Френските фермери прекратиха блокадите

Това стана след като им бе обещана помощ на стойност 400 милиона евро
11
Френските фермери прекратиха блокадите
Снимка: БГНЕС

След като синдикатите на селскостопанските производители реагираха положително на предложението на правителството за още помощи, фермерите във Франция прекратиха днес повечето блокади на пътни артерии, предаде ДПА.

Фермерите образуваха с тракторите си дълги колони и, ескортирани от полицията, се насочиха към местата, откъдето са дошли.

По време на демонстрациите им имаше моменти, когато близо 10 хиляди души участваха в протестните акции срещу спада в доходите, екологичните правила на Европейския съюз и бюрократичните препятствия.

На някои места протестите продължиха. В региона на Англе, който се намира на брега на Атлантическия океан, фермери свалиха чуждестранните продукти от лавиците на супермаркет, съобщи в. "Сюд-уест".

В четвъртък новият френски премиер Габриел Атал обеща още правителствени помощи, като убеди най-големите синдикати да сложат край на блокадите.

Общата помощ, която обещава правителството, е 400 милиона евро, пише в. "Лез еко", като се позовава на министерството на икономиката.

Ще бъде предоставена помощ на животновъдите и на представителите на винената индустрия, която се сблъсква с проблема със свръхпроизводството, съчетано с намаляваща консумация.

Организации за защита на околната среда разкритикуваха правителството за отлагането на мерките за ограничаване на употребата на пестициди до 2030 година - решение, взето по искане на селскостопанския сектор.

Протестите на френските фермери продължиха повече от седмица, като те изразяваха недоволството си основно чрез блокиране на пътни артерии с трактори. (БТА, Божидар Захариев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лъжете! Стачкуват си!
7
4
 
2
 
! Отговори
Изнудвачи преди 2 месеца
Изнудиха правителството.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като чета новината се сещам за едно съсловие... Викат им "труженички"...
5
3
 
13
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 2 месеца
Айде и тия ги излъгаха като Орбан
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така ви се иска. Не за пръв път пишете, че са прекратили, но вчера в центъра на Страсбург ние наблюдавахме протест на децата на фермерите с детски тракторчета.
3
5
 
17
 
! Отговори
ВЕСЕЛИНЪ 7112136860 преди 2 месеца
Добре де,докога шизофрения? Във Франция е ежедневие да се вкарват от Испания арабски плодове и зеленчуци .Факт! Във Франция управляват испанци,тоест сефарадски евреи като Макрон,които управляват полицията...полицията,която също е управлявана от испанци,тоест араби. В Каркасон всеки ден гледах протестиращите и установих,че са роми,араби...испанци. Как така арабските продукти на територията на Европа не са под контрол и как така ЕС не осъжда това? Защо никъде във Франция няма български продукти?
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Очакваше се.Реално нашите бяха първи с протестите още миналата година,но ги заплашиха и купиха.Тези на Запад са по-заспали от българските,но по същата схема ще потушат навсякъде протестите.От цялата история обикновените хора губят,защото ще ядат некачествено и на високи цени.Целта на глобалистите е да предизвикат изкуствено създаден глад и да съкратят свръхнаселението.
1
6
 
22
 
! Отговори
Virtuozzo преди 2 месеца
то обещаното не е като даденото !