Рейтингът на Байдън се срина, но ще се бори за втори мандат

Президентът възнамерява да участва в изборите през 2024 г.
30 юли 2022 09:11, Александър Попов
60
Рейтингът на Байдън се срина, но ще се бори за втори мандат
Снимка: БГНЕС

Джо Байдън ще се кандидатира за втори президентски мандат, официално потвърди Белият дом.

"Президентът възнамерява да участва в изборите през 2024 г. Има много време до 2024 г., като дотогава администрацията на президента ще продължи да работи по делата на американския народ", каза говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Изявлението идва на фона на съобщенията, че повече от 60% от избирателите в САЩ, включително 30% от поддръжниците на Демократическата партия, смятат, че Джо Байдън не трябва да се кандидатира за президент втори път.

Популярността на президента на САЩ Джо Байдън сред американците е паднала до ново дъно след встъпването му в длъжност, сочат резултати от проучване на "Галъп".

Според представените данни 38% от анкетираните одобряват работата на Байдън като държавен глава. 59% от участниците в анкетата са на противоположното мнение. Останалите не са дали отговор.

Изследователите отбелязват, че това е най-ниският рейтинг на Байдън, регистриран в проучванията на "Галъп" от встъпването му в длъжност през януари 2021 г. "Рейтингът на одобрение на президента Джо Байдън за първи път падна под 40%, като сега е на ново дъно от 38% за него", заявяват социолозите.

През февруари 2021 г. рейтингът на американския лидер е бил 57%.

79-годишният Байдън, който стана най-възрастният президент в историята на САЩ, досега не е потвърждавал публично намерението си да участва в изборите през 2024 г.

По-рано и 45-ият президент на Съединените щати Доналд Тръмп също реши да участва в президентските избори през 2024 г. Към момента не е ясно кога ще обяви старта на предизборната си кампания. Последното проучване на The New York Times показва, че половината от републиканците все още не подкрепят неговата кандидатура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
9
 
! Отговори
ФАЩ преди 1 година
Тая Територия скоро ще е Африканска провинция . Вече второ десетилетие наплива на африкански мигранти без образование и без професия е ШЕСТ ПЪТИ по голям от колкото идващите бели европейци, образовани специалисти в дадена област.. Дори и синчетата на руските олигарси вече не желаят да ходят в САЩ. Армията изпитва недостъг на кандидати за военна служба а бизнеса запада. Централната част на САЩ е дива селяния и миззерия . Дрога и незаконно оръжие се намират по-лесно от хляба. САЩ ЗАГИВА ......
46
0
 
18
 
! Отговори
Недоумение преди 1 година
Каква подкрепа, като страната му върви по нанадолнището с пълна сила. Много правилно беше казал един политик- ако беше перчема на власт , нямаше да има тази война сега. Заделиха толкова много пари, да пълнят кажа без дъно, и сега дават заден, ама е късно. Много мразят перчема, че не обяви война на никой, а така военните не печелят!
45
0
 
8
 
! Отговори
Джо Мумията преди 1 година
Къпя се във формалдехид за да се поддържам свеж, поне външно!
44
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам тези, които искат бай дрън да се махне. Кого виждате по-добър за неговия пост? Вещицaтa клинтън, камилата, кой? Нима си мислите, че със смяната на един, САЩ ще станат по-малко вредни? Нима си мислите, че с новия нещо ще се промени в политиката на САЩ? Нима си мислите, че с новия светът ще плесне с ръце и ще се разпрегръща от щастие? Не, мамини, сладки, там разбират само езика на голямата тояга. Щом държиш голяма тояга, значи ти си големият (демократ).
43
2
 
16
 
! Отговори
Калипто преди 1 година
Няма да има избори 2024! Догодина ще има гражданска война при тях!!!
42
1
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
ами като и у Нас, нали за това са Машините!
41
1
 
