Украйна продължава обстрела срещу Белгородска област

Хиляди местни жители са евакуирани
127
Украйна продължава обстрела срещу Белгородска област
Снимка: БГНЕС/EPA

Обстрелът от страна на украинските сили срещу руската Белгородска област продължи и през изминалата нощ, след като двама души бяха убити при обстрела предишната нощ, а хиляди деца от района бяха евакуирани далеч от границата, каза днес губернаторът на областта Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

"Изминалата нощ беше доста неспокойна", написа губернаторът в канала си в Телеграм и допълни, че Шебекинският и Волоконовският окръг са понесли големи щети от артилерийския обстрел през изминалата нощ.

Повече от 4000 души са били евакуирани в центрове за временно настаняване в областта, която на юг и запад граничи с Украйна, допълни Градков.

Губернаторът е съпроводил вчера близо 600 деца, евакуирани от Шебекинския и Грайворонския окръг в градовете Ярославъл и Калуга.

"Децата от Шебекино много се тревожат за родния си град", каза Гладков и добави: "Когато поисках да си тръгна, те ме спряха и започнаха разтревожено да ми задават въпроси".

Граничният град Шебекино, с около 40 000 жители, както и други населени места в Белгородска област напоследък станаха обект на непрестанни украински атаки. Гладков каза пред руски медии, че областта сега живее в "условията на фактическа война"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей психично болни ли сте бе,че не е ясно с тия смешни и жалки истории .Ей там е фронта,а да нападаш цивилни е жалко и смешни.Така само можеш да загубиш,а не да спечелиш и тия дето подкрепят Украйна се отдръпват от нея ,щото виждат истинското лице на украинците.
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 48 И с,какво ще го удариш тоя пердах като зависиш от друг да ти даде оръжие,ама дали ще ти даде ,какво ще ти даде и колко не се знае Цялата украинска работа е такава ,зависиш от други,а така не можеш да спечелиш.
45
7
 
11
 
! Отговори
До 35 преди 10 месеца
Те руснаците, вече година и полувана се ядосват! Голям праз! Като нямаш съюзници е така, гризеш нокти и търпиш шамарите!
44
9
 
11
 
! Отговори
До 35 преди 10 месеца
Като се ядосат рус-наците, могат само да ударят по някоя ичкия и да заспят из окопите. Скоро украинците ще се ядосат и такъв пердах ще изядат джуджетата, че ще им държи влага навеки.
43
7
 
12
 
! Отговори
Joker преди 10 месеца
Тези руски деца да се оплачат на Путин! От Украйна само бомби ще има вече! Война е! Рози ли чакат???
42
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе не разбрахте ли,че тук е България и никой не е длъжен да търпи украинските простотии.
41
8
 
15
 
! Отговори
До 41 преди 10 месеца
Епа, нали вашите русожопи партенки победиха!? Превзеха Киев, Одеса, че даже Берлин и Лисабон. Да си умреш от смях - руския, магучая и непабедимая се обосра като стар вълк.
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най е време всички урко-пълзящи дето си мислят,че тук е Украйна да ги натирят на там и да си решават проблемите,а не да пълзят тук и да просят.
39
11
 
15
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 10 месеца
Време е за едно законче за тероризма в България да се направи. Всичките истерични русофили да ги сложат в една лодка и да си гребат за С.Корея или Куба, там ще се успокоят.
38
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както казват руснаците: "Наше дело правое, победа будет за нами!" и така ще бъде!
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интербригадистите от ГЕРБ, СДС, ДБ да се включат в борбата с Путинска Русия, за сваляне на диктатора и за демокрация в Русия. Нашата демокрация ни я подари Горбачов, Горбачов свали тоталитарния живковски режим. Те сега могат да докажат, че са борци за демокрация, България не я освободиха, но могат да освободят Русия. Ще им вдигнем голям паметник на падналите за свободата. искат да бутат паметници на освободители от фашизма.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е честно. Специалната операция е в Украйна.
35
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каквото повикало, такова се обадило. Тепърва фашистка Русия ще разбира какви гадисти са натворили и ще си плащат за тях.
34
20
 
21
 
! Отговори
баце преди 10 месеца
Тези си играят с огъня. Ядосат ли се руснаците, гаранция ще занулят някой украински град, които се намира далече зад военната линия. Дори няма да ползват ядрени оръжия.
33
11
 
15
 
! Отговори
Тодор Тагарев преди 10 месеца
Набирам доброволци за източния фронт. За предпочитане членове и последователи на ПП, ДБ и ГЕРБ.
32
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ай ай, рашистите започнаха да разбират на собствен гръб какви ги творят последните месеци. 2СВ никой не е съжалил нацистка Германия заради бомбардировките. Не виждам причина сега някой да съжалява фашистка Русия.
31
13
 
4
 
! Отговори
Свиквайте с мисълта преди 10 месеца
Това си го търсихте татаро-печенеги и си го намерихте,змияри!Защото по предателска и долнопробна нация светът до сега...не познава !Г.Донев вече ви е сложил главата на дръвника защото на 23 февруари вече еподписана заповедта за преминаването на ръководството БА под прякото командванена НАТО.На 28 същия месец е подписана и заповедта за военната повинност в страната.След едномесечно обучение под прякото ръководство на натовски инструктори, ти вечеси готов за фронтовата линия.Промените са посочени в членове75/76 букви б, в и г отзакона за ВВС.
30
18
 
20
 
! Отговори
Фейк Нюз преди 10 месеца
На територията на Белгородска област се провежда Специална Военна Контраоперация за защита на местното население от режима на Москва. Ще се проведе легитимен референдум за независимост. Няма място за паника.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Естония се противопостави на присъединяването на Украйна към НАТО. Украйна не може да се присъедини към НАТО, докато е в конфликт, каза естонският премиер Кая Калас на форум по сигурността в Сингапур. Тя отбеляза, че Северноатлантическият алианс след срещата на върха във Вилнюс ще подкрепи стремежите на Киев.
28
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Икономистът Джулио Палермо нарече икономическата и военната ситуация в Украйна безнадеждна и заяви, че няма бъдеще за страната в интервю за италианското издание на l'Antidiplomatico. Той вярва, че украинците които не са загинали по време на конфликта, в крайна сметка ще бъдат унищожени от дългови задължения към САЩ и ЕС. Палермо разкри и плановете на Вашингтон за Киев. Според икономиста САЩ са се възползвали от Украйна, за да завладеят Европа. В общата картина на събитията Украйна е само част от един дълъг процес на "разпространението на американски капитал и въоръжени сили" в Европа.