Зеленски не бил готов да преговаря с Русия

Договор може да има, когато Русия напусне украинските земи, добави той
11 сеп 2022 23:15, Красимир Ангелов
322
Зеленски не бил готов да преговаря с Русия
Снимка: БГНЕС

"Към днешна дата - не. Не виждам никакво желание от руска страна да бъдем конструктивни", отговори Зеленски на въпрос в интервю за CNN, излъчено днес. "Принципът ми е, че не говоря с тези, които поставят ултиматуми", добави Зеленски.

Президентът на Украйна даде утвърдителен отговор и на въпроса дали ще се "бори докрай".

"Знам, че някои страни ни тласкат в посока на Минския процес. Искам светът да признае, че едно нещо е дипломатическо решение, а друго е Минск-2, -3, -5, -10. Това са две различни неща, защото Минск е празна хартийка", каза Зеленски, визирайки споразуменията от Минск за разрешаване на конфликта в Донбас.

Той добави, че договор между двете страни може да бъде сключен, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че Русия не се отказва от преговорите с Украйна, но че по-нататъшното им отлагане от страна на Киев ще усложни възможността за постигане на споразумение с Москва.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е отговорна за мащабното прекъсване на електроснабдяването в Източна Украйна, като обвини Москва, че умишлено е засегнала гражданската инфраструктура.

"Има пълно прекъсване на електрозахранването в Харковска и Донецка област, частично - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област", заяви Зеленски в изявление в социалните мрежи, обвинявайки Русия в тероризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
10
 
19
 
! Отговори
Еми преди 1 година
Русия ще се бие в Украйна до последния бурят!
124
24
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво отстъпление! Има погром и разгром на руската армия.Все още никой не може да каже колко и какви са загубите на руснаците,знае се че са огромни.Например от днес в редовете на Руската армия вече не съществува 237ми Червенознаменен Десантен Полк.Целият е унищожен край Изюм. Това е руски елитен полк,цветът на руското войнство,гордостта на Путин и от него не остана нищо!Всички са убити,ранени,пленени.Днес е зачеркнат от списъците на Руската Въоръжени Сили.
123
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тия сега се гъбаркат с целия свят Украйна и Русия. Еди вика ще преговаря другия неще и така все едно гледам опера. Аре на ***. Писна ми от тия. Единия ботокс дърт а другия *** шмърканов. Писна ми честно. Живея в чужбина и само това дрънкат тук, отварям български медии и само това. Гледох и индийският канал по YouTube на английски и там пак дрънкат за тия се се биели. Китайските новини на английски също. Ще гледам нещо различно може от Уганда. Балшой театър бляяяд
122
17
 
22
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Вземай си урките от Съни бийч цяла година ги хрантутим ол инклузив :)))
121
9
 
16
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Правилно. С терористи не се преговаря. Няма и за какво. Не е като Мордор да има думата колко високи да бъдат репарациите.
120
10
 
11
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До След войната. Руснаците съсипаха всичко в Русия при перестройката си. Това беше истинска катастрофа, природен катаклизъм. Аз бях 1998 на г. там- огромни мъртви заводи! Ето на това му казвам руска катастрофа! Може би ще се научат да мислят преди да действат, а не след това - колкото и да е преляла чашата...
119
20
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Зеленски никога няма да узрее..Той не е политик, а имитатор с принципи хем..См.еш.ко!..Аз мисля, че е възможно в действията на Русия да надделяват настроенията срещу онези т.нар.бандити, които прокламираха в Сирия,че сирийците трябвало да си извоюват демокрацията. Е, сега им казват, че укрите трябва да си извоюват свободата - руснаците са много отмъстителни! Но ако е така,има все пак отдалечаване от "бандитите", а това е добре..Не мисля,че действат бандитите защото не са се произнесли така тук
118
1
 
8
 
! Отговори
До След войната преди 1 година
А имате ли отговор на въпроса защо има западни технологии в руските оръжия и не само там?
117
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Март месец Зеленски не иска да преговаря...каква е тая стоплена супа статия??
116
10
 
3
 
! Отговори
До 187 преди 1 година
Същият привърженик на униформеното мислене? Браво!Пляскайте бавно!
115
21
 
18
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Католическия евреин наркоман ши са бий за ФАЩ до последната укра.
114
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще си умрете *** и невежи русофилчета нещастни..."Causa Perduta" знаете ли, какво означава? Това са вашите лъжи и дезинформация в "полза" на един фашистки режим и диктатор.
113
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми той от Март отказва да преговаря! Каква новина е тва?
112
27
 
18
 
! Отговори
42 преди 1 година
Няма ли да се спрете да цитирате глупостите на този промит мозък евроатланта Тагарев Той разбира от военно дело, колкото аз от корабостроене. Украйна е обречена, с лъжата там е свършено, свършиха опорките, че има украински народ. До средата на зимата всичките украински седесари ще си правят правителство в сянка някъде на Запад.
111
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще видим колко можеш да издържиш на напъна-пилците се броят на есен
110
13
 
3
 
! Отговори
До 174 Т-34 преди 1 година
Начина на изразяване е същия,като на един друг грантаджия по време на ковид истерията.Първо менторски,назидателно,след това с пяна на уста.Само да се замени думата,,русофили" с ,,антиваксъри".🤣🤣🤣
109
13
 
6
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Супата супата краварски грантаджии.... ===))) маменцето ще ви кле. Цаме... А и вас....
108
21
 
11
 
! Отговори
До галоша 164 преди 1 година
Овен, питаш ли как живеят гражданите на Донецк и Луганск от2014 година, до сега ! Няма ден или нощ през която да не саобстрелвани от ВСУ. До този момент са убити 186 деца, на които е направен мемориал в ДНР. Така че нека и укро-фашистите да почустват върху себе си, началото на Възмездието . . .
107
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Т-34 Ориентирай се, защото утре трябва да ринеш на животните. На такова ниво си, че едва ли можеш да работиш друго. Обида е даже да ти се обръща внимание.
106
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До (-_-) Ти сериозно ли си мислиш, че тук има някой, който се заблуждава какви са ти "аргументите"? :)))))