В Лондон протестират срещу спорен закон за мигрантите

„Кой създаде националното здравеопазване? Мигрантите го създадоха“
14 мар 2023 09:28, Елка Василева
16
В Лондон протестират срещу спорен закон за мигрантите
Снимка: архив, БГНЕС

В британската столица Лондон се събраха стотици на протест срещу спорното законодателство за мигрантите, докато депутатите го обсъждаха в Камарата на общините, предаде кореспондентът на БНР.

Хората се събраха на площада пред парламента около статуята на Уинстън Чърчил със скандирания: „Какво искаме? Свободен достъп. Кога го искаме? Сега“ и също: „Кой създаде националното здравеопазване? Мигрантите го създадоха“.

Бяха издигнати и много плакати с надписи, приветстващи мигрантите на Острова.

В същото време в парламента депутатите обсъждаха законопроекта на второ четене. Плановете предвиждат да бъдат спрени хора да влизат в Обединеното кралство с малки лодки през Ламанша, за да кандидатстват за убежище, както и да нямат право на повторен достъп, след като веднъж бъдат депортирани.

Законодателството премина второто четене с 312 гласа „за“ и 250 „против“. Някои от депутатите от опозицията излязоха пред парламента и говориха с протестиращите.

59-годишната учителка Денис Толан, пропътувала стотици километри, за да дойде на протеста, е цитирана от „Гардиън“ да казва, че законодателството е „подло, срамно и насаждащо разделение“. Според нея то е в услуга на ксенофобията и не изразява становището на мнозинството британци. Повече от 45 500 души са прекосили Ламанша с малки лодки през 2022 година в сравнение с 28 000 предходната година.

Повече от 160 000 на територията на Обединеното кралство все още чакат решение по своите молби за убежище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Лорд Спас преди 1 година
Две куфарчета с пари могат са организират какъвто и да е протест дори и в Англия. Протестирали тия заблудените в подкрепа на НЕЛЕГАЛНАТА ИМИГРАЦИЯ.... Някой мигрант БЕЗ ДИПЛОМИ И ДОКУМЕНТИ БИЛ СЪЗДАЛ ЗДРАВНИТЕ УСЛУГИ.... хахаха. Ама верно ли ве?
11
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Колкото и да църкат на площада няма да ги огрее. В Англия управлява каста от ултрабогаташи, които решават нещата. Краля само се разписва накрая. Така беше при Брексит. Не очаквайте нещо по-различно и сега. В момента в Англия се влиза легално с виза и покана за работа/обучение. За по-квалифицираните кадри има изискване за владеене на Английски език. Не ги вълнува от коя част на света си, а какво умееш и с какво може да допринесеш за икономиката.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кого оплаквате и плюете по ес и други развити държави където и сега ходите да си вадите прехраната а преди време се чудехте как да емигрирате.явно даже и от държавите с най лош начин на живот не желаят да емигрират и останат у нас и други руски сателити както сега така и преди.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10 - Показва, само колко си наяно с историята на "империятя" ...
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдам, британците са си построили болниците, обучили докторите, разработили медикаменти и машини и платили с данъци всичко, но Йосув, пристигнал вчера е причината британците да имат здравеопазване... и аз обичам свободата, ама думата либерал почва да звучи като психиатрична диагноза.
7
0
 
16
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Три НПО платени кло.уна "протестират" някакви дивотии, и оп-статия. Същевремено, близо милион в Париж на протест - тайна. Огромен протест в Холандия - тайна. Фермери брокират Брюксел - тайна. Толкова по-зле сме с цензурата в момента в сравнение с Живково време, че е зашеметяващо! Само някакви пропагандни псевдопротести за фалшиви каузи е разрешено да се докладват!
6
2
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Крахът и трагедията на родината на "ЕВРОАТЛАНТИЗМА" са пълни и очевидни в реално време. Сега вече всеки знае, защо "ЯНКИТЕ" такива. Крушата не папа по - дачече от дървото.
5
0
 
12
 
! Отговори
--- преди 1 година
Там имали англичани?Всичко се омешило така, че са заприличали на канелени курабии.
4
1
 
12
 
! Отговори
заключение преди 1 година
явно не само германките се радват на мигрантите :)
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия самоскандират и искат. Какво са дали?
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много от пришълците в лодките са албанци. От какво бягат? Нито са във война нито в конфликт. Отиват да попълнят места в криминалния бизнес на босовете си там. Всичкото от падък обратно отде е изпълзяло
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно,протестиращите са съотечественици на премиера.