Петков: Енергийната сигурност на България е във фокуса ни

Военната агресия е абсолютно неприемлива, заяви той
25 фев 2022 10:22, Александър Попов
66
Петков: Енергийната сигурност на България е във фокуса ни
Снимка: БГНЕС

Ситуацията е напълно променена и много драматична. Военната агресия, на която ставаме свидетели е абсолютно неприемлива, заяви премиерът Кирил Петков, който участва в специалното заседание на Европейския съвет, посветено на военната агресия на Русия в Украйна.

Държавните и правителствени ръководители обсъдиха начините за подпомагане на украинския народ и мерките срещу Москва.

Европейският съвет ще приеме пакет от санкции срещу Русия и Беларус в отговор на нарушаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Съюзът е единен в своя отговор и е планирал мерки за подпомагане на държавите членки, които биха пострадали при евентуални контрасанкции от руска страна.

„Енергийната сигурност на България е във фокуса на нашето правителство и се радваме, че останалите лидери проявяват разбиране, въпреки дългогодишното пренебрегване на енергийната сигурност от страна на предишни български правителства”, каза Кирил Петков.

Всички държави членки на ЕС, които са в близост до зоната на конфликта, се подготвят да приемат евентуално украински граждани, които желаят временно да напуснат страната.

„Не можем дори да си представим какво е на семействата, които напускат домовете си, в търсене на спасение, но можем да им подадем ръка и да им осигурим подслон и сигурност. България ще изпълни своя дълг особено към българското малцинство в Украйна“, подчерта още министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
8
 
! Отговори
такааа преди 2 години
Значи сега европейските държави само осъждат войната,но да се махнели визите на руснаците за Европа.Нали се сещате, чий туризъм ще пострада от цялата работа.Пак с нас ще си избършат...
29
1
 
7
 
! Отговори
бай Киро Гелосаният преди 2 години
В Google пише, че с Русия сме братски народи. Значи няма да врътнат кранчето. Продължаваме промяната.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, фокусирай се и не говори глупости. Единствената ти алтернатива е Газпром е централата Белене! Иначе ще ручаме жабетата!
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков не разбра ли, че времето в което управлява всяко правителство е различно от това на останалите. Вместо да работи той продължава да оправдава своята безпомощност с реплики от рода, " дългогодишно пренебрегване на енергийната сигурност от страна на предишни български правителства". При ГЕРБ живяхме най-добре.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКакво ще го чакаме до наесен
25
1
 
18
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
Пълен неадекватник.Цъкайте минуси колкото искате, но е факт, че обедняваме.
24
0
 
6
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Ако не беше "тиквата", щяхме да сме и извън газовата на Европа! Колкото до конектора с Гърция, той сам го каза..."Погледнете последната година от нашето управление какво е построено, и какво са построили служебните"!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде ви беше фокуса преди енергийната криза? Замразихте новия реактор на Козлодуй, интерконектора с Гърция и договорите за Азерски газ. От 1г сте на власт само празни приказки за икономиката, за останалото фашизъм и разделение на народа със зелени сертификати, локдауни и т.н.! Сега решил че май може би и да трябва да видим как да осигурим енергийно страната! Ще ревеш много като те изгоним на есен!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С фокуси не става ,че ядем тоягата говорят картелния бизнес с горивата че от 1 март нафтата и бензина 3 лв и повече ,какво ще правим ?
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НадблюдателТочно заради тиквата сме изцяло зависими от руски газ
20
4
 
8
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Някой взема ли го този насериозно! Където и да излезе извън България ще го изклатят! Ако управляваше Борисов ,досега да е направил пътека до Атина за строежа на конектора, и личните му отношения с Ердоган могат единствено да помогнат! Кирето е менте на което непрекъснато трябва да му носят едно огледало и да си вика..."Колко съм готин"! Тежки времена идват за държавата след преврата на невнятният Фигурант и Харвардските измамници;
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купуваме 2 танкера от Къшинг Тексас и си решаваме проблема за следващата зима.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука е прав за фокусите които този илюзионист прави с енергийната сигурност
17
5
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ако ни спрат газта и останем без парно веднага си подаваите оставките и изчезваитена мен русия не ми е враг и аз няма да вдигна ръка срещу нея поука от историята
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюй ,не знаех ме че толкова много обичате Сащ
15
0
 
8
 
! Отговори
В. преди 2 години
Украинците си ги карай в Канада. Тук трябва да излезете от енергийната борса, да национализирате първо чрез мобилизация, после безвъзвратно, всички значими обекти на енергетиката - Разпределение, ТЕЦ, Вятърни централи, големи соларни паркове, да премахнете спекулативните борсови игри, да премахнете посредниците в междудържавните газови договори. Щото на времето реваха срещу Мултигруп, пък сега стана същото. Мерзавци
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с *** ли излетяхте с фалкона през нощта
13
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Цраво на Киро Проекта. И слава на неговите праекти във вековен план...амин
12
0
 
9
 
! Отговори
СС преди 2 години
Сега е момента да разкарате зелената сделка на евроджендърите !!!
11
0
 
13
 
! Отговори
... преди 2 години
Добре, че Русия все още нямат полза от това да спрат газта и горивата за ЕС, че ще се видят в чудо и Урсула и Кирето и све.