Сестрата на Ким Чен Ун за Сеул: Ще преценят погрешно дори тътена на гръмотевица

Тя отрича Северна Корея да е стреляла по границата
7 яну 2024 12:30, Нели Христова
18
Сестрата на Ким Чен Ун за Сеул: Ще преценят погрешно дори тътена на гръмотевица
Снимка: БГНЕС

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун отрече твърденията на Сеул, че Пхенян е изстрелял десетки артилерийски снаряди близо до границата им, предаде АФП.

Военните на Сеул заявиха, че севернокорейските сили са изстреляли над 60 артилерийски снаряда близо до остров Йонпьонг, ден след като двете страни организираха учения с бойна стрелба в същия район близо до оспорваната им морска граница.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви, че снарядите са паднали в буферната зона, създадена по силата на споразумение за намаляване на напрежението от 2018 г. Тази сделка се разпадна през ноември, след като Северът изстреля шпионски сателит.

"Нашите военни не са изстреляли нито един снаряд в акваторията", заяви Ким Йо Чен.

Вместо това Ким твърди, че военните на страната ѝ са детонирали 60 пъти експлозиви, имитиращи звука на изстрел, и са "наблюдавали реакцията" на южнокорейските сили.

"Резултатът беше точно такъв, какъвто очаквахме", каза тя и добави: "Те погрешно оцениха звука на експлозивите като стрелба, предположиха, че това е провокация с артилерийски огън, и безсрамно съчиниха лъжа".

"В бъдеще те ще преценят погрешно дори тътена на гръмотевица в северното небе като артилерийски огън от нашите военни", каза тя.

На жителите на два южнокорейски острова в близост до границата беше наредено да се евакуират, след като Северът изстреля повече от 200 артилерийски снаряда близо до Йонпьонг и Баенгньонг по време на ученията с бойна стрелба.

Отношенията между двете Кореи са в една от най-ниските си точки от десетилетия насам, след като миналата година лидерът Ким Чен Ун вписа в конституцията статута на страната си като ядрена сила и извърши изпитания на няколко модерни междуконтинентални балистични ракети.

По време на политическите срещи на Пхенян в края на годината Ким заплаши с ядрена атака срещу Юга и призова за увеличаване на военния арсенал на страната си в навечерието на въоръжен конфликт, който, както предупреди, може да "избухне всеки момент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На снимката Ким Йо Чен, сестра на лидера на КНДР Ким Чен Ун, е пред руското знаме на космодрома "Восточнй" в Амурската област на Русия.
13
13
 
7
 
! Отговори
Доказано преди 3 месеца
Научно доказано е че източните народи имат във пъти повече коефициент на интелигентност! Демокрацията и западните идеали водят до войни и упадък!! Може да ви харесва на пръв поглед лъскавия начин на живот но той не функционира дълго
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Киро дай Кодовете. Опнала ти се е единствената мозъчна гънка.
11
5
 
6
 
! Отговори
Киро дай Кодовете преди 3 месеца
Тая жълтуранка бих я опнал с удоволствие, интересна муцунка има
10
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
СЛЕД СМЪРТТА НА КИМ ЧЕН УН ПРЕЗ 2014-ТА ГОДИНА УПРАВЛЯВА ЕДНОЛИЧНО КИМ ЙО ЧАНГ СЕВЕРНА КОРЕЯ - ОНОВА Е АКТЬОР ДЕТО СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА КИМ ЧЕН УН ДОСТА ПО-МЛАД И НЕХАРИЗМАТИЧЕН ОТ ОРИГИНАЛА!
9
10
 
9
 
! Отговори
Митьо пищова преди 3 месеца
Путин стана зависим от пищова на Ким!
8
0
 
0
 
! Отговори
8 е за 4 преди 3 месеца
!!!
7
7
 
16
 
! Отговори
До 6 преди 3 месеца
Ти на лепило ли си ...абе какво вземате та сте винаги с халюцинации? Трябва да си неграмотен и безпаметен за да си русофил , четете за Ботев Левски Каблешков Вазов за Захари Стоянов за Каравелов, четете какво им е било мнението за "освободителите" ...и какво беше за сифилиса и комунизмът?!
6
9
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 3 месеца
Увредени комунистически мозъци.
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стандартната наглост на терористична държава...
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Мдаа. Кой кого е нападнал бе халюциноген ?
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
200 на 60 ли е равно не разбрах последно
2
7
 
16
 
! Отговори
Мдаа преди 3 месеца
Винаги са нападнати , но винаги нападат първи.Ако нападат,те го правят защото сте братски народ .Когато ви окупират , те го правят защото искат да живеете по добре, и не на последно да не забравяте че ви освобождават.
1
2
 
24
 
! Отговори
Да бе преди 3 месеца
Не било снаряди! Ким отварял шампанско на нова година!