Украйна задържала студент, руски шпионин

Той е изправен пред доживотен затвор
18 яну 2024 12:53, Стела Стоянова
29
Украйна задържала студент, руски шпионин
Снимка БГНЕС, архив

Украинските служби за сигурност съобщиха, че са задържали студент, който е събирал и предавал информация за Москва за обекти, в които се съхраняват токсични вещества, за да могат да бъдат прицелени от руските военни сили, предаде АФП.

Както Москва, така и Киев, редовно твърдят, че са задържали чужденци и свои граждани, които са работили, за да помогнат на другата страна да спечели войната, чиято двегодишнина наближава през февруари.

"Киберспециалисти на СБУ задържаха агент на ФСБ, който е шпионирал в полза на врага в Одеска област", заявиха от Службата за сигурност на Украйна СБУ, позовавайки се на аналогичната руска агенция - Федералната служба за сигурност.

"Основната задача на нарушителя е била да идентифицира и предава координати на места, където се съхраняват токсични вещества, включително складове и съоръжения за съхранение на пестициди", добавиха от СБУ.

От там заявиха, че заподозреният, който е изправен пред доживотен затвор по обвинение в държавна измяна, се е свързал с ФСБ в края на миналата година и му е обещано пари в замяна на работата.

СБУ твърди, че целта на Русия е била да "предизвика екологична катастрофа" в южния черноморски регион, който редовно е обект на дронови и ракетни атаки. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Украйнаруски шпионин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 3 месеца
https://mignews.info/tova-neshto-vodi-vojna-s-rusiya-i-iska-da-ya-pobedi-video----- ТОВА НЕЩО ВОДИ ВОЙНА С РУСИЯ И ИСКА ДА Я ПОБЕДИ
23
1
 
2
 
! Отговори
А другата седмица преди 3 месеца
и сянката на Зеленски ще бъде арестува, защото вечно слухти както говори президенте.
22
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 3 месеца
Окраинските служби за СигОрност , по добре да оставят тази дейност на DW или на Американския филиал на Холивуд в Украйна , вместо да се мъчт да пишат нелогични безсмислици. Интересно ми е само тия "новини" дали минават през комедийно-актьорската фирма на Зеленски за одобрение ? А КАКВО СТАНА с разкритията за оная взривена язовирна стена от бяла Жигулка с изрязан покрив с двата варела "взрив" и прикрепената към тях противопехотна мина с червения кабел дето водел към руските позиции ? Хахахахаха
21
1
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 3 месеца
"СБУ твърди..."ВЕрвайте!
20
2
 
8
 
! Отговори
Нормална преди 3 месеца
В украина руски студент? Този свят е полудял,на всички и на всякаде им се привиждат руски шпиони,голям страх ги гони, студенти,свещеници,скоро ще кажат че и бебета (русначета) са шпиони този зеления от дрогата е полудял
19
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Относно статията практически вече 2 години РФ извършва Бомбови удари по цели в цяла Украйна. С изключение на НПЗ(където има някакви Токсини) имало ли е случай да се унищожават складове с токсични химически вещества... Ами не(иначе щеше да има ВАЛХАЛИЯ по медиите) Следва въпроса тази новина подгряваща ли е - "отклонил се руски боеприпас гръмна химически склад еди кой си град е обгазен"?
18
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен търся търся в интернет за потопен кораб и то клас Тарантул(такива кораби имахме на въоръжение в България) и не намирам... Изглежда имаме работа с поредния ФЕЙК.
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тоя и децата му се видяха шпиони,голям клоун
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ВЪВ УКРАЙНА И СТУДЕНТИ!
15
3
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 месеца
За такова нещо не се ли практикуваше публично и пред тълпа "hanged, drawn and quartered" (бесен, но недообесен, кастриран, изкормен и насечен на парчета)? Едно време знаеха хората как да се отърват от шпионите или изменниците на короната (с недвусмислено напомняне към другите евентуални такива какво ги чака), като същевременно осигурят и безплатно зрелище за народа :).
14
5
 
16
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 3 месеца
.....поредният страховит украински успех в контранаступа.... Чакаме следващия, вероятно ще счупят прозорци в Белгород с дрон за 500$ от Али, а може и врабче да свалят с Пейтриътите! Да видим какво ще е!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо и какви токсични вещества съхранявате бре Дзиления ?
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Запада е лош но даде свобода на колониите си само раша се ослушва всички там са чистокръвни руснаци с дръпнати очи и славянски имена братушки
11
18
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 месеца
СВОБОДА ЗА БАРШКОТОСТАН И ДРУГИТЕ 47 НАРОДА ОТ ГНЕТА НА РУСКОФАШИСТКАТА ИМПЕРИЯ НА АНТИХРИСТА ПУТИН!
10
12
 
6
 
! Отговори
Англия задържа преди 3 месеца
Много БеГе путино роби а пък в БеГе сме пълни с такива Особено в държавния апарат
9
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес някакъв протест е имало в една от уж републики башкоркустан но явно не е интересен за нашите медии
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зелето го е застрелял.Хохлите са кръвожадни.
7
4
 
20
 
! Отговори
паф преди 3 месеца
браво на момчето, отлична работа, нали това унищожават руснаците-биолаборатории и токсични съоръжения! няма да лежи много, скоро братушките ще си върнат цяла украйна и то ще бъде герой!
6
3
 
25
 
! Отговори
мдаа преди 3 месеца
Ясноооо, значи укрофашистите готвят нова провокация. Не успяха с АЕЦ Запорожие, в който уж руснаците стреляха по себе си там. С всички лаборатории, които краварите бяха разположили в Украйна, това може да е следващата стъпка на режима на Зеленски, да използва БОВ.
5
3
 
9
 
! Отговори
Do 3 преди 3 месеца
А що не пратим на зеленски, индивиди като теб? Би било добре - хем ти ще си щастлив за 2 часа в окопите а и зеленски ще получи месото което взе да изчезва. Сделката ще е добра и за двете страни.