Зеленски не бил готов да преговаря с Русия

Договор може да има, когато Русия напусне украинските земи, добави той
11 сеп 2022 23:15, Красимир Ангелов
322
Зеленски не бил готов да преговаря с Русия
Снимка: БГНЕС

"Към днешна дата - не. Не виждам никакво желание от руска страна да бъдем конструктивни", отговори Зеленски на въпрос в интервю за CNN, излъчено днес. "Принципът ми е, че не говоря с тези, които поставят ултиматуми", добави Зеленски.

Президентът на Украйна даде утвърдителен отговор и на въпроса дали ще се "бори докрай".

"Знам, че някои страни ни тласкат в посока на Минския процес. Искам светът да признае, че едно нещо е дипломатическо решение, а друго е Минск-2, -3, -5, -10. Това са две различни неща, защото Минск е празна хартийка", каза Зеленски, визирайки споразуменията от Минск за разрешаване на конфликта в Донбас.

Той добави, че договор между двете страни може да бъде сключен, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че Русия не се отказва от преговорите с Украйна, но че по-нататъшното им отлагане от страна на Киев ще усложни възможността за постигане на споразумение с Москва.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е отговорна за мащабното прекъсване на електроснабдяването в Източна Украйна, като обвини Москва, че умишлено е засегнала гражданската инфраструктура.

"Има пълно прекъсване на електрозахранването в Харковска и Донецка област, частично - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област", заяви Зеленски в изявление в социалните мрежи, обвинявайки Русия в тероризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 233 Май си пропуснал че САЩ отказаха да признаят Русия за терористична държава.
144
4
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Ами ще го подготвят - баня, благовонни масла, вазелин, Вазелин ...
143
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да преговаряш с руски терористи избили хиляди без причина
142
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При актуалната ситуация преговори, само относно безусловната капитулация!
141
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стискам палци да дойдат и тук руснаците и да изнасилват масово всеки поклонник на запада в България ..., и цялото му семейство!
140
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла България се моли братята руснаци да избият семейтвото на зеления.
139
21
 
30
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Колкото и да злобеят русоробите тук, Украйна настъпва, а рашъните бягат. Русия била готова да преговаря. Защо? Защото разбира само от юмрук в муцуната, какъвто все по-вече ще получава. Уж имаше супероръжия, а пък те пак се оказаха пропагандна руска лъжа. Внася дронове от Ирани и муниции от С.Корея...
138
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъдете употребени и изхвърлени на бунището. Ово е стандалт.
137
10
 
12
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Потърсете в нета "полезни за ***" и Украйна. Интересно четиво ще го излезе. Войната я водят САЩ, те ще решат кога ще спре. Сега ще последва частична мобилизация в Русия и връщане на Изюм иначе пада Путин. Не вярвам някоя от двете страни да победи.
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и комарите вече разнасат некви болести оня ден един комар ме ухапа по ръкара и ми стана рана язва незнам с какво ме инжектира някои имали обяснение малария,антраксови бактерии ако е смучел от умряло животно.
135
22
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв си ти, бе Зеренски? Какво зависи от теб? Вська контраофанзива има и контра на контраофанзивата. Нищо не е приключило. Не е и започнало нищо. Украинците са една ефтина държанка на Запада с изтрита историческа памет и изцяло зависими от интересите на САЩ и ЕС. Какво ще правите безхътници, когато един ден ви предоставят сметката? Нищо не ви е дадено безвъзмездно.
134
16
 
7
 
! Отговори
До Bulgaria преди 1 година
Е как така? Нали чеченци и Москва са едно и също? Ето вчера пак над 1000 чеченски главореза са ликвидирани в специална аперьация.
133
8
 
13
 
! Отговори
Bulgaria преди 1 година
Всеки ден се моля на Бога чеченците да превземат Москва !
132
23
 
20
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Рано е да се радват укрите за това,че се изтегля руската армия от някои части. След прегрупирането ги чака кървав казан) Няма да им стигнат жълто-сините парцали за гробищата.*** културата си отива. Запомнете го!
131
5
 
19
 
! Отговори
Рамзан преди 1 година
Не ме карайте да смея дъ он ха ха ха ха ха ха Изпращам 10 000 ахмат-тигри ще пиша от Одеса дъ он а по-късно и от Киев. Треперете фашистки укри!
130
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърде рано е за преговори. А и руснаците няма какво да предложат.
129
18
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
С терористи не се преговаря.Украйна разгроми руската армия и я обърна в позорен бяг към москва.Русия трябва да бъде задължена с репарации, денафицирана, депутинизирана и разпадната.Слава на Украйна!
128
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички българи се надяваме руснаците да му отрежат главата на зеленото п.с.е.
127
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВладимирВладимирович, у нас две новости. Как всегда, хорошая и плохая- Начните с хорошей- Наша армия, не встречая сопротивления, наступает невероятными темпами, она проходит по 100 км в сутки.- А какая же плохая?- Ну... Она движется в сторону Москвы
126
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАЗИ НОЩ И ДВЕТЕ ГРУПИ РУСКИ ПОДКРЕПЛЕНИЯ,ИЗПРАТЕНИ КЪМ ХАРСКОВСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ СА РАЗБИТИ И РАЗПРЪСНАТИ ОТ УКРАИНСКАТА АРМИЯ С ХАЙМЪРСИ И БАЙРАКТАРИ.РУСКАТА АВИАЦИЯ СТРАННО ПАСУВА.