Русия се провали в Украйна, наложи контрол само над Херсон

Лондон: Политическите им планове се провалиха
14 май 2022 11:26, Александър Попов
154
Русия се провали в Украйна, наложи контрол само над Херсон
Снимка: БГНЕС

Фактът, че Русия е успяла да наложи проруско лидерство само в един украински град - Херсон, подчертава неуспеха на руската инвазия да постигне напредък по отношение на нейните политически цели в Украйна, коментира британското Министерството на отбраната в последния си обзор на войната в Украйна.

В него се припомня, че наложената от Русия военно-гражданска администрация в Херсон обяви намерението си да поиска включването на региона в Русия чрез провеждане на референдум. Но министерството добавя, че ако такъв референдум бъде проведен, Русия „почти сигурно ще манипулира резултатите, за да покаже ясно мнозинство в полза на напускането на Украйна“.

Фактът, че Русия успява да наложи проруско местно ръководство само в един украински град, подчертава провалите на първоначалния й план да постави „по-голямата част от регионите на Украйна под дългосрочна проруска власт“, обобщава анализът на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главният въпрос е: Кога Херсон отново ще може да бъде свободен град? Дали ще е до седмица или след месец? В Херсон не искат Путинския ботуш.
13
9
 
4
 
! Отговори
рибока преди 1 година
От новината разбрах,че Русия ще трябва да прави псевдореферендуми,за да узакони присъствието си.А ако санкциите и непобедимата украинска армия не я спрат тогава за излизане откъде ще са псевдореферендумите?
12
19
 
9
 
! Отговори
До рушистанците преди 1 година
Истината боли, товарищи! Приемете я!
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АсанТи май живееш в 19ти век. Колониите са отдавна изживелица. Просто няма файда от тях. Само харчиш пари да ги държиш в подчинение. Я виж какво направи САЩ през 20ти и 21ви век. Огромно влияние върху света без нито една исинска колония. Сфери на влияние чрез музика, поп култура, кино, електрроника, предмети от първа необходимост. И Китай в голяма степен върви по тоя път.Така се прави!
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не можете да контролирате демокрацията. Тя е богиня на войната и тя ви контролира вас, а не вие нея.
9
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера имаше малък юбилей- унищожени бяха толкова танкове и бронирани машини, колкото фашистка Русия беше струпала на границата преди нахлуването в чужда територия. Да ви е честито, както викаше един ваш любим правешки вожд.
8
15
 
14
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
До Анонимен---------абсолютно си прав, това е долна западна пропаганда, Русия постигна целите си, руската армия завзе Киев, смени властта, руското знаме се вее над Радата и всичко това за три дни. Украинците посрещат топло, даже горещо своите освободители и ги снимат с фотоапарати ''Джавелин'', руската армия дарява бронетехника на украинските фермери в знак на добра воля.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В пропагандната война Русия наистина се провали.
6
23
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Назначеният от окупаторите кмет иска от името на местното население да се присъединят към Просията... Войната няма да спре, докато на Мечката съвсем не и избият зъбите и я наритат обратно.
5
7
 
40
 
! Отговори
мда... преди 1 година
ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, ЛЪЖИ.... медиите последно време са източник единствено на ЛЪЖИ, явно добре им се плаща за това. Нищо чудно, още преди година "цивилизованият запад" обяви програма за милиарди, която да противодейства на "руската дезинформация" (разбирай - налагане на собствените лъжи и изолиране на масите от истинските събития)
4
9
 
33
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Г ейбритания загуби всичките си колонии а Русия е най голяма на света :)))
3
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колкото ви повярвах като казахте че на 9ти май путин щеше да обяви война на украйна, толкова и сега, *** безродни
2
9
 
39
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Явно пишещите тези глупости не са виждали картата с нови територии....
1
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната западна пропаганда!