Путин искал да "дестабилизира" Германия чрез подслушване

В това го обвини Германия
3 мар 2024 22:20, Стела Стоянова
150
Путин искал да "дестабилизира" Германия чрез подслушване
Снимка БГНЕС, архив

Германия обвини руския президент Владимир Путин, че се опитва да посее разногласия с изтичането на подслушана поверителна дискусия на германската армия за войната в Украйна, в момент, когато Берлин е под натиск да достави на Киев ракетите „Таурус“. 38-минутен запис на разговорите беше публикуван онлайн късно в петък в руските социални медии, като участниците обсъждаха възможното използване на произведените в Германия ракети и тяхното потенциално въздействие. Дискусиите обхванаха и използването на ракети с голям обсег, предоставени на Киев от Франция и Великобритания.

„Става дума за използването на този запис, за да ни дестабилизира и обезпокои“, каза германският министър на отбраната Борис Писториус. Той добави, че „се надява Путин да не успее“. „Това е част от информационна война, която Путин води“, добави той. Писториус каза, че не е запознат с други изтичания на информация в армията. Той добави, че ще изчака резултата от военното разследване на случая, за да реши какво да се прави.

Киев отдавна настоява Германия да му предостави „Таурус“, които могат да достигнат цели на разстояние до 500 километра. Канцлерът Олаф Шолц засега отказва да изпрати ракетите, опасявайки се, че това ще доведе до ескалация на конфликта с ядрена Русия. Придобиването на германските ракети „Таурус“ би осигурило огромен тласък за Украйна, докато Киев се бори да отблъсне инвазията на Русия. Франция и Великобритания са доставили на Киев ракети СКАЛП или „Сторм Шадоу“, като и двете имат обсег от около 250 километра. Но Шолц каза, че Германия не може да следва британски и френски ходове при изпращането на ракети с голям обсег в Украйна. „Това е оръжие с много голям обсег и това, което британците и французите правят, не може да бъде направено от Германия“, каза Шолц, без да уточнява какво точно има предвид. Великобритания отрече да има пряко участие в експлоатацията на ракетите. „Използването на „Сторм Шадоу“ от Украйна е работа на въоръжените сили на Украйна“, каза говорител на Министерството на отбраната (МО) в изявление за AФП. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: ГерманияПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Натовските инструктури отдавна са в Бандерия и помагат или направо стрелят по цивилни цели в неподконтролните на Киев територии или в Русия. Това никога не е било тайна, просто го замитаха под килима.
71
3
 
35
 
! Отговори
Ако пребия преди 3 месеца
Някой и излезе видео запис на действията ми, значи човека направил записа ще е виновен! Не аз че съм пребил някой..Желязна евроатлантическа логика!
70
4
 
33
 
! Отговори
Германия преди 3 месеца
После като запачне ТСВ и Русия им отговори, пак ще твърдят, че е била с нищо непровокирана!И няма Натовски войници в Украйна ; )
69
5
 
33
 
! Отговори
Берлин преди 3 месеца
Буквално тук всеки ден гледам Съветските танкове на Мемориала на Бранденбургската врата! 500 метра от Министерството на Шолц е!Колко пъти вече същата грешка бе Шолц???Пак ли ще нападате Русия? Защото последата война толкова успешно завърши?
68
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тия им гръмнаха северния поток, сега Путин ги бил дестабилизирал със запис. То бива еврогейщина и хаштагове, това си е новия натовски папагализъм.
67
4
 
36
 
! Отговори
Берлин преди 3 месеца
Да, това че Германия се готви да нападне Русия пак след ВСВ, да започне ТСВ изобщо не сме го чули! Важното е че Путин ще е виновен когато започне ТСВ!
66
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахаха. Проблема не е, че са записани германците, как обсъждат да дават оръжие на укритата за стреляне по ЦИВИЛНИ цели. Проблема е, че Путин ги е подслушвал и целия свят разбра. Хахахах. Много слаба опорка на евро-атлантиците. Целия свят ги видя какви са лицемери...
65
5
 
22
 
! Отговори
Германия преди 3 месеца
Путин използва нашата некомпетентност и пълна деебилнаст като оръжие против нас!!!
64
4
 
28
 
! Отговори
Германия преди 3 месеца
Руснаците са виновни че са основали държавата си 1231 година точно на границата на Натовските военни бази! Агресори!
63
3
 
33
 
! Отговори
Берлин преди 3 месеца
Тея германците плануват да нападнат Керч и Краснодар с ракети Таурус, но Путин бил виновен! Пак!
62
3
 
20
 
! Отговори
Смях преди 3 месеца
Кой ми ака в гащите?!
61
5
 
15
 
! Отговори
Берлин преди 3 месеца
До Хиристо>>> Да, тава е мантрата на САЩ за да няма никога силна Европа ( тоест Германия), а да може САЩ да контролират и колонизират Европа!Немците трябва винаги да прекланят глава и са са слаби, това е американският интерес!
60
3
 
27
 
! Отговори
Берлин преди 3 месеца
След като изтече разговор на немски офицери как ще атакуват Русия ( Керч и Краснодар) с ракети Таурус но така ме никой да не разбере ме всъщност вече има немски, френски, английски войници в Украйна, съм шокирана!Само 78 години минаха откакто Червената Армия им наби канчето и ге пак храневат да нападнат Русия!!! Пак ли бе??
59
8
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
немецът трябва винаги да бъде мачкан!
58
8
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
германия заслужава единствено презрение.
57
5
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
MMухайа натовска шизoфpeния... ПП. НАТО има войници в Украйна, следователно Русия е длъжна да ги ликвидира!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бой Що си не обърнеш внимание на нааканото дупе , а си се юрнал другите да опрааш ?
55
0
 
15
 
! Отговори
Пепи преди 3 месеца
Е то тази дискусия се води от месеци!?! Или някой пак е изненадан:)
54
22
 
4
 
! Отговори
Бой преди 3 месеца
По руските болшевики комунисти. Бой по тази злокобна комунистическа прокоба. Сега сме със вас всички и със всички сили и средства до премахнем това злокобно зло веднъж за винаги.
53
2
 
23
 
! Отговори
Невероятни смехурани преди 3 месеца
Пребивам бременна жена на улицата за да я ограбя, хващат ме, аз си признавам, че е така, съдят ме... и в тоя момент аз ги обвинявам, че се опитват да омаскарят доброто ми име и да настроят обществото против мен! Мммм...да, има логика!