Неочакван обрат с електромобилите

Оказва се, че са прекалено тежки за паркингите
12 апр 2023 21:03, Росен Стойчев
33
Неочакван обрат с електромобилите
Снимка: БГНЕС/EPA

Съвременните електрически превозни средства са прекалено тежки, съобщи automedia.bg.

Това води до неочаквано затруднение. Експерти смятат, че старите многоетажни паркинги са под риск.

В даден момент те могат да се срутят пред тежестта на много електромобили. Тяхното тегло е голямо, основно заради батериите, които използват.

Още по темата
Управлението във Великобритания обмисля решение по темата. Очакват се нови препоръки за собствениците на паркинги.

Те трябва да бъдат строени с товарен капацитет до 3 килонютона на квадратен метър. До този момент това е ставало с до 2.5.

Предстои диалог на различни нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
10
 
! Отговори
Класика преди 1 година
В затвора веднага при бай Ставри за кожени ваксинации всички от новото модерно ляво които лансират най опасните за озона,въздуха и човешкото здраве,климатичния убиец- ел колите!!! Тези обратеняци измислили ковид,предизвикали войната за печалби,съсипали световните икономики и банки,антихристияните заличаващи половете с извратени обратенящени,котилото на Сорос: Урсула Трюдо Макрон Шолц Нехамер Байдън и " сие"- чакаме Тръмп да спаси света ! И да спре ел колите,да не загинем!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСЪЩНОСТ НАТОВАРВАНЕ 2500-3000 N/КВ МЕТЪР = 256-306 КГ/КВ МЕТЪР Е ЗНАЧИТЕЛНО ПОД БЪЛГАРСКАТА СТРОИТЕЛНА НОРМА 400 КГ/КВ МЕТЪР, МНОГОКРАТНО ПОТВЪРЖДАВАНА КОГАТО СЕ СЪБЕРЕМ 4-5 ЧОВЕКА НА КВ МЕТЪР В ГРУПА ОТ 30-40 ЧОВЕКА... А ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА ДА НАМАЛЯТ ПРОПОРЦИОНАЛНО СРОКОВЕТЕ ЗА РЕМОНТ НА ПЪТИЩАТА И ПРИ ОСНОВЕН РЕМОНТ ДА УВЕЛИЧАТ ВИСОЧИНАТА НА НОСЕЩИТЕ И ЗАЩИТНИТЕ СЛОЕВЕ И ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ ДА НЕ СЕ ГЪТНЕ НЯКОЙ МОСТ...
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една кола при паркиране заема приблизително 2,5 на 5 метра. Това са 12,5 квадрата. Ако колата тежи 2,2 тона колкото Тесла /22 килонютона/ се падат по 1,76 kN на квадрат. Слагаме коефициент за претоварване 1,3 и стигаме 2,29 на метър. Те имат 2,5 по проект. Или не могат да смятат, или има нещо друго.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За джиповете и големите лимузини дето са над два тона няма проблем. Сега се сетиха, че електричките били тежки. Ами стандартните паркоместа в които половината големи нови коли не се събират?
15
12
 
10
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 година
Това са абсолютни глупусти, прах в очите на ***, нали затова ползват литиеви батерии, защото за най доброто съотношение тегло капацитет. За сравнение една Тесла модел S - е 2080кг а един фолксваген тигуан е 2300кг - това всеки може да го провери. Нали от теглото на електромобила зависи неговият пробег, кой има изгода да прави тежки електромобили.
14
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички изверги пробутващи ни тези недоразумения ел автомобили са за затвор! Ще отговарят един ден и за съсипването на природата заради батерии и какви ли не простотии които продължават да правят.
13
9
 
11
 
! Отговори
Костадин Путинова преди 1 година
Руските горива са най-екологични!
12
6
 
16
 
! Отговори
Пропов преди 1 година
Те обратите тепърва започват. Който има мозък и желенаие малко от малко да се образова по темата, няма да си качи семейството в тия опасни, прехвалени, недоизмислени , недозглобени(Тесла) шпиониращи (Тесла) недоразумения. Не става дума да дадеш едни много пари. Това е най малкия проблем. Много хора имат немъчени пари и не им пука. Ама идеята за свободата да имаш лично превозно средство е избягала. Подземята не могат , горе не могат - е къде да паркират? Еми В *** ли да си ги наврат?
11
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително скоро очаквайте - "неочакван обрат" - "експерти смятат, че електропреносната мрежа не може да издържи на замяната на над 10% от автопарка с електроиграчки" НЕОЧАКВАН ОБРАТ - експерти откриха, че няма достатъчно природни ресурси за производство на достатъчно електромобилчета; НЕОЧАКВАН ОБРАТ - батериите не се рециклират и след края на експлоатацията са огромен проблем, понеже при овлажняване се самозапалват... И ТАКА НАТАТЪК АБЕ ДА НЕ СА НЯКАКВА ИЗМАМА ТИЯ "ЕЛЕКТРОМОБИЛИ" А?
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбрах в какво се състои "обрата"
9
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От всякъде е видно, че за нищо не стават тези електромобили. На сила хубост не става.
8
2
 
26
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Много просто - един кантар на входа и сички с тежки батерии даго ухат...
7
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се кача на електрокар все едно да сляза от кон и да се кача на магаре.
6
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези коли в подземен паркинг не трябва да влизат никога, ама никога.
5
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На електрокар няма да се кача в близките 50 години после ше видим.
4
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости! За сравнение електричката на мерцедес тежи колкото една М класа..... Разликата не е толкова голяма, че да застраши една сграда от срутване поради тежест!
3
2
 
18
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Има собствени и на паркинги - има проблем. Няма собственици на паркинги - няма проблем.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са скъпи хубавоте, засега.
1
10
 
19
 
! Отговори
Асан -Урсула преди 1 година
А какво ни интересува това нас нормалните турски гейове:)))