонците спрямо България.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен72 В Сърбия ще се разположи само една ракета, под сливата дето ще се съберат всичките сърбе. Това е предречено и ще се изпълни.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали в крайна сметка поделянето на Русия ще реши китайско-американското противопоставяне!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин разчита на чеченците, бурятите и чукчите, съответно за пехота, танкисти и пилоти. Това не се разбира от НАТО и не се взема предвид.
51
3
 
6
 
! Отговори
ВМРО преди 2 години
Русия се провали с прословутия " ултиматум" към Запада, сега Песков обяснява провалът на Путин с някакви коловози! Русия е безпомощна пред война със Сащ и те си го зная, знаят го и тукашните руски фенове, затова т..р..о..л..я..т, и бягат от реалността!
50
2
 
4
 
! Отговори
дааааа преди 2 години
А нащо Кире слугува на хармериканците и ще на вкара на фронтовата линия.
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затяга се обръча около Русия, сами са и са уязвими :)) Ако разчитат на Китай, просто да забравят, те не са им приятели, просто си гледат интереса :))
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма да играе според правилата на Съединените щати, както преди, финанси срещу финанси, стоки срещу стоки. Ще даде военен отговор. И тогава всички тези сегашни движения на Запада със санкции и друга шумотевица стават микроскопична дреболия на фона на повдигнатите въпроси за живота и смъртта. Не си заслужават внимание.
47
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При такава скорост кинетичната енергия на две ракети от високоточните хиперзвукови Циркон или Кинжал дори без никакъв боен заряд - нито ядрен нито конвенционален, само с масата си, е достатъчна да извади от строя всеки американски самолетоносач. САЩ имат две възможностти - да започнат ядрена война с Русия защото някакви предмети са паднали от небето и разрушили техните самолетоносачи, или да го покрият като инцидент.
46
3
 
5
 
! Отговори
Янки Дудъл преди 2 години
П'ocpaxмe ce и в Афганистан, сега търсим нов нужник...
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки истерията в западните медии и изказванията на треторазрядни политици, че Русия не може да има интереси извън границите си, и няма какво да се говори с Русия, САЩ изведнъж решиха - вижте, дайте да поговорим, може да не сме съгласни с ултиматума на Русия, но нека седнем да поговорим. И тук Путин отновo ги изненада с неочакван ход, като им каза - не, не сте ни разбрали правилно. Ние не сме заинтересовани от разговори, ние сме заинтересовани от решения.
44
5
 
4
 
! Отговори
Курск преди 2 години
Какво ще стане ако Русия потопи с хиперзвукови ракети два самолетоносача на стойност над 10 милиарда долара всеки. Само самолетоносача, без обкръжаващата го ударна група. Ще започнат ли САЩ ядрена война, или ще го обявят за авария и съвпадение?
43
10
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
България няма нужда от руска газ. България е член на ЕС и използва зелени енергии от слънчеви и вятърни енергоизточници. Нека руснаците си го пият газта, като няма какво да ядат.
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ могат да воюват с Русия само във формат ядрена война, но дори и тогава не могат да нанесат непоправими щети на Русия, докато Русия за минути ще унищожи САЩ и САЩ дори не могат да отговорят с ответен удар. Но какво ще спечели Русия ако унищожи САЩ - след такова сътресение светът ще стане ужасно място включително и за Русия, и никой не иска това!
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ не могат да воюват в конвенционална война срещу Русия, просто няма как военната техника и живата сила на САЩ стигне до Русия, ще бъдат унищожени още в морето или във въздуха още щом напуснат крайбрежието на САЩ. В същото време всички американски самолетоносачи с целия им антураж които се намират в открито море ще бъдат унищожени за часове. Затова руските военни вече намекнаха, че ако САЩ не изпълнят ултиматума на Русия да изнесат военните структури и бази на НАТО от източна Европа, възможно е Русия евентуално само като крайна мярка да нанесе превантивни удари в Европа по тези бази.
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продавайте си газта и нефта и си оправете държавата къде сте тръгнали с " на гол *** чифте пищови" .