16
 
! Отговори
Нека го изберат преди 1 година
Дано да изберат пак дядо Байдън. По-голям подарък на Русия не могат да направят.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън направо да се кандидатира за трети и четвърти мандат. Той и без това е кукла на конци и екипче тарикати правят всичко вемсто него. Незаконно го избраха и навсякде го маневрират какво да прави и какво да не прави. Дори и да не е жив за следващите мандати, ще го носят насам натам и ще му мърдат крайниците, ще говорят от негово име и пак незаконно ще го изберат. Важно е групата на тарикатите зад гърба му пак да е на власт.
39
2
 
10
 
! Отговори
Дай Боже всекиму! преди 1 година
Да е жив и здрав да доживее 90, 95... Ама не е ли по-добре да си гледа някъде старините на спокойствие?
38
2
 
2
 
! Отговори
???? преди 1 година
До АнонименДокажи го?
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От години резултатите от изборите са нагласени предварително от управляващите олигарси. Те си имат марионетки, които си поставят в управленията на държавите и наддържавните институции. Ако решат да спечели тотален *** - ще спечели и ще "управлява". Кой вярва в честните избори?
36
1
 
11
 
! Отговори
Той иска преди 1 година
ама шефовете няма да му дадат!
35
4
 
17
 
! Отговори
Историк преди 1 година
САЩ са създадени от юдеи-масони от Европа като Новият Сион. Зад политиката на САЩ стоят еврейски милиардери. Целта им е световен ционизъм. Жаждата им е да създадат Римската империя (ЕС) и да й отмъстят за разрушението на храма в Ерусалим.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКТО Е КАЗАЛ ДЕДО МАРКС "КАПИТАЛЪТ СЕ РАЗВИВА НЕРАВНОМЕРНО,ПОРОДЕНО ОТ АНАРХИЯТА В ПРОИЗВОДСТВОТО", А ДЕДО ЛЕНИН (ДА ЗНАЙТЕ ЧЕ Е БЪЛГАРИН) ГО ДОПЪЛНИЛ "КАПИТАЛЪТ РАЖДА ИМПЕРИАЛ - СВЕТЪТ ВЕЧЕ МОЖЕ САМО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯН,А НЕ ЗАВОЮВАН". ТАКА ЧЕ ЗА КАКВО ПЛАЧЕТЕ. ЗАПИСАЛИ СТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА - "Частната собственост е неприкосновена." И ТАКА СВЕТЪТ СЕ ВЪРНА В БОЖИЕТО ЛОНО!!!
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невероятни помии са натворени и се творят из цял свят. Пълководецът на уж най-великата държава е почти б. о. с. танско пла. шшилло, а очевадни слабо ум. ни ци у правляват къде ли не. Добрата новина е, че палачинката се обръща.
32
1
 
23
 
! Отговори
До 32и преди 1 година
Абсолютно си прав. Всички беди по света в момента докараха Демократичната партия в САЩ и наведените на тях либерални партий в Европа. С техните Зелени сделки, Прайдове, 28 пола! (Щат Ню Йорк), Ковид карантини и животински грипове пуснати нарочно, санкции срещу Русия Китай Иран Венецуела, войни в Либия Сирия Ирак Югославия сега в Украйна. Спряха си АЕЦ и ТЕЦ, после наложиха санкции на Русия и спряха вноса на руски петрол газ ток въглища уран дърва пшеница редки метали и...цените на всичко скочи !
31
3
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
И нашият бай дьн - кирчо ще се бори за втори мандат
30
0
 
1
 
! Отговори
Само за преди 1 година
Уточнение, "Let's go Brandon " означава " гък джо байдън".
29
0
 
12
 
! Отговори
Българските преди 1 година
Евреатлантици са на хранилка на демократите.Не случайно масово плюеха по Тръмп заедно с много други еврипииди от континентчето, но щрак марийке на портрет, Тръмп стана президент и се започнаха едни движения с устни и език, та някои дори им секваше дъха.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ се говори, че Байдън е подменен. Правят анализ на снимки от 2016 и 2019г. Има интересни сравнения, които няма как да са на един и същи човек.