В Мариупол бяха открити 200 тела в мазето на жилищна сграда

Най-малко 21 000 души са били убити от Русия
24 май 2022 18:54, Нели Христова
154
В Мариупол бяха открити 200 тела в мазето на жилищна сграда
Снимка: БГНЕС

Работници, копаещи из развалините на жилищна сграда в Мариупол, откриха 200 тела в мазето й. Това съобщиха украинските власти във вторник, напомняйки за ужасите, които все още излизат наяве в разрушения град. Той стана жертва на тежки атаки по време на продължаващата вече 3 месеца война.

"Телата се разлагаха и в квартала се разпространяваше воня, каза Петро Андрюшченко, съветник на кмета, цитиран от АП.

Не става ясно кога точно са открити.

Мариупол бе безмилостно разрушаван по време на продължителната обсада, която най-накрая приключи миналата седмица. Около 2500 украински бойци напуснаха стоманодобивния завод "Азовстал", където бе последната им крепост.

Руските сили вече контролираха останалата част от града, където са останали около 100 000 души, много от които в капан без храна, вода, топлина или електричество. Преди войната населението на града бе около 450 000 души.

Украинските власти съобщиха, че най-малко 21 000 души са били убити и обвиниха Русия, че се опитва да прикрие мащаба на ужасите, като донесе мобилно оборудване за кремация. Те също така твърдят, че някои от убитите са погребани в масови гробове.

Украинският президент Володимир Зеленски обвини руснаците, че водят „тотална война“, като се стремят да нанесат възможно най-много смърт и разрушения на страната му. „Наистина, не е имало такава война на европейския континент от 77 години“, каза Зеленски пред украинците в понеделник вечерта, в навечерието на навършването на точно 3 месеца от началото на руската агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските фашаги избиха маса народ на Майдана (мегдана). И ВИЕ! подкрепяте убийствата, поръчани от краварника? Наистина сте психооооопати!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински власти в Мариупол? Вие се шегувате, но на украинците не им е до шеги...
56
3
 
4
 
! Отговори
А можеше и така преди 1 година
През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота. А най добре беше тия дето му дърпат конците на зеления да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на безусловна КАПИТУЛАЦИЯ, ПРЕГОВОРИ и МИР! А иначе ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО" казва народа!!!
55
1
 
6
 
! Отговори
Мисирка от ДНЕС преди 1 година
Много сте жалки.
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай НатюИ ти и байДън няма да сте живи след като озверелите за ресурси кравари решат да прескочат границите.
53
11
 
6
 
! Отговори
Хуманизатори преди 1 година
Русофилите отчаяно се мъчат да ни докажат че клането в Мариупол всъщност е освобождение от някакви нацисти които тормозели рускоговорящите. И за да не страдат повече рускоговорящите освободителите се смилили над тях и ги убили по хуманни съображения за да не се мъчат повече.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами вече им писна да се крият и освен това жените и децата са им опищяли главите - а са си били техните. И ги пуснаха, а после се ПРЕДАДОХА! Юнаци!
51
5
 
3
 
! Отговори
Бай Натю преди 1 година
До Байдън..... Единственият проблем пред НАТО ще бъде, че от руска страна няма да има кой да подпише акта за пълната и безусловна капитулация на Русия. Психопата Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея!
50
4
 
8
 
! Отговори
Фашизма няма да мине преди 1 година
Вече подобни Украински пропаганди не са ни интересни.
49
7
 
7
 
! Отговори
Гост преди 1 година
За 8 години "укронацистите" не убиха нито един в рускоговорящите градове Харков, Днипро, Чернигов, Херсон. А в Донбас за цялата 2021ва година имаше 25 убити цивилни от двете страни на фронта. Обективно Русия направи животът на хората в Донбас значително по-лош. Смърт, инвалидност, безработица, бездомност. Има изчисления, че Русия е загубила техника за 13 милиарда. А можеха да позлатят Донецк. Ама русофилите не искат да погледнат истината в очите.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо от Стоманодобивния завод Азовстал първо евакуираха бремени жени, деца и старци??? Не ми казвайте, че в Украйна деца и старци работят в стоманодобивната индустрия..А жените работят там до момента в който родят на поточната линия..
47
9
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" *** на руски *** е върховна проява на патриотизъм.
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха-ха-ха Може да си едновременно проооост и продажен - като тебе.
45
7
 
6
 
! Отговори
БайДън преди 1 година
НИЕ! ще се бием с руснаците до последния украинец! Иначе тези заедно са непобедими!
44
10
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Невъзможно е да бъдеш едновременно инmелигенmен, почmен и русофил. Ако си инmелигенmен и почmен, никога няма да си русофил. Ако си почmен но симпаmизираш на Русия, то инmелигенmносmmа mи е под въпрос. А ако си инmелигенmен и подкрепяш Русия, значи си всичко друго но не и почmен!
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин!- трепане до последния укър.
42
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашизмът е чyмата на 21ви век , която ни връхлетя от Рашистан...
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45 - Ще открият и "евакуираните" от АЗОВСТАЛ укри някога някъде заровени. Хал да им са.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин. Ти си един цигаром от копанарите.
39
6
 
4
 
! Отговори
Какво е русофила? преди 1 година
Из спомените на Бойко Борисов :"Като дойде Путин, тогава беше премиер, пита ме за кученцата и казах да ги донесат да ги види", разказа Борисов. Йорго направо се хвърлил в краката на Путин, било като любов от пръв поглед." Всички русофили са като кученцето Йорго а хвърлянето в краката го демонстрира най-умело Илияна Йотова като се хвърли в краката на кагебейския поп Гундяев да му целува ботушите!