Германия спира сертифицирането на "Северен поток 2"

Лавров: Заплашват ни с „майката на всички санкции“
22 фев 2022 15:23, Елка Василева
190
Германия спира сертифицирането на "Северен поток 2"
Снимка: архив, БГНЕС

Процедурата по сертифициране на газопровода "Северен поток 2" не може да продължи, като се вземат предвид сегашните действия на Русия, заяви канцлерът на Германия Олаф Шолц, цитиран от Ройтерс.

По думите му Берлин трябва да преоцени ситуацията около газопровода.

Още по темата
Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че  обмисля скъсване на дипломатическите отношения с Русия и обвини тази страна, че подготвя продължаване на своята военна агресия в родината му, предаде Франс прес.

"Получих искане от министерството на външните работи да се разгледа въпросът за скъсване на дипломатическите отношения между Украйна и Русия", заяви Зеленски. "Ще разгледам този въпрос веднага", допълни той.

Държавният глава на Украйна също така поиска незабавно спиране на руско-германския газопровод "Северен поток 2". "Постигнахме съгласие за необходимостта от незабавно въвеждане на санкции заради новия акт на агресия срещу Украйна", подчерта Зеленски, визирайки Русия.

От своя страна руският министър на външните работи Сергей Лавров отхвърли заплахата от санкции, след като страната му вчера призна независимостта на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Западът би наложил наказателни мерки независимо от събитията, каза Лавров. Той определи реакцията срещу признаването от Русия на двата отцепили се украински региона като предсказуема.

„Нашите европейски, американски и британски колеги няма да спрат и да се успокоят, докато не изчерпят всичките си възможности за т. нар. „наказване на  Русия“. Те вече ни заплашват с всевъзможни санкции или, както казват сега, с „майката на всички санкции“, заяви Лавров.

„Е, свикнали сме. Знаем, че санкциите ще бъдат наложени така или иначе, във всички случаи. Със или без повод“, добави руският външен министър, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧЕСТИТО "Русия проблем къде и как да си пласира газът НЯМА!" Има, има, а скоро може да има проблем и с добива му. :)
97
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96Умнико, да те светна, че краката ще целуваме на Баце, оти е тарикат. Под прикритието на близкоизточни фирми с руски бе изграден Турски поток. Баце го маскира като Балкански. Газта отива до Унгария през Сърбия. Идва от Турция. Та САЩ не могат да го спрат. Купихме и самолети на рисунка. Та на студено няма да стоим. Няма да сме зависими и от американски втечнен газ, ако на сегашните американски марионетки не им дърпат ушите след посещението в САЩ, де. Да му мислят Полша и Украйна.
96
3
 
16
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 2 години
Русия проблем къде и как да си пласира газът НЯМА! Пазара на Русия е осигурен и реално може и БЕЗ ЕВРОПА. Така стоят нещата - просто азиатският пазар е многократно по-голям и там Русия вече има сключени договори за години напред. А ако на ЕВРОПА и се наложи да мине на ВПГ - тогава днешните цени и инфлацията ще ни се сторят като "блага вест".
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименрафинерията в Бургас работи основно с каспийски петрол от Азербейджан, доставя се през терминала в Поти,Грузия
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо са се нахендрили, утре като ни спрат и рафинерията в бургас, ще плащаме по 5 лева за литър бензин и по 500 лева за отопление на апартамент. Средните заплати в Русия са 800 евро, ама там литър бензин е 60 цента.
93
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 2 години
5000 юро за 1000 кубика
92
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, нищо немат руснаците, имат само една бъгава система за вътрешни разплащания, която в сравнение с нашата Борика е като каруца пред БМВ, затворят ли международните разплащания, и вкарат ли руския петрол в забранен списък за търговия, отиват на кино
91
2
 
9
 
! Отговори
Края на запада преди 2 години
Северн поток 2 ВСЕ ПАК се оказа политически проект - ама за запада !
90
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прекратява се и транзита на руски газ за Сърбия и Унгария по турски паток, ха честито на таварисчите
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 89Да те светна, че руснаците си имат SPFS. Китай също се готвят със собствена система за разплащания защото се облизват за Тайван и последващо евентуално изхвърляне от SWIFT. Иран отдавна са изхвърлени. Мои клиенти получиха плащания в наши банки собственост на големи западни банки от арабски държави по някаква интернет платформа. Та споко. Не ги мисли.
88
1
 
9
 
! Отговори
НАША РАШША преди 2 години
Насила хубост не става! Китай е наблизо! Според търсенето - и предлагането! :)
87
0
 
5
 
! Отговори
Зелените я обяснете! преди 2 години
Сега вие ли газ ще пи... за да компенсирате цените и лавинната инфлация ?
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия напоследък създава само проблеми в ЕС - особено що се отнася до енергийните въпроси. Някой трябва да им издърпа ушите на тези слуги на САЩ.
85
2
 
11
 
! Отговори
Малии преди 2 години
Сега вече Европата и ние покрай нея ще позеленеем от напрягане - буквално! А честит скок на всички цени!
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байден ще им праща газ вьв бутилки
83
5
 
19
 
! Отговори
теглиме чертата преди 2 години
Тя газта не старее и може да чака, и по-високи цени и по-гладни пазари, разбирам :) ЯВНО този път руснаците се оказват по-добри математици и по-добри шахматисти!
82
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя говори колкото да не заспи. Ако не бяха струпали войски на границата и не бяха нахлули в чужда държава, нямаше да им спрат потока. А за троловете тук, отново: СП2 не е алтернатива на нещо, а начин Кремъл да заобиколят Украйна. И сегашния газопровод има капацитет да пренася необходините количества.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
усещам как турския паток през нашата територия, за който Баце кихна 3 млрд от нашите пари че отиде за скраб
80
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците сами си се нахендриха, немат акъл за 5 стинки
79
5
 
16
 
! Отговори
Ей това ЕС ЕС гейско преди 2 години
САМ да си отрежеш клона със заплаха към дървото! :) Не знам да плача ли да се смея ли!?