16 млн. долара обезщетение за вдовицата на Коби Брайънт

То е заради снимки от катастрофата, при която загина звездата
25 авг 2022 08:38, Елка Василева
18
16 млн. долара обезщетение за вдовицата на Коби Брайънт
Снимка: архив, БГНЕС

Съдебни заседатели осъдиха окръг Лос Анджелис да изплати обезщетение от 31 милиона долара на ищците по дело, заведено заради снимки, направени от спасители на мястото на катастрофата, при която загина баскетболистът Коби Брайънт, предаде Франс прес.

Още по темата
Окръжните власти ще трябва да изплатят 16 милиона долара на Ванеса Брайънт, вдовица на баскетболната суперзвезда, както и 15 милиона долара на Крис Честър, който изгуби съпругата и дъщеря си при катастрофата с хеликоптер през януари 2020 г., допълва агенцията.

През септември 2020 г. Ванеса Брайънт заведе дело в окръжния съд на Лос Анджелис с искане за обезщетение, след като стана ясно, че служители на полицията и пожарната са споделяли снимки от мястото на трагедията, на които се вижда тялото на съпруга ѝ и на 13-годишната им дъщеря Джиана Брайънт, която също бе сред жертвите, припомня Ройтерс. В катастрофата в Калабасас от 26 януари 2020 г. загинаха също съпругата и дъщерята на Честър, както и още петима души.

"На г-жа Брайънт ѝ става зле при мисълта, че заместник-шерифи, пожарникари и хора от общността са разглеждали снимките на починалия ѝ съпруг и мъртвото ѝ дете. Тя живее в страх от това, че един ден децата ѝ ще се натъкнат в интернет на ужасяващите изображения", се посочва в съдебния иск.

Според официални представители на окръг Лос Анджелис "тежките емоционални и психически щети“ не са нанесени от общината или от снимките, а от самата катастрофа.

Адвокатите на вдовицата на известния баскетболист поискаха обезщетение от близо 42,5 милиона долара за Брайънт и 32,5 милиона долара за Честър.

Звездата на "Лос Анджелис Лейкърс" и 18-кратен участник в Мача на звездите загина на 41-годишна възраст. Той имаше пет титли в шампионати на НБА, а през 2020 г. беше избран за член на Залата на славата, отбелязва Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
И според теб полицаите и пожарникарите си пишат протоколите във Фейсбук и Инстаграм. А след това ги предават на ББС (срещу заплащане разбира се), а не в отдела си
14
1
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Те тава се казва обезщетение , а те като при Борисов джобни пари за ареста му.
13
2
 
0
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Те полицаи и пожарникари нямат право да правят снимки за протоколите.... Какви са тези безумия да се съдят и да ги печелят такива дела. Те децата й ще живеят в невидение цял живот.... Това е алчност, в америка какво ли не правят да изкарат някой долар....
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петко , нали все разправяте че Русия нищо не е завоювала и няма военни победи, обаче Путин бил разрушил половин Украйна. Ха сега де !
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На обикновенните хора няма да изплатят и цент но богатите и известните от такива неща стават още по богати и известни. Не разбрах каква е историята
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази с какво точно ги е заслужила тези $16м? с нищо, поредната фуста на която живота и е уреден от мъж
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България със сигурност ще трябваше и да заплати!
8
7
 
4
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
А на Путин че остави половин Украйна без дом тукашните путинофили мавзолей и паметник ще му направят. Анатeма!
7
6
 
6
 
! Отговори
Младеж преди 1 година
Парите не могат да изкупят изживяната от тези хора болка.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко е хубаво като доларите се печатат на поразия и има за всеки ;)
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяха никому неизвестни хора, дали щяха да са толкова щедри. Обръзна ми с този двоен стандарт. На думи едно, а в действителност съвсем друго.
4
0
 
9
 
! Отговори
do 2 преди 1 година
Какво ще усети не е от значение, важното е че адвокатите й ще намажат дебело фийката с ъс солиден процент от сумата
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука 480 лв ако си незаконно арестуван и то за това трябва да си Бойки даже, а ако си обикновен гражданин трябва да се радваш, че си жив.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който и каквито и да са, правораздаването им РАБОТИ, за разлика от тази пародия на държава ***!
1
9
 
12
 
! Отговори
Йордана Веселинова преди 1 година
черна лакомия...