Рекордни студове в Китай, температури под минус 30°

Това лято имаше рекордни горещини и опустошителни наводнения
21 дек 2023 10:18, Елка Василева
9
Рекордни студове в Китай, температури под минус 30°
Снимка: архив, БГНЕС

В Китай днес отчитат нови рекордно ниски температури на фона на трайно застудяване в страната в края на година, белязана от редица екстремни метеорологични явления, предаде Франс прес.

Националната метеорологична служба съобщи, че рано тази сутрин над 20 станции в няколко части на страната са регистрирали рекордно ниски за декември температури.

В град Хохот, столица на провинция Вътрешна Монголия в Северен Китай, например живакът падна до минус 29,1 градуса по Целзий, "подобрявайки" рекорд отпреди близо 70 години.

Властите издадоха предупреждение за ниски температури в обширни райони в северната, източната и югоизточната част на страната.

Сегашното застудяване следва лято на рекордни горещини и опустошителни наводнения, особено в Северен Китай. Експерти предупреждават, че глобалното затопляне, причинено от излъчването на газове с парников ефект в атмосферата, води до зачестяване на тези екстремни явления.

Вчера националната метеорологична служба съобщи, че 5 станции в страната са регистрирали рекордно ниски температури, например в северния град Датун, където е била измерена температура от минус 33,2 градуса по Целзий.

В северозападната провинция Гансу, където в понеделник при земетресение загинаха над 130 души, оцелелите нощуват увити в одеяла в осигурени от спасителните служби големи палатки, опитвайки се да останат на топло при мразовитото време навън.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Май САЩ изпитват климатичните си оръжоя върху Китай.
8
0
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 4 месеца
За *** глобалното затопляне значи да е жега на всякъде. За него промяната на топлите течения в следствие на промяна солеността на морета и океани нищо не значи.
7
3
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 4 месеца
Глобално затопляне?Друг път , западни шмекерии!Тръмп беше прав май че това е лъжа и измама!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледах клипчета от последните дни където шофьори на камиони в Китай показват стотиците закъсали електрически коли по магистралите. Фъснали им батериите в студа и там ги зарязали в аварийните ленти. Ще си ги приберат напролет хахаха.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затоплянето на зелените чини, всички да станат моржове от студ, па и колела и тротинетки, супер е.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лъжа! В китай няма климатични промени, те нали са с Путин и са в глобалния юг, дето е в БРИКС и ще променят световния ред!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Експерти предупреждават, че глобалното затопляне, причинено от излъчването на газове с парников ефект в атмосферата, води до зачестяване на тези екстремни явления."===Т.е. каквото и да се случи, климатичните промени са виновни. Дори времето да е добро, пак климатичните промени са виновни. Простотии.
2
3
 
8
 
! Отговори
Поредната пропаганда преди 4 месеца
Започва пропагандата за т.нар "климатични промени". Всичко върви по план
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някой да им каже, че има глобално затопляне. Рекордни студове не са рзрешени. Хи хи хи