Ердоган твърд в решение за Турция

Няма намерение да повишава лихвите
7 юни 2022 13:55, Росен Стойчев
52
Ердоган твърд в решение за Турция
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският държавен глава обяви, че неговата страна ще продължи да намалява лихвените проценти, съобщи CNN Turk.

Тази програма се следва през последната година.

Още по темата
Експерти смятат, че тя води до поевтиняване на турската валута.

Реджеп Ердоган обаче настоява, че в даден момент ще се стигне до стабилност. Той отхвърли призивите да повиши лихвените проценти.

Държавният глава настоява, че високите лихвени проценти водят до допълнително поскъпване. Много експерти в страната го призоваха да промени своите възгледи.

През миналата година основният лихвен процент беше намален до четиринадесет процента. Запознати смятат, че правителството прикрива информация за реалната картина в икономиката.

До следващите избори за държавен глава в Турция остава една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма дискриминация, напротив пия си ракията с турци, въртя бизнес с тях, имах приятелка туркиня, няма такова нещо при повечето българи, гарантирам ви, отделно в ад инистрацията от ГЕРБ аз се сещам за поне 20 етнически турци на ключови позиции.
28
1
 
3
 
! Отговори
до Един преди 1 година
в ГЕРБ има бая турци, и не само там навсякъде и министри имаше, Вежди Рашидов какъв и на много други места има, по-скори *** са дискриминирани в Бг, не турците. Евродепутат има също турчин от ГЕРБ - Асим Адемов, аз бачкам също в държавна институция , имаме 4 етнически турци.
27
4
 
6
 
! Отговори
Един преди 1 година
Причината турците в България да гласуват за дпс е дискриминацията от страна на българите. Бихте ли ми казали колко депутати, министри, зам. министри, обл. управители има в другите партии с изключение на дпс. Колко офицери, шефове на фирми, кметове, съветници, директори на институции и т.н. турци има? Колкото са образовани българите,толкова са образовани и турците. Не търсете вината в нас турците, а вината е във вас за съжаление.
26
3
 
2
 
! Отговори
Серхан преди 1 година
Отделно ДПС ми дават пари по изборите, ние цялото семейството сме в комисии и застъпници, вадим по около 2 000 лв общо , на последните избори сестра ми председател на комисия, втората ми сестра - зам. председател, брат ми - също, майка, татко и аз застъпници, отделно ДПС ни помагат чат пат, веднъж ни дадоха един коч голям 10 годишен стар, за клане, сигурно 170 кг, заклахме го и изкарахме бая месо.
25
2
 
4
 
! Отговори
до 22 Серхан преди 1 година
нямам турско гражданство, гласувам за ДПС защото ме заставят от турската общност и ми дават някой лев по иозборите кат техен застъпник, искат и снмики кат гласуваш от партията да правя в стаичката, иначе не ти дават парите кат застъпник. Принуден съм да гласувам за ДПС.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция никога не е имал добър стандарт за последните 120 години. И аз се чудя уж честни, уж работливи, уж достойни, ама май уж само, явно се краде даже повече от бг, което е трудно по-принцип. Иначе не мога да си обясня как Турция ще има БВП на глава от населението 8 000 долара, а Бг - 13 100 долара, сега го проверих - наистина е така към месец май 2022 г.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз живея в Бурса - вземам 6 000 лири заплата около 330 евро или 660 лв за 25 работни дни, жена ми взема 5 200 лири - оправяме се горе долу, ама не ходим никъде , нямаме кола, само за ядене и дотам, а допреди 4-5 години си позволяхме веднъж годишно за 3-4 дни да идем до Анталия или Мармарис, или Кушадасъ или Айдън" - Като гледам пишеш грамотно на български, предполагам имаш и Бг-гражданство, така че не знам какво правиш в Турция с тази заплата. В Бг ще вадиш повече пари. Не че сме цъфнали, но...
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
турция можеше да е супер богата държава, ако не се крадеше толкова много, да имаш 40 милиона турсити на година, 87 милиона население, Босфора , Дарданелите, зимни, кетни курорти, на кръстопът си между Европа и Азия и да имаш един от най-ниските стандарти в Европа и 220 евро минимална заплата и 120 евро минимална пенсия при 200 евро средна, си е направо престъпление на ислямския мракобесен режим на Ердоган в Анкара. Жалко
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до СерханКажи ми като обичаш България защо тук гласуваш за антибългарското ДПС и също така ако обичаш сподели,ти който се определяш като етнически турчин,с българско гражданство и живеещ в България имаш ли турско гражданство и гласуваш ли на турски избори.
20
0
 
