Украйна призна ролята си в нападението срещу Кримския мост

Взехме съответните мерки, посочи Васил Малюк
27 май 2023 19:57, Красимир Ангелов
120
Украйна призна ролята си в нападението срещу Кримския мост
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на украинското разузнаване най-после потвърди, че Киев е замесен във взривяването на Кримския мост, предаде ДПА.

"Взехме съответните мерки, тъй като става въпрос за логистичен път на врага“, заяви  Васил Малюк, ръководител Службата за сигурност на Украйна (СБУ), в интервю с украинския журналист Дмитро Комаров, което беше качено в YouTube.

Малюк не оповести подробности за операцията.

След атаката на 8 октомври по целия свят започнаха да се разпространяват снимки на взрива и последвания пожар, отбелязва ДПА. Нападението бешe извършено ден след като руският президент Владимир Путин навърши 70 години.

Повечето наблюдатели отдавна предполагаха, че зад атаката стои Украйна, въпреки че Киев дълго време отказваше да коментира случая. През декември Малюк подсказа, че неговата служба може да има нещо общо.

Той заяви в публикуваното днес интервю, че е действал в съгласие с "традициите на воденето на война“ и посочи, че в началото на руската война СБУ е създала специално подразделение, което да извършва саботажи срещу врага на украинска територия.

Според шефа на СБУ  руските власти продължават да водят "псевдоразследване“ за атаката срещу моста. Повече от 20 руски граждани са арестувани по подозрение в съпричастност.

Малюк каза, че атаката с дронове срещу кораби на руския Черноморски флот, които са на рейд пред базата в Севастопол, е била част от специална операция на СБУ, извършена съвместно с украинските въоръжени сили.

(БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А досега отричаха. Какъв е изводът? Не вярвай на абсолютно нищо казано от Киев.
57
18
 
27
 
! Отговори
отец НаКъркорий преди 10 месеца
Какво доживяхме шепа продажни *** да защитават фашистка Украйна. Същите тези фашисти татуирани със всевъзможни нацистки свастики които оскверниха паметника на хан Кубрат в Полтавска област, същите фашисти които убиха Българи на майдана и горяха Български знамена. Българина който защити своите евреи сега има наричащи се Българи подкрепят тези фашисти.
56
17
 
17
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
Преди някколко дни Путин изкара една карта от 17 век и обясняваше, че на нея няма Украйна, но там пише "земя на казаци" :)) и следователно има, но не това е въпроса. Въпросът ми към русофилите е - ЗАЩО НА КАРТАТА ПИШЕ БЪЛГАРИЯ ТОЧНО НА ТОВА МЯСТО КЪДЕТО СМЕ СИ И СЕГА?!! ОТ КАКВО СА НИ "ОСВОБОДИЛИ" БРАТЯТА ВИ РУСНАЦИ? Мога да ви покажа и карта от 15 век която доказва същото, но не е одобрена от Путин :))
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Взели сте съответни мерки в традициите при водене на войни. До тук добре. Но защо изобщо не споменавате за шофьора? Човекът си отиде в неведение заедно със собствения си камион, с който хранеше семейството си. Голям героизъм от ваша страна, но явно такива са вашите традиции на водене на война.
54
7
 
11
 
! Отговори
до 54 преди 10 месеца
Колко осъдени има за палежа в Одеса ще ми кажеш ли, понеже за фашисти става въпрос?
53
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те и други неща ще си признаят, има и добре известни, за които просто не се говори от "свободната" преса, която е върха на цивилизацията. Атентати на чужда територия, убийства на собствените си граждани останали безнаказани, заговор за убийство на чужди граждани (включително и президент)... Иначе ние трябва на 120% да сме с тях независимо какво правят!!! Да ама не не ми е демократично някак.
52
19
 
15
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 10 месеца
Какво доживяхме , българина да защитава ФАШИСТКАТА власт в Русия .Българина , който спаси своите граждани евреи от обезумялата нацистка власт , а сега брои украинските невинни жертви и показва палец надолу . Човешките ценности които защитаваме са важни, а не геополитиката която е съвсем друго нещо , ако вървим по тази инерция войните няма да престанат .
51
2
 
5
 
! Отговори
Teo преди 10 месеца
Не бе! Аз мислех, че са марсианците!
50
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна била терористична държава? Това може да го каже само изначално деформиран ембрион.
49
12
 
21
 
! Отговори
Ехаа преди 10 месеца
Бившият съветник на шефа на Пентагона Магрегор,заяви че украйнската армия е била вкарана в капан в Бахмут и са загинали най малко 50 000 воено служещи и наемници заради лудостта на Зеленски....
48
14
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Европа скоро ще разбере какво чудовище са създали и хранят.
47
9
 
21
 
! Отговори
Украйна терористи преди 10 месеца
Нали Зеленски заяви пред медии че нямат нищо общо с това?!
46
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин може да се захване с Киев така се говори разбира се ако се договорят с военното министерство на РФ. Това не са мои измислици а на Украинските Телеграм канали. След като разби първата отбранителна линия край Артьомовск остава втората която не е толкова укрепена това са Константиновка, Дружовка, Краматорск и Славянск ако паднат няма кой да спре Русноците до Киев само равни полета. А Руснаците яко пердашат по тия направления с артилерия и авиация. Лошо е в момента да си Укронацист.
45
10
 
29
 
! Отговори
Т преди 10 месеца
Всички знаем, че Нова Украйна е Терористична Държава.Никой не е изненадан!
44
8
 
21
 
! Отговори
ОУН/ОПА преди 10 месеца
Тероризмът е Запазена марка на Бандеровците!
43
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофилите да бягат на фронта и да изложат цuцuтe си на кypшумите на укрите, да защитят вaтянкити, че да се оттървем от тях завинаги!
42
1
 
7
 
! Отговори
Евалата преди 10 месеца
На Пригожката сега кой град ше сайдисва
41
5
 
17
 
! Отговори
Дебелото ако преди 10 месеца
И да се самоукоражавате кравеведеди пак ще ядете на Шойгу миризливото кебабче) Край на кочиината Укрия. Скоро играта ще свърши
40
7
 
10
 
! Отговори
до 44 от славянин преди 10 месеца
Едва ли има по-примитивна идеология от глобало-атлантизма, той вече отива в небитието и светът става многоцентров!
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Одавна никой за нищо не вярва на украинците. Бавно и полека потъватив собствените с ***.