Украйна продължава обстрела срещу Белгородска област

Хиляди местни жители са евакуирани
127
Украйна продължава обстрела срещу Белгородска област
Снимка: БГНЕС/EPA

Обстрелът от страна на украинските сили срещу руската Белгородска област продължи и през изминалата нощ, след като двама души бяха убити при обстрела предишната нощ, а хиляди деца от района бяха евакуирани далеч от границата, каза днес губернаторът на областта Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

"Изминалата нощ беше доста неспокойна", написа губернаторът в канала си в Телеграм и допълни, че Шебекинският и Волоконовският окръг са понесли големи щети от артилерийския обстрел през изминалата нощ.

Повече от 4000 души са били евакуирани в центрове за временно настаняване в областта, която на юг и запад граничи с Украйна, допълни Градков.

Губернаторът е съпроводил вчера близо 600 деца, евакуирани от Шебекинския и Грайворонския окръг в градовете Ярославъл и Калуга.

"Децата от Шебекино много се тревожат за родния си град", каза Гладков и добави: "Когато поисках да си тръгна, те ме спряха и започнаха разтревожено да ми задават въпроси".

Граничният град Шебекино, с около 40 000 жители, както и други населени места в Белгородска област напоследък станаха обект на непрестанни украински атаки. Гладков каза пред руски медии, че областта сега живее в "условията на фактическа война"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ръководителите на около 20 от най-големите разузнавателни агенции в света проведоха тайна среща за сигурността "Диалог Шангри-Ла" в Сингапур. Това пише Ройтерс, позовавайки се на източници. Уточнява се, че подобни срещи се организират ежегодно от правителството на Сингапур. Срещата се провежда тайно близо до мястото на срещата на върха. В материала се посочва, че руската страна не е присъствала на срещата. Преди това медиите не писаха за тази среща. На срещата бяха обсъдени конфликтът в Украйна, както и транснационалната престъпност.
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Украйна започва да се формира вътрешен фронт срещу настоящия президент на страната Зеленски. Това мнение изрази бившият съветник на бившия украински лидер Леонид Кучма Олег Соскин. Според него Зеленски "вече е уморен от всички", освен това в страната расте недоволството поради некомпетентността на правителството на настоящия държавен глава и провалите на въоръжените сили на Украйна. По-специално, бившият съветник смята, че Зеленски е изправен пред битка за власт с кмета на Киев Виталий Кличко.
25
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Неграмотници, като постоянно употребявате думичката кравар, можете ли да направите разлика между кравар и каубой? Каубоят е горд и славен ездач, с кожени ботуши, дънки, риза и кожена шапка, въоръжен с револвер и пушка. Краварят е русофил, ceллянuн от село с много ниска култура, пешак, облечен в дрипи и raлoшu ако има, държащ тояга и пcyвaщ на мaйка по кpaвитe! Сега вече знаете и можете да използвате думичката правилно! Приятен ден!
24
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленския шоумен ке се бие с Путин до последния уСраинец..
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ракетите са от натоски държави вкл. бг.
22
17
 
14
 
! Отговори
Слава Кокаина преди 10 месеца
Накрая ще развържат ръцете на Руснаците и всички илюзии на укрите ще приключат само за една минута.
21
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Неграмотници, като постоянно употребявате думичката кравар, можете ли да направите разлика между кравар и каубой? Каубоят е горд и славен ездач, с кожени ботуши, дънки, риза и кожена шапка, въоръжен с револвер и пушка. Краварят е русофил, *** от село с много ниска култура, пешак, облечен в дрипи и *** ако има, държащ тояга и пcyвaщ на мaйка по кpaвитe! Сега вече знаете и можете да използвате думичката правилно! Приятен ден!
20
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой от Брюксел да осъди обстрела на цивилни? Много избирателно избират кое е добре и кое е лошо. Точно по тази причина Русия не трябва да се съгласява на преговори, докато и последния укронацист не е заровен под земята. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Има много записи в Телеграм със заловени украински войници обстрелвали цивилни. Всичките те се оправдават, че техните командири от ВСО ги принуждават да вземат дрога.
19
9
 
11
 
! Отговори
А сега! преди 10 месеца
Педофилмаридерската армия с унитазите и пералните, не знаела че войната е бумеранг!Че защо великата армия избяга от Киев, Чернигов, Херсон и най-вече Харковщина и укрите стигнаха руцката граница. Спринтьорите от палата номер 6 не знаят, че като нападаш и после бягаш и укрите са на границата ти, следва отговор? А и Руския Легион освобождава Белгородска област от ра шисткия режим. Това са вътрешни проблеми на Рашка. При чем сдесь Украйна и НАТО?
18
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Утре Укропите пак ще реват на умряло ами те саво това вогат да обстрелват цивилни обекти. Това правиха 9 години и датова ядат бой.
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой не заслужава да вкусва от войната, било от украинска или пуска страна. По-виновни за ситуацията са в Кремъл, но и в Киев не са невинни.
16
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Брюксел категорично трябва да осъди обстрела. Иначе ми е малко цинично твърдението за разтревожените руски деца. А украинските , особено онези останали без семейства, без дом, без крайници - или те са по-малко деца?
15
10
 
12
 
! Отговори
12345 преди 10 месеца
Малко и те да вкусят от войната! На ли са много надъхани, че вършат преведно нещо, трябва и кръвчица да се пусне, курбанче!
14
12
 
8
 
! Отговори
Az преди 10 месеца
До Анонимен 18Отивай да защитаваш русия тогава, ватенка
13
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Осем години укропитеците дерибействаха над руснаци в Украйна, а желанието им да имат ядрени оръжия преля, чашата на Путин.
12
15
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Как върви тридневната военна операция? За един руски приятел питам?
11
12
 
28
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Някой от Брюксел да осъди обстрела на цивилни? Много избирателно избират кое е добре и кое е лошо. Точно по тази причина Русия не трябва да се съгласява на преговори, докато и последния укронацист не е заровен под земята.
10
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заради такива действие на укрите се стигна до война с такива не можеш да преговаряш.
9
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българите подкрепят Русия в борбата и с терористите в Киев и нато.
8
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първият кабинет на Тиквата, с агента на Мосад, Николай Младенов като външен министър събра, под давлението на евроатлантическите ни партньори, в Правец главатарите на ислямистките движения в Сирия, за да ги организират в Ислямска държава. Факт. Защото евроатлантиците създават и подкрепят ислямския тероризъм.