Еритрейци палиха полицейски коли и хвърляха камъни в Хага

Кметът обяви извънредно положение на мястото на безредиците
103
Еритрейци палиха полицейски коли и хвърляха камъни в Хага
Снимка: БГНЕС

Ожесточени сблъсъци между две групи еритрейци, по време на които участниците хвърляха камъни, подпалиха полицейски коли и други превозни средства и сериозно повредиха сграда, избухнаха снощи в Хага, съобщи полицията, цитирана от ДПА и БТА.

Кадри с насилието бяха излъчени по телевизията. На място пристигна полиция за борба с безредиците, която е използвала сълзотворен газ срещу извършителите.

Кметът обяви извънредно положение на мястото на безредиците, което даде на полицията по-широки правомощия.

Броят на ранените или арестуваните първоначално не беше ясен, каза полицията. Не беше известно също какво точно е предизвикало сблъсъка.

В последно време на срещи на еритрейци в Германия и в други страни, избухваше насилие, тъй като има противопоставяне между поддръжници и противници на диктаторското правителство в страната в Африканския рог.

Миналото лято 26 полицаи бяха ранени по време на безредици на Еритрейски фестивал в Гисен близо до германския град Франкфурт.

Само няколко седмици по-късно 50 души бяха ранени на фестивал, организиран от еритрейци в шведската столица Стокхолм. В Тел Авив десетки хора бяха ранени през септември, когато протест на опоненти на еритрейското правителство срещу събитие в посолството на страната прерасна в насилие.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Хага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И за какво и беше нужно на Европа всичко това. В крайна сметка всяка жаба да си знае гьола, тези хора рушат нашия дом, а непрекъснато им се дават все повече права ???
78
1
 
7
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 месеца
Модерният холандски език - Дъч е създаден в ЮАР и Намибия и е в основата на официалният език Африкаан. Суринам също е допринесъл за "облагородяването" на съвременния африкански, пардон - холандски език, като там варианта на езика се нарича Кейп Дъч. Заселването на африканци в Холандия и превръщането им в основна популация е естествен процес наследил пост-апартеидното развитие на ЮАР и по същият сценарии ще завърши с черна диктатура.
77
7
 
3
 
! Отговори
Ельоменат преди 2 месеца
И тези като нашите копейки обичат Русия, но всички бягат на запад, а не в Мордор. Депортират ги сега в Русия
76
1
 
3
 
! Отговори
Народна мъдрост : преди 2 месеца
Каквото повикало...
75
1
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Каква я мислеха нидерландците,а каква стана.Докараха еритрейци и подобни да работят,докато те си пафкат тревицата.Обаче пришълците на работа не налитат.Влече ги социала.Не само не работят,а и унищожават създаденото от холандците.
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 75А ЕвроГейПедерунгелите и ЛГБТ-общността в Холандия какво измяука и изхленчи по въпроса? Знаменцата на Дъгата защо не дадоха на новоинтегрираните Европейци? Колко мултикултурниКраставичока хапнаха холандскитеЕвроАтлантици хахахахаха Ти също ли скимтиш за Еритрейски бахур хахаха?
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Граждани на Еритрея - тази "свободна и просперираща" страна. Изненадва ме, че не са рисували Z-та навсякъде и не са разлепили плакати на Джуджин.
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нов премиер на Шотландия - парламентът официално избра Хамза ЮсафРиши Сунак е новият премиер на ВеликобританияСадик Хан беше преизбран за кмет на ЛондонЧаудри Абдул Рашид - кмет на БирмингамЛутфур Рахман - кмет на ТауърМохамед Аджиб - кмет на БрадфордРохсана Фиаз - кмет на Нюхам + 1/3 от Парламента е от Мюсюлмани в Англия, Тези ли ще ни учат на Европейски ценности? Въпроса е към ЕвроЛибералитеПедерунгелиТук!
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно геьовете в Хага са ги ядосали здраво
70
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е нали Еритрея си бяха дружки с ония пропадналяци руснаците. Що не ходят там ами все в Европа се бутат? Може би щото са на един стандарт и нема смисъл
69
17
 
10
 
! Отговори
r преди 2 месеца
Друго си е в България. На всяка крачки индивиди с 30 годишни немски коли, скубани вежди, засечени бради, карат с 200, бесни русофили, антиваксъри и специалисти по всичко. Не знаят какво е пълен член, ама инженери и професори. Друго си е тук при най-умните и красивите.
68
2
 
24
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Нас това какво ни засяга. Като ги пуснаха сега да се оправят. Нали това са европейските ценности, всеки да може да прави каквото си иска, още от раждането си и никой няма право да му налага нищо. Ние не отговаряме на критериите за шенген, не ни искате там, затова с тези новини изобщо няма да ни занимавате. Не ни интересува!
67
1
 
14
 
! Отговори
Чочо преди 2 месеца
Тези ще ни ги пратят на нас.Дупе да им е яко на нашите политици.Много бой ще ядат.
66
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Друго си е в развитите западни демокрации...
65
1
 
20
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
Страшно ме кефят в Париж црняци,смрадта,мизериията,нехигиеничните тоалетни дето ги натискам с бутончето,и дивия Макаронизъм обзел либералите.Кефи ме също да настъпвам го...мна по улиците.Или чисттутките в белите микробуси паркирани покрай Булонския лес на половин цена ,верно застаряващи но работливи.Кефят ме джебчиите в метрото и пазара на бАлхите след Клианкурт,жестока смрад е там.Кафи ме да гледам как парижанка пред мен се облекчава клекнала в малките улички надигайки полата.....
64
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой от вас да е бил в Холандия скоро? В Амстердам си все едно в сметище. Навсякъде повръщащи туристи заради тревата. Квартал на червените фенери? То като филм на ужасите. От грозна, че по-грозна. Моята тъща там ще е първата красавица. На едни витрини са все едно е денонощен магазин. По улиците църно... Столипиново ще ви се стори като квартал с учтиви леко *** жители. Ама като катран са църни. Избива вече на лилаво. И все ти пробутва наркотици. Такава Холандия аз видях.
63
2
 
25
 
! Отговори
Вуни Рунтев преди 2 месеца
Холандия временно да се изключи от Шенген докато покрие критериите. Денков да увери Рюте, че очакваме с нетърпение да влязат в нашето сплотено европейско семейство.
62
0
 
9
 
! Отговори
Що преди 2 месеца
Не палят в еритрея?
61
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хага е африкански град на враждуващи племена от юга.
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Избягали от диктатора в ервопа пак протестират за него.логика голяма