Турски товарен кораб с 12 души екипаж потъна в Черно море

Плавателният съд се е ударил във вълнолом
20 ное 2023 08:32, Елка Василева
7
Турски товарен кораб с 12 души екипаж потъна в Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Турски товарен кораб с 12 души екипаж потъна вчера край турския черноморски бряг при буря, властите не успяха да се свържат с екипажа, съобщи днес министърът на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от Ройтерс.

Капитанът на плаващия под турски флаг "Кафкаметлер" е съобщил вчера сутринта, че корабът се носи към вълнолом край Ерегли, в северозападния турски окръг Зонгулдак, съобщи по-рано канцеларията управителя на окръга.

Йерликая каза, че корабът е потънал, след като се е ударил във вълнолома.

Вчера районът беше засегнат от силни бури. От канцеларията на окръжния управител казаха, че лошото време е попречило на въздушните средства и морските съдове да извършат издирване.

Йерликая заяви пред репортери, че издирвателните и спасителните действия ще започнат веднага след като метеорологични условия се подобрят.
(БТА, Десислава Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тъжни, много тъжни са такива новини. Всеки моряк има майка, татко, жена деца роднини, съседи, приятели, съученици, колеги . . . . Всички те днес са тъжни и мълчат до писъците на майките.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Виждал съм септемврийска буря на Созопол. Гредите на таляните се показваха почти до дъното, подмятани като клечки за зъби. Тези вълни не идват до плажа. Разбиват се много далеч. Там е един постоянен прилив от малки вълни. На снимката вероятно е Ахтополския фар.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Онази вечер бях до варненския вълнолом нарочно да видя какви са вълните. Такова нещо на живо не бях виждал. 5-6 метра вълни имаше. Беше зрелищно отсрани. Ако си в морето си заминаваш за секунди даже и да си със спасителна жилетка. Дано са имали късмет моряците.