Северна Македония с ангажимент за българите

Това обяви Жозеп Борел
17 мар 2023 18:16, Росен Стойчев
12
Северна Македония с ангажимент за българите
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският представител по външните работи Жозеп Борел обяви, че Северна Македония е поела ангажимент за българските граждани, съобщи БНТ.

Днес Жозеп Борел е на посещение в Северна Македония. Обяви, че македонското правителство ще работи, за да включи представителите на други националности, включително и българите, в своята конституция.

Той проведе разговори с македонския премиер Димитър Ковачевски.

Още по темата
Северна Македония прие голям форум за партньорство с ЕС.

Борел припомни, че в конституцията на Хърватия фигурират над двадесет общности. Добави, че Северна Македония дава много добър пример за общество, съставено от много етноси.

Очаква промените само да подобрят основните права на гражданите. Припомни, че това ще даде нова динамика в преговорите с ЕС.

За да влезе в ЕС, Северна Македония има задължението да изпълни промените, които е обещала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До СтигаА И РОДООСТЪПНИЦИ НИ НИ ТРЯБВАТ БЪЛГАРИЯ ИМА ИСТОРИЯ И БЪЛГАРИ КОИТО СА УСТОЯВАЛИ БЪЛГАРСКОТО И Е КАЗАНО НИЕ ЧУЖДА ЗЕМЯ НЕЩЕМ НО И НАШАТА НЕ Е ДАВАМЕ !!! СЪЩО НИЕ СИ ИМАМЕ ИСТОРИЯ ДОСТОИНА И ДЪЛГА ЧУЖДА НЕЩЕМ И НЕКРАДЕМ И НАШАТА НЕ Е ДАВАМЕ ???? ЗАПОМНИГО БЪЛГАРИНО ИСТОРИЯ СЛАВНО БЪЛГАРСКА
10
3
 
5
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
България да признае етническите македонци в Пиринска Македония и в цела България и да им даде Човешки права и Свобода.
9
0
 
4
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Ангажимента на РСМ към българите е да продължават да ни бият. С такива мекотели политици като Радев, Борисов, Петков, Хр. Иванов и въртеливата Корнелия която се въздържа при гласуване на френското предложение
8
1
 
3
 
! Отговори
Боже Мой! преди 1 година
До Стига с тази Мания:Браво, един човек да им каже истината в очите, браво госпожо или господине, каквото и да сте, дори да сте "ТО", истината си е истина!
7
3
 
17
 
! Отговори
Стига с тази Мания преди 1 година
Македония ми излезе на пъпа, стига ни занимавахте с нея. Тези хора си имат право на самоопределение и щом не искат да са българи, значи НЕ СА БЪЛГАРИ. Оправете България, 35 години ни изтребвате посредством корупция, всякаква друга престъпност, идиотщини и нехайство. Какво майка си искате от Македония - и тях ли да окрадете и да докарате до нашето дередже? Вие БГ не можете да управлявате, за Македония сте тръгнали да ламтите. Не ни интересуват чужди държави, интересува ни само БЪЛГАРИЯ!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има сили в Е. Съюз, който се мъчат да блокират процеса на разширяване(но техни представители няма в Евро Комисията, където са само марионетки на щатските глобалисти) и тези сили ми се струва, че използват България за целите си(да блокират разширяването на ЕС). А ние от своя страна сме ДЛЪЖМИ, да използваме момента в наш национален интерес!
5
3
 
8
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Тия ми се струва, че ще влязат в ЕС на кукуво лято.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 - кво е направил Кирил? Договора го написаха французите. Кирчо просто трябваше да натисне копчето... И нека припомним, че го натиснаха заедно с Тиквун. Не виждам защо трябва да се величаят марионетки. На такива като Кирил и Бойко всичко им се спуска на готово от кораба майка и нямат думата за абсолютно нищо. Можеха да сложат бай Мишо от Карлуково за премиер и резултата пак щеше да е същия. Кирчо и Тиквун са обикновени пионки.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония ми е Украйна
2
4
 
2
 
! Отговори
Da, za Makedonija преди 1 година
До Браво Taka e KIRETO e golem pic ...
1
8
 
9
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Само за 6 месеца управление Петков успя да разсече възела от негативи срещу България, и сега да са виновни македонците за лошите ни отношения. Това което стори тиквата и каракачанката Петков успя да обърне палачинки. Преди ЕС обвиняваш България , а сега ...Македонците. И това е крупен дипломатически успех...!