Нетаняху благодари на САЩ за голямото количество боеприпаси

Той изрази недоволство от антиизраелските позиции, възприети от Русия
10 дек 2023 20:02, Красимир Ангелов
46
Нетаняху благодари на САЩ за голямото количество боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху благодари на САЩ за голямото количество боеприпаси, осигурени на неговата страна за войната в ивицата Газа, предаде ДПА.

В началото на заседание на кабинета си Нетаняху отправи благодарности към президента на САЩ Джо Байдън за военната помощ за страната му и за американското вето, наложено върху резолюция на Съвета за сигурност на ООН, призоваваща за прекратяване на огъня в Газа.

Нетаняху не уточни за какви оръжейни доставки става дума.

В началото на заседанието на кабинета си той каза, че е провел разговори с канцлера на Германия Олаф Шолц и с президента на Франция Еманюел Макрон.

"Казах им: "Не може да подкрепяте унищожаването на Хамас от една страна и да упражняване натиск над нас да спрем войната от друга страна, което ще попречи на унищожаването на Хамас".

Нетаняху заяви, че войната ще продължи с още по-голяма интензивност, в северната и южната част на ивицата Газа, така че да се постигнат всички цели, които Израел си е набелязал. А тези цели са унищожаването на "Хамас", връщането на всички заложници и гарантиране, че ивицата Газа няма да представлява повече заплаха за Израел.

Днес израелският премиер разговаря и с президента на Русия Владимир Путин, предадоха Ройтерс и Франс прес. Пред него Нетаняху е изразил недоволството си от антиизраелските позиции, възприети от московските представители в ООН, се казва в изявление на израелското правителство относно разговора на Нетаняху с Путин.

В Съвета за сигурност на ООН Русия подкрепи резолюцията за Газа, на която САЩ наложиха вето вчера.

Пред Путин Нетаняху е изразил и силното си неодобрение от "опасното сътрудничество" на Русия с Иран. (БТА, Габриела Големанска)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО "Тьпигьоз, хиперинфлация има при липса на стоки, а не при липса на пари." - Личи си, че изобщо не си наясно какво е хиперинфлация хахаха Точно когато започнеш да печаташ пари яката, а производството ти не се е повишило пак яката, се стига до хиперинфлация. Все едно в момента имаш 10 хляба и 10 долара и хлябът струва 1 долар. Изведнъж напечатваш още 40 долара, без да си произвел още хляб и ставаш с 50 долара и 10 хляба. Хляба става 5 долара. Като за теб е достатъчно това обяснение...
34
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
настъпваща хиперинфлация в Украйна...която ще се развихри когато ФАщ сре праите... ----///------ Тьпигьоз, хиперинфлация има при липса на стоки, а не при липса на пари.
33
9
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Както каза Ердоган- един справедлив свят е възможен ,само че без САЩ!!! ----///----- Ердоган д стар и изкуфял и не се усеща какъв си го набива с тия приказки.
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много бавно се случва всичко ..... Докато света се събуди , евреина ще е приключил с палестинците! Ако не друго , поне лицемерието на запада вече е очевидно за всички и съюзниците на ФАЩ намаляват рязко....Както каза Ердоган- един справедлив свят е възможен ,само че без САЩ!!!
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Израел е най-голямата сила в Близкият Изток!Доказва го с факти и действия през 10 години! Там разликата с арабите е минимум 50 години, няма кой да им се противопостави, особено със САЩ съюзник! Може да си пишите каквито и да е глупости ала бала но това е самата истина! Ще се играе по свирката на Израел и точка!
30
1
 
15
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
Забравихте за Холокоста, заедно с американците извършвате геноцид срещу братовчедите си Палестинци!
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Международният наказателен съд трябва да издаде заповед за арест на този човек, точно както направи с Путин.
28
5
 
2
 
! Отговори
българина преди 4 месеца
вие на чия страна сте, май за украйна...... ***
27
6
 
13
 
! Отговори
Еко Умбертов преди 4 месеца
Най-некадърния премиер на израел, евреите се сдухаха за да избират този льоxманин. На всичкото отгоре си прекъсна заседанието на правителствот за да говори с пуйлото по телефона, човека който уреди сценката на хамас преди два месеца. Няма да се учудя акосамото натаняху е участвало в сценария.
26
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спасете света от Владимир Путин викнете го в международния съд за военни престъпления!
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сатаняху убиеца
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кога ще поумнее тоя свят.......
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Следващата гореща точка е Тибет. И там назрява искуствено подклаждания от сащ конфликт.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Израелтяните са наказани от Господ да се скитат по света и да нямат своя държава и територия. Антихириста открадна от териториите на Палестина и ги даде на Израел. При второто пришествие, свеки ще изкупи вината си.
21
9
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 4 месеца
То това беше играта на Путин.
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За да спясят Нагoвняхo и еврейските му терористи, изгубиха Украйна.
19
4
 
21
 
! Отговори
Те преди 4 месеца
Убиици....
18
7
 
23
 
! Отговори
Прозрях преди 4 месеца
До Анонимен"Цивилизованият" Запад има интерес от конфликта в Палестина, а Нетаняху е просто един изпълнител, който се бори за властта си.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За реди сълзи и сополи.
16
4
 
17
 
! Отговори
Чепчо преди 4 месеца
Скоро всички атлантици ще ми кацнат на хлъзгавия!Пиле на шиш виждали ли сте?