Ким Чен-ун се зарече, че Северна Корея няма да се откаже от ядрените оръжия

Обвини САЩ, че провеждат кампания за оказване на натиск
37
Ким Чен-ун се зарече, че Северна Корея няма да се откаже от ядрените оръжия
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната му никога няма да се откаже от ядрените оръжия и ракетите, от които се нуждае, за да се противопостави на военните действия от страна на САЩ, които той обвини, че провеждат кампания за натиск, целяща да отслаби защитата на Пхенян и в крайна сметка да срине авторитарното му правителство, съобщи БТА като цитира Асошиейтед прес.

Държавните медии съобщиха днес, че Ким е направил тези коментари по време на реч в севернокорейския парламент, който вчера прие закон, който упълномощава севернокорейските военни да извършват "автоматично" ядрени удари срещу вражески сили, ако ръководството на страната бъде атакувано.

Казаното от Ким Чен-ун подчерта нарастващото напрежение в региона, докато той ускорява разширяването на програмата си за ядрени оръжия и ракети. През последните месеци той отправя все по-провокативни заплахи за ядрен конфликт към САЩ и техните съюзници в Азия, като също така предупреждава, че Северна Корея ще използва активно ядрените си оръжия, когато бъде заплашена.

Дипломацията между Вашингтон и Пхенян не работи от 2019 г. насам заради разногласия в размяната на освобождаването на осакатяващите санкции срещу Пхенян и стъпките на Северна Корея  за ядрено разоръжаване.

През тази година Ким увеличи до рекордни темпове оръжейните си изпитания, като изстреля над 30 балистични ракети, включително първите демонстрации на междуконтиненталните си балистични ракети от 2017 г. насам.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Един народ не може да живее в две държави.Въпрос на време е богатият юг да погълне бедния север и корейският народ да се обедини в единна държава.
33
0
 
0
 
! Отговори
Веско Григоров преди 1 година
Честит празник другари политици и служителките на банковия клон на ДСК под петолъчката на " Дондуков " . Благодарение на вас успяхме да измамим един софиянец, репресиран след 9-ти Септември като му дадоха кредит с който да си погася моите кредити към банките , след като е безработен и с нулев доход . Сега той да си му мисли как да го връща . Честит празник и на братският Севернокорейски народ другари комунисти . Ваш приятел и съмишленик Веско Григоров от град Левски .
32
4
 
5
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Точно така трябва. Какви точно са фашизираните САЩ, че да разпореждат кой може и кой не може да си прави оръжия! Или трябва всички да са слабо, за да може да ги клати? Като са голямата работа да си нарежат те ракетите и да дадат пример!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Интересно, само на пръв поглед 50г. не са нищо, ама в действителност са като 500г. Примери - ФРГ и ГДР, още не могат да се изравнят и според германци процеса ще отнеме столетия. При нас също, 30г. клептокрация на "бивши" комунисти и ДС другари, а сме още далече от това което щеше да бъде РБ, ако не беше преврата на москалски орди+партизани терористи.
30
4
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ТЕСТВАИТЕ ГИ ПО-СКОРО НАД СВЕТОВНИЯТ АГРЕСОР С.А.Щ.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам същата прическа като на другаря Ким. Доста съм актуален сред жените.
28
2
 
3
 
! Отговори
Другаря Си преди 1 година
Разбира се на мощен Китай му трябват роби ! Роби - пенсионери , ксъ - ксъ - ксъ ( ха ха ха на китайски ) , и най - извратения конфуцианец не би могъл да си го представи !
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А В МОЩЕН ИКОНОМИЧЕСКИ КИТАЙ НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ДО СКОРО Е НЯМАЛО ПЕНСИОННА СИСТЕМА- ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА СА БИЛЕ ГРИЖА НА ДЕЦАТА СИ, СЕГА ПЕНСИЯ ПОЛУЧАВАТ ПАРТИЙНИТЕ ФУНКЦИОНЕРИ И ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ, КАТО ТЕХНИТЕ ПЕНСИИ БИЛЕ В ПОРЯДЪКА НА 15/20ДЛ- ЗНАЧИ МОЩНА ИКОНОМИКА И БЕДЕН НАРОД.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ким Чен-ун се зарече, че няма да се откаже - Северна Корея ще воюва със САЩ до последния руски войник!
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рассия и Северна корея - като слънцето и въздуха един за друг. Муахахаааа
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страната му няма да се откаже и от пълнено *** с картофи, прилеп на клечка или тъпкан плъх с ориз и джинджифил
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заредил съм пуклива царевица, защото купешката за микровеле е ***, и ще гледам как става. Дано стане в рамките на моя живот. На 50 съм, в добро здраве и планирам да съм наоколо поне още 30 години.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 Пудели има само в автокрациите.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия позлатени бинокли, генералите на Северна Корея са отлична цел за снайперистите. Първи ще дадат фира в боя.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да не са автокрация щом водят независима политика от хегемона, иначе стават автоматично обикновени пудели.
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано или късно и на вас ще ви видят сметката американците. След Русия сте вие.
18
3
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Зад дясното рамо на Ким наднича Си Дзин Пин,а зад лявото другаря Путин.Ако тези двамата не бяха зад гърба му отдавна да беше дал фира,а народът му да е престанал да плаче и се смее под строй.Но такива са държавите управлявани от диктатори.В природата и политиката обаче няма нищо вечно и един период от 50 години е прашинка от живота на една държава и един народ.Е,сега поне знапред на Севернокорейците им е обещано да ядат ракети,вместо да пасат трева в името на Великия Вожд!
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то ви пример 1 северна кореа приятел на русия бвп 30 мил долара или 1300 на глава от населението2 южна кореа приятел на сащ бвп 1.9 трил или 35000 долара на глава от населението ,южна кореа говори за развитие на икономията наука итнт а северна коре расказва как ще унищожи човечеството и русофилите се радват на тъкива болни мозаци като ким ***
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо че не се подчинява на Владетеля на света, затова ще яде мишки. По добре е да си сателит, но сит.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12 Прасето и с ядрени оръжия ще свърши като Кадафито и Садам.Стой та гледай. И Путин няма къде да се скрие.