Песков: Русия и Западът са на различни коловози

Това е причина за безпокойство
16 яну 2022 10:58, Александър Попов
120
Песков: Русия и Западът са на различни коловози
Снимка: БГНЕС

Русия, от една страна, и САЩ и НАТО, от друга, са на съвсем различни коловози, което е причина за безпокойство. Това каза в интервю за CNN президентският говорител Дмитрий Песков. Извадки от интервюто са цитирани в събота от Bloomberg.

"Има някакво разбирателство между нас. Но като цяло, по принцип, сега можем да кажем, че оставаме на различни коловози, напълно различни коловози. И това не е добре, това е притеснително", каза той по повод резултатите от преговорите тази седмица. Песков също е повторил необходимостта Русия да получи правно обвързващи гаранции, че Украйна няма да се присъедини към НАТО, защото в противен случай Киев би имал легитимна възможност да се присъедини към алианса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ нямат технологичен и военен потенциал да воюват с Русия.
38
4
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Русия използва всички Дипломатически и Човешки Канали .Поставям се на тяхно място - не бих позволил на границата на имота ми , да се разположат САЩ Армия и Ядрени Ракети .Пример - Карибската Криза в Куба . Не мога да повярвам - защо САЩ са толкова Жадни за Кръв и Масови Убийства на Хора ?
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия вече използва дипломацияте на първите преговори по изгеглянето на военните структури и силите на НАТО от източна Европа. Преговорите се провалиха. Кога Русия ще използва тоягата?
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно е Русия да използва стария римски прийом "удара на змията" когато се демонстрира напрежение на едно място, а се нанася удар на съвсем друго. Един вариант е възстановяване цялостността на Сърбия с връщана на Черна гора, Босна и Херцоговина, и Косово. Друг вариант е нанасяне на удар от Белорусия по натовските бази в Прибалтика, или удар по ракетните бази в Румъния или Полша. Малко вероятно е да има удар в Украйна, Украйна е само да се вдига шум и да се отвлича вниманието. Никой не знае къде ще удари Русия, но ударът ще бъде внимателен, точен и много силен.
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канцлерът Шолц заяви, че стигне ли се до война, Русия ще заплати висока цена!
34
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тhe drumbeat of war is sounding louder"! - Майкъл Карпентър, посланик на САЩ в OSCE.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Барабаните на войната звучат все по силно, заяви високопоставен дипломат от Белия дом!
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като САЩ изтеглят военните структури на НАТО до линията от 1997 както поиска Русия, тогава членството в НАТО на източна Европа става безсмислено, само разходи за НАТО, без полза. А от там и членството им в ЕС.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато САЩ наложиха доминацията на долара 50те години, тогава произвеждаха над 50% от световния БВП. Днес САЩ произвеждат по най-оптимистични оценки 20%, а реално 16%. При всички случаи два пъти по малко. Просто няма пари, няма ресурси и средства да се поддържа тази инфраструктура и световната доминация на долара. Какво остава да тръгне на война с Русия.
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами на САЩ ще им се наложи да влязат в коловоза на Русия. САЩ вече поискаха втори кръг разговори след провала на първите в Женева.
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва възнамерява да обсъди гаранциите за европейска сигурност със САЩ без участието на ЕС. Руската страна взе под внимание изявлението на главата на Европейската дипломация Жозеп Борел относно необходимостта ЕС да участва в преговорите за гаранции за европейска сигурност, но що се касае за сигурността в Европа, Русия продължава да подкрепя двустранен преговорен процес само със САЩ, каза заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички им теглиха средният пръст на руската коака и не могат да си намерят мястото...удриииииииииии :))))))))))))))
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров: абе ти мене уважаваш ли ме, а? Не ме гледай така накриво. Не ме гледаш? Искаш да кажеш, че аз съм лъжец?
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците си дават сметка, че ако разпалят една война... много ще патят(този път). Стане ли световен конфликт ще изгубят Курилите, Карелия, Крим , че и Китай нещо ще си отхапе веднага. Не са много оптимистчни нещата за Русия. В един конфликт не виждам, кои ще са им приятелите!
25
3
 
3
 
! Отговори
ПРАВ Е ПЕСКОВ! преди 2 години
Русия и Западът са на различни коловози и затова са антиподи, така както антиподи от една страна са: лъжата злото и дявола, а от другата страна са:истината, доброто и Бога. А Богът е с българите.
24
4
 
2
 
! Отговори
псетата лаят преди 2 години
Европейските страни обвиняват Газпром в ограничаване на доставките на газ в период на пикови цени на енергията, като смятат, че руският доставчик, който покрива около 40% от нуждите на ЕС от газ, манипулира европейските цени. Ръководителят на Международната енергийна агенция (МАЕ) Фатих Бирол каза в неотдавнашно интервю, че силното напрежение на европейския газов пазар е възникнало поради поведението на Русия и Газпром е виновен за недостига на газ в европейските подземни хранилища.
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васалът ЕС най-унизително беше изключен от разговоите между Русия и САЩ касаещи сигурността на Европа.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият дипломат на ЕС Йосеп Борел заяви, че Русия и ЕС трябва да говорят на един глас. В отговор на европейския си колега външният министър на Руската федерация Сергей Лавров обясни, че Русия не разговаря и не възнамерява да разговаря с ЕС, а ще разговаря само с отделните държави на съюза, и то само при условие, че проявят необходимия респект към Русия и спазват интересите и.
21
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песков дипломатично намеква, че на запада ще му се наложи да си смени коловоза.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъпка по стъпка целият свят се отказва от въглищата и петрола. Всички преминават към газ, който през следващите 50 години ще бъде, както изглежда на много експерти, основният междинен енергиен носител, който след това някой ден може да допринесе за преминаването на цялата световна икономика към напълно зелена писта. Русия започна нови газови приекти с Китай (силата на Сибир 2), Пакистан, Индия и Виетнам - развиващи се страни които имат нужда от все повече енергоизточници. А ЕС да се оправя както може с вятърните мелници и соларните панели. За Русия ЕС е ненадежден партньор.