Борел: Никой не принуждава Унгария да е в ЕС

Отговори на унгарския премиер
26 окт 2023 21:55, Росен Стойчев
60
Борел: Никой не принуждава Унгария да е в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Никой не принуждава Унгария да е част от ЕС. Това обяви върховният външен представител на групата Жозеп Борел, съобщи EuObserver.

Дипломатът отговори на думите на унгарският премиер Виктор Орбан, който определи ЕС като съвременна пародия на Русия от съветския период.

Още по темата


Дойде и отговор от външния министър на Литва Линас Линкявичус. Той направи намек, че Унгария няма основания повече да е част от групата.

Обясни, че няма част от договора, която да предвижда изключване от групата. Според него трябва да се поработи над това.

Орбан е в постоянно противоречие с европейските дипломати. Той настоява, че трябва да се предприеме решение за повече самостоятелно управление на държавите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: УнгарияВиктор Орбан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Точно така никой няма право да принуждава и да потиска нас ние казваме не на ес нато шенген и евро долни *** бг вън от ес и нато вън от тоя проклет ес вън
36
13
 
6
 
! Отговори
Магелан преди 5 месеца
Шок и ужас.Никой на сила не държи която и държава в ЕС или НАТО.И сега да припомня на някой български русофилчета какво стана в близко бъдеще когато Чехословакия искаше да напусне Варшавския договор и СИВ.За нула време руски,български и източногермански танкове окупираха улиците на Прага.Имаше и жертви.Ами по късно в началото на 1980 гд.кофсто Полша искаше да напуска тези болшевишко комунистически организаций веднага направиха комунистически военен преврат и потушиха недоволството на Солидарност
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как да няма такава, точка смешници ами Англия как излезе от Европейския съюз
34
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Ако някой вижда в ЕС само "***", проблемът си е личен! Има добри психиатри!
33
7
 
21
 
! Отговори
мечо преди 5 месеца
Аз пък не знам България защо е в ЕС. Все сме си бедни и унижени. На всичко отгоре си предлагат гумените зеленчуци без вкус и вредни . Не ни трябва джендърски съюз в които сме си бедни каквито си бяхме в мутренските години.
32
5
 
21
 
! Отговори
Арчи преди 5 месеца
Проблема на борелчо *** и другите брюкселкски *** е че платиха на цялата опозиция да се събере и Орбан пак ги БИ. Хората прдпочетаха да живеят нормално според тяхните виждания а не по нареждане или да им се разхождат по площадите пред децата разни недоносени със забито знаме в ***
31
19
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
ЕС да приеме закони, когато се появи с много дадени от Москва пари за някаква пропутинистка партия и тя дойде на власт, веднагически да се изключва от ЕС :))) Интересно ми е как ще реагира народа на такива прокремълски партии, дето се опитват да правят секано на ЕС :))) Англичаните ги видяхме вече как си хапят задниците от яд, че напуснаха Европейския съюз. А онзи дето ги подкокороса вече и името му се забрави
30
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този чиновник, от никого не избиран на избори за този пост, говори на държава-член на ЕС не както трябва.
29
7
 
19
 
! Отговори
Отговор за Борел преди 5 месеца
Унгария към Борел: Ние ще сме в ЕС по-дълго, отголкото ти ще си шеф на служба!
28
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А! Скоро и към България ще отправят предложение за напускане, особено ако Радев продължава да сервилничи пред Русия. Със сигурност вече съжаляват, че са ни приели!
27
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Напред Унгария, Възраждане, Левицата и БСП!
26
9
 
18
 
! Отговори
Паметлив преди 5 месеца
То голяма истерия беше когато Великобритания тръгна да напуска. Сега евроджендърите се ежат, ама ако още някой напусне, съвсем ще им клюмнат човките!
25
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето и разликата между ссср и ЕС... Орбан може спокойно да напусне съюза, без европейски танкове да газят Будапеща..... Ама нещо май много иска, ама няма желание.. :)
24
9
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 5 месеца
Ей,Днес ,ама много лАжете и манипулирате шаранчетата ,а те тук са много,ох колко много.Орбан казава,че е ЕС като СССР и при едите и при другите Унгария се управлявала от Иосква,а сега от Брюксел и държавите нямаТ никакъв суверинетет(И ОСОБЕНО БЪЛГАРИТЕ)...те искат от Брюксел да им играем по свирката,но ние няма.. и ще правим каквото ни трябва за държавата-ОРБАН.Сега пуснете и как се карат Лайен фон дер и европейските депутати за Израел,но тов а няма да пуснете .Толкова си можете от Днес или ..?
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жалко, че умишлено се прави да изглежда най големия съюз на континента Европа/люлка на модерността/ на панаир с 🤡.
22
7
 
3
 
! Отговори
Osman преди 5 месеца
Баси колко ясно и точно
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Виктор Орбан, който определи ЕС като съвременна пародия на Русия от съветския период." - прав е. Единствено е трябвало да добави, че в днешно време не само ЕС, а и САЩ, както и Русия(продължава традицията от СсСР) са пародии в джоба на шепа олигарси и банкери.
20
11
 
11
 
! Отговори
БОРЕЛ Е ОЛИЦ-Е преди 5 месеца
БОРЕЛ Е ТОВА КОЕТО Е ЕВРОПА - КОЛОНИЗАТОРИ!!!! колко са ония на свят когато те господсват само един Бог знае ! Холандия си сменя името на Нидерландия за да истрие мръсната история като колонизатор но душата на хората и не се пременя тя се предава от поколение в поколение или гена си е ген и не се трие с нищо
19
13
 
21
 
! Отговори
Орбан преди 5 месеца
Е демократично избран лидер от милиони унгарци! Борел е избран от НИКОЙ! Той е нелегитимен и може да си гледа само Градинката!
18
1
 
5
 
! Отговори
Как е преди 5 месеца
Градината?