9
 
! Отговори
Zako преди 1 година
Всяка страна си има своите плюсове и минуси. По- важно е всички да живеем достойно. Не си струва за 60-70 години живот да се трепеме.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
първо, вкусното не винаги е качествено, и второ, турция произжежда промишлени количества за сметка на качеството, това го знаем всички, които се занимаваме с хранителен бизнес, затова по-добре си вземайте от малки фирми в Бг или стопанства храни като сирене, кашкавал или мляко и месо даже, а маслините задължително италиански или гръцки или испански. И зенхтинът също.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи да си продължа от по-долу, изнасям за Германия турски, гръцки и египетски маслини и зехтин и чушлета пикантни, за съжаление, турците ми ги дават най-евтино но и в Германи и в Швейцария 7-8 пъти са ми правили рекламации, не много често, но винаги е на турските и само веднъж на египетските маслини, конкретно за маслините, вземайте гръцки, мнгоо по-здравословни са, за дрехи, вземал си и качествени от Турция, с дрехите може да вземате,ама с храната не правете компромис
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хващамс е на бас с който кажете, аз съм търговец и бизнесмен, вземаме турски стоки и отиваме храни в лаборатория - да видите зеленчуците пълни с пестициди, сладкото има цялата менделеева таблица, палмовото масло е най-малкото. Правил съм го, и аз преди хвалих турските неща, ама не бях прав преди да ги проверя. Затова в Турция продължителността на живота е 73 години, колкото Бг , а в Гърция , Испания, Италия и другите средиземноморски страни по 79-80, а в Турция не ядат свинско, и не пият толкова
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Турция масово се правят ментаци на оригиналните стоки. Купувал съм си оттам ментаци, не са оригинални, масово се правят на сумати марки ментета, хубавите стоки в Турция са скъпи също, може би пак са около 15-20 % по евтини но за 10 евро поло не можеш да вземеш оригинално или на разпродажба само. За храните сме изследвали - сладкиши и зеленчуци в лаборатория. Отделно вкарват маслини от Турция и Гърция в германия, само на турските маслини и зехтин ми правят рекламации, на гръцка никога
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
300 евро за двумилионен град в Турция и то бачкаш и в събота е смешно, и жена ти и тя, това си е робство, само бачкане и във вас, връщай се в Бг , и почвай нещо тука, ще постегнеш имота си и ще си много по-добре на чист въздух и в ЕС.
14
5
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Не е само по евтината цена. Храните и препаратите са в пъти по качествени. Дрехите примерно us polo- фанелка тук 50лв там същата 23лв. Като всичко е по евтино, по хубаво и рядко има наглвци като много тукашни търговци.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз живея в Бурса - вземам 6 000 лири заплата около 330 евро или 660 лв за 25 работни дни, жена ми взема 5 200 лири - оправяме се горе долу, ама не ходим никъде , нямаме кола, само за ядене и дотам, а допреди 4-5 години си позволяхме веднъж годишно за 3-4 дни да идем до Анталия или Мармарис, или Кушадасъ или Айдън
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на почивки в Турция ходят много българи и на шопинг - няколко милиона пътувания на година поради една -единствена причина - евтино е, българинът не го интересува качеството на стоките, на храните, на алкохола, него единствено го интересува да му е евтино. По същата причина мнгоо американци ходят за по-евтино да пазарят в Мексико, по същата причина и много финладнци в Русия, демек от държавата с по-богат стандарт на живот към тази с по-беден, а турците бяха много по-добре от Бг допреди 5 години
11
0
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
До до Гошо ТъпотоГледам...сериали,какво да правя,защото жената ги харесва и аз от...солидарност,защото после ме...препитва,какво съм разбрал.
10
1
 
8
 
! Отговори
до Серхан преди 1 година
прав си, всеки който е в Бг - трябва да допринася за Бг и икономиката, един ден и ти оттук ще вземаш пенсия,и така нататък, жалко че повечето бг турци не разсъждават кат теб. Браво на теб.