Още днес ЕС ще наложи санкции на Русия

Жозеп Борел не разкри какви ще бъдат те
22 фев 2022 10:46, Нели Христова
166
Още днес ЕС ще наложи санкции на Русия
Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи на Европейския съюз ще приемат във вторник санкции срещу Русия заради признаването на украински сепаратистки региони и по-нататъшното разполагане на войски на територията на съседката ѝ, заяви върховният комисар по външната политика на блока Жозеп Борел.

"Разбира се, нашият отговор ще бъде под формата на санкции, чийто размер ще бъде определен от министрите... Сигурен съм, че ще има единодушно решение", необходимо за мерките, каза Борел пред репортери в Париж.

Той допълни, че текстът за евентуалните мерки ще бъде подготвен сутринта, докато министрите участват във форум с държавите от Индо-Тихоокеанския регион във френската столица.

Самото решение ще бъде взето "днес следобед" на извънредна среща, която той свика в рамките на форума в Париж, каза Борел.

Борел не пожела да разкрие подробностите около санкциите, които се очаква да влязат в сила в един и същи ден с наказателните мерки на САЩ и Великобритания.

Вашингтон вече забрани на американски граждани да извършват финансови операции с отцепническите територии в Източна Украйна, чиято независимост беше призната от руския президент Владимир Путин късно в понеделник.

Малко след съобщението Путин нареди на войски да влязат в двата региона като част от мироопазваща операция.

"Руските войски навлязоха в Донбас, ние считаме Донбас за част от Украйна", заяви Борел във вторник.

Но ЕС се присъедини към САЩ и се въздържа да опише разполагането на войски като инвазия, която би предизвикала най-строгите санкции, с които Западът заплашва през последните месеци.

"Не бих казал, че това е пълноценна инвазия, но руските войски са на украинска територия", добави Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Никой не очаква от импотентния ЕС да спре империята на злото Рассия. Естествено това ще направи САЩ. Тъпичкото джудженце путлерче само влезе в капана. След края на войната може изобщо вече да няма държава Русия. И най-важното природните ресурси на бившия рашистан ще се ползват от Свободния свят.
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономиката на ЕС е зависима в голяма степен от Русия и в частност от руските енергийни доставки. ЕС е умрял отвсякъде без Русия, така че т. нар. "санкции" са просто една голям шега.
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре и един протестен гей-парад да им спретнат.
115
0
 
0
 
! Отговори
2ваксини+2бустера преди 2 години
на разглезените от Унията сега през зимата им трябва гас да се отопляват, а през лятото да се разхляждат. на руснаците им трябва да ги убедят че на пролет и на есен гас ще им трябва за ради колебливото грипозно време демек ще имат по една "Зимна" и една "Лятна " газова ваксина, и два газови бустера през пролетта и есента, майнаЪ филБето!
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То хубаво санкции,ама да речем утре Русия врътне кранчето на ЕС на газ който представлява около 33% от Европейското потребление какво правим?
113
4
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Начин на действие на императорите: Първо населяват териториите на съседите със свои поданници, организират референдум, впоследствие обявяват тези територии за свои и навлизат в тях като в свои. Урок по история.
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на Запада и САЩ беше части от Русия да стават независими и Западна Европа и САЩ да ги признават за независими и да ги приемат в НАТО и Европейския съюз.......................Случи се обратното на планираното. Запада казваше, че разпадът на Съветския съюз са свобода и демокрация.
111
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Шах и мат с пешката.Путин отново предаде урок по дипломация.Брюкселските чиновници са тотално ошашавени.
110
0
 
2
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Тъкмо ще минаваме на евро, както тогава минахме на марка :) Всичко е добре измислено да ограбят паричките на трудовия човек :)
109
2
 
3
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Да, кой на кого налага санкции, не е много ясно. Гответе се за хиперинфлация тип 1997-***.
108
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС си налага самосанкций ще се топли със Пръднята на САЩ !
107
8
 
24
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Още днес ЕС ще си самоналожи санкции. Явно тези не са гледали и слушали обръщението на Владимир Путин и по- точно в частта за санкциите.
106
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа да си трае,още е зима и е студено, а те така са окъкаха с токът и газта, че да ни ги линчуват тях накрая с тая зелена енергия къде и кокошкарниците не може да захрани
105
14
 
18
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Какви санкции бре? Ходили ли сте в Москва в последните години? Космополитен град! Имате ли представа колко западни бизнесмени правят колосален бизнес в Русия?
104
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, в тази криза не знаем какво точно губи или печели Русия, но България плаща двойно. веднъж, като доброволно се отказва от бизнес и втори път като чрез ЕС се отпускат огромни средства за Украйна. Излиза, че Русия чрез Украйна съсипва европейските икономики, а ние продължаваме да се хващаме на въдицата със санкциите вместо простичко да кажем, че на Украйна без Русия, мястото й не е нито в НАТО нито в ЕС.
103
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам че санкциите им ще бъдат на двама трима неизвестни руски чиновника да отнемат визите за ЕС. Ей заради това Путин ще продължава да си прави каквото си иска.
102
7
 
17
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
Когато албанците искаха да се самоопределят в република Косово и да се отделят от Сърбия янките бомбандираха цяла тогавашна Югославия и въпросът беше решен етническият район с албанци беше отделен в република Косово. Сега когато руснаците в Украйна искат да се отделят в самостоятелни държави редно би било американската авиация да бомбардира Киев и цяла Украйна за да може руснаците в Украйна да се отделят в самостоятелни републики по подобие на Косово. А най добре и колко е простичко НАТОВЦИ да гарантират и си изпълнят договореностите и да не се разтягат на изток. И така щеше всички да з
101
1
 
19
 
! Отговори
С шапка без шапка преди 2 години
Абе угодия нема, но едно е сигурно и целта е само една: САНКЦИИ ще има! Ако започне Русия да напада навреме(според графика на байалцхаймер)... ще има САНКЦИИ!Сега пък се очертава ако не започне навреме или въобще не започне(пак според същия график) ... пак ще има САНКЦИИ! А и война ще има!!! Най много на байалцхаймер е нужна и я иска, но не той да се бие, а чужда войска да воюва и мре! Добре, че е Путин да го изтърпява(докога ли??!!) тоя байалцхаймер иначе ако беше некой кибритлия ФАЩ отдавна щеха да я търсят само водолази!!!
100
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 99 Остава въпросът обаче , ако не се ползва руски газ , откъде ще се взима . САЩ докараха няколко кофи за замазване на очите и пак си изнасят в Азия на космичски цени . Другите играчи ги няма в ЕВропа .Няма кой да компенсира руския газ
99
4
 
26
 
! Отговори
до 99 преди 2 години
Путин е гениален политически играч. Целта му не е да убие ЕС като му спре газта през есента, че да умре през зимата, а да му покаже какво точно ще му се случи следващия път.