Асандж е постоянно изолиран

Това обяви неговата съпруга
13 апр 2023 18:11, Росен Стойчев
22
Асандж е постоянно изолиран
Снимка: БГНЕС/EPA

Съпругата на Джулиан Асандж разказа подробности за неговия престой в затвора, съобщи РТЛ.

Самият той се намира в Лондон.

Още по темата
Там е затворен от четири години.

Известен е с големия теч на секретна информация от американското правителство.

Стела Асандж обяви, че изолацията на задържаните там е норма и съпругът й е изолиран през голяма част от деня. Тя самата трябва да премине през щателни проверки всеки път, когато го посещава.

От Репортери без границите планираха да посетят Асандж през миналата седмица, но в последния момент им беше отказано разрешение. Самата Стела е негов адвокат и работи за неговите интереси.

Основната идея е той да не бъде депортиран в САЩ, където са подготвени редица обвинения. Темата е основно за Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
12
 
! Отговори
Не бе не е възможно преди 1 година
Това с затвониците се случва само в Русия. За Навални даже и филм за оскар направиха. Тези направо лъжат не е възможно да има изолация в "правова" държава.
9
0
 
4
 
! Отговори
до Щерьо преди 1 година
И според тебе кой от двамата е в затвора?
8
9
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Всяка държава си има рамки и правила , в случая и двамата са ги нарушили и ще си понесат последствията рано или късно !Ако ние имахме подобни правила ти ще ше да бъдеш разследван за пропагандаторска дейност против държавата /справка режима в Русия /. Радвай се че живееш в България и можеш да изразяваш мнението си .
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква свобода и демокрация. Запада в последните години се изцапа обилно.
6
2
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Бившият помощник на американското разузнаване Едуард Сноудън е положил клетва за честност към Русия и е получил руския си паспорт , съобщи Ройтерс. Сноудън стана прочут с разкритията си за мащабите на тайното наблюдаване , осъществявано от американската Агенция за национална сигурност (АНС). Ако Джулиан Асандж също беше отишъл в Русия щеше да бъде свободен вместо да го местят от затвор в затвор.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС защо не предлага политическо убежище на Асандж? Съдът в Хага няма ли да издаде международни заповеди за арест на администрацията на Буш и висши военни за военните престъпления, които Асандж разкри?
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както и в случая със Сноудън, така и с Асандж, вниманието се измества от тези, които са нарушили закона с действията си към тези, които са го направили явно. Асандж и СНоудън разкриха правителствени престъпления и лицата, които са ги извършили или са пряко отговорни. Но виж, Асандж и Сноудън са виновни, а действителните извършители просто си живеят живота необезпокоявани. В момента същото се случва и с администрацията на Байдън и лаптопа на сина му. Последствия за извършителите? Никакви.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Независимият" разследващ "журналист" Христо Грозев няма ли да направи филм за Асандж?
2
2
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
При юдео-англосаксонската демонокрация Асандж може да е в затвора, но Навални - не. Явно двойните аршини и интереси са над закона...
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Известен е с големия теч на секретна информация от американското правителство." Ами то и сега има голям теч на секретна информация от същото правителство. Трябва да е голям факир, за да го направи от затвора.