Лондон и Берлин поискаха траен мир в Газа

Колкото по-скоро, толкова по-добре
17 дек 2023 07:13, Петър Бойчев
10
Лондон и Берлин поискаха траен мир в Газа
СНИМКА БГНЕС

Ръководителите на британската и германската дипломация Дейвид Камерън и Аналена Бербок заявиха, че има "спешна необходимост" от "трайно прекратяване на огъня" в ивицата Газа. Те обаче предупредиха, че това не трябва да става "общо и незабавно", предаде Франс прес.

"Трябва да направим всичко възможно, за да проправим пътя за трайно прекратяване на огъня, което да доведе до траен мир. Колкото по-скоро, толкова по-добре, нуждата е належаща", пишат двамата министри в съвместна статия, публикувана във в. "Сънди таймс". "Твърде много цивилни граждани бяха убити", отбелязва БТА.

Двамата водещи дипломати обаче добавят, че "не вярват, че призоваването сега за общо и незабавно прекратяване на огъня с надеждата, че то по някакъв начин ще стане постоянно, е начинът да се постигне напредък".

 Това би означавало да се пренебрегне причината, поради която Израел е принуден да се защитава: "Хамас" извърши варварско нападение срещу Израел варварски и продължава да изстрелва ракети всеки ден, за да убива израелски граждани. "Хамас" трябва да сложи оръжие", заявяват външните министри.

Във вторник Общото събрание на ООН прие необвързваща резолюция, в която се призовава за "незабавно хуманитарно прекратяване на огъня" в Газа. Великобритания се въздържа от гласуване, припомня АФП. През последните дни администрацията на президента Джо Байдън оказва натиск върху израелските власти да преминат към по-малко интензивна фаза на офанзивата си, за да защитят по-добре цивилното население.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ЛондонмирБерлинГаза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Мир.... преди 4 месеца
....НО НЕ ИНДУЛГЕНЦИИ ЗА ХАМАЗ И ТЕРОРИЗМА!!!!ПЪЛНА КАПИТУЛАЦИЯ И ПРЕДАВАНЕ НА ЗАЛОЖНИЦИТЕ---- ТОГАВА ЩЕ ИМА ПЪЛЕН И ТРАЕН МИР!!!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
НЕМА ДА СЕ ЖАЛИТЕ,БЕ преди 4 месеца
....КОЙТО ЗАПАЛИ ТАЯ ВОЙНА И ЗАПОЧНА ПРЪВ ДА УБИВА----ТРЯБВА ДА СИ НОСИ ВИНАТА И ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ПРЕСТЪПНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ!!!!!....АЙДЕ, СТИГА РЕВ И СО ПОЛИ......ХАХАХАААА....НЕМА ЛИ МАЛКО СРАМ И ЧУВСТВО ЗА ВИНА?????
6
0
 
1
 
! Отговори
Художника от Браунау преди 4 месеца
Скоро ще разберете че бях прав!
5
1
 
3
 
! Отговори
АнонименЗ преди 4 месеца
За мир сме ама някй друг път!
4
4
 
10
 
! Отговори
Танцьор преди 4 месеца
Мир ще има,а танци ще има ли? Когато видиш тълпата араби да танцува ,защото главорези са отрязали детски главички на евреи или са изкормили бременни жени разбираш,че с луди хора мир е невъзможен. Мир с фанатизираните терористи е възможен, колкото е възможен мир в Украйна докато Путин е жив!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Heмa raз... Hekoй gyмнa naтoцитe?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има "спешна необходимост" от "трайно прекратяване на огъня" в ивицата Газа, но то не трябвало да става "общо и незабавно". Поредна доза подло западно лицемерие.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лakapgии...