Путин искал да "дестабилизира" Германия чрез подслушване

В това го обвини Германия
3 мар 2024 22:20, Стела Стоянова
150
Путин искал да "дестабилизира" Германия чрез подслушване
Снимка БГНЕС, архив

Германия обвини руския президент Владимир Путин, че се опитва да посее разногласия с изтичането на подслушана поверителна дискусия на германската армия за войната в Украйна, в момент, когато Берлин е под натиск да достави на Киев ракетите „Таурус“. 38-минутен запис на разговорите беше публикуван онлайн късно в петък в руските социални медии, като участниците обсъждаха възможното използване на произведените в Германия ракети и тяхното потенциално въздействие. Дискусиите обхванаха и използването на ракети с голям обсег, предоставени на Киев от Франция и Великобритания.

„Става дума за използването на този запис, за да ни дестабилизира и обезпокои“, каза германският министър на отбраната Борис Писториус. Той добави, че „се надява Путин да не успее“. „Това е част от информационна война, която Путин води“, добави той. Писториус каза, че не е запознат с други изтичания на информация в армията. Той добави, че ще изчака резултата от военното разследване на случая, за да реши какво да се прави.

Киев отдавна настоява Германия да му предостави „Таурус“, които могат да достигнат цели на разстояние до 500 километра. Канцлерът Олаф Шолц засега отказва да изпрати ракетите, опасявайки се, че това ще доведе до ескалация на конфликта с ядрена Русия. Придобиването на германските ракети „Таурус“ би осигурило огромен тласък за Украйна, докато Киев се бори да отблъсне инвазията на Русия. Франция и Великобритания са доставили на Киев ракети СКАЛП или „Сторм Шадоу“, като и двете имат обсег от около 250 километра. Но Шолц каза, че Германия не може да следва британски и френски ходове при изпращането на ракети с голям обсег в Украйна. „Това е оръжие с много голям обсег и това, което британците и французите правят, не може да бъде направено от Германия“, каза Шолц, без да уточнява какво точно има предвид. Великобритания отрече да има пряко участие в експлоатацията на ракетите. „Използването на „Сторм Шадоу“ от Украйна е работа на въоръжените сили на Украйна“, каза говорител на Министерството на отбраната (МО) в изявление за AФП. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: ГерманияПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма по голвемо смешни и от швабите.
51
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С подслушване няма как да ги дестабилизират. Германците сгазиха лука и закъсаха много, а явно търсят оправдания за провалите си в Путин. Едва ли не излиза, че Путин в Господ и може да дестабилизира Германия с едното си ухо????? Пхахахахайаха ! Кой поръча сателита в ухото на Путин? Айде, стига глупости! Терористите се вижда кои са в записа. Няма смисъл да се оправдават.
50
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мога да се хвана на бас, че тези 38 минути са само трейлър на това, с което руснаците разполагат.
49
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 50Германия сама се дестабилизира при положение, че нейни военни обсъждат употребата на ракети, които канцлерът отказва да изпрати.)))Естествено, че ще обсъждат нали затова са военни.А,какво да обсъждат защо кошките в Русия отказват да снасят яйца ли?
48
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре, но в случая американците подслушват от години. Ама не Германия само, а целия свят.
47
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германия сама се дестабилизира при положение, че нейни военни обсъждат употребата на ракети, които канцлерът отказва да изпрати.
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали ФАЩ слушаха Меркел?
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скивате ли сега малоумняци как легализирате " специалната военна операция " в стремежа си да демонизирате изцяло Путин , Путин не може като Путин да обяви война , война може да обяви държава , Путин като Президент може само да го формализира , значи няма война , но гинат хора в една безсмислица забъркана от болни мозъци . А и се питам в 21 век какви войни ще решават проблемите мужду човечеството , това е uдuoтuятa на наврелите се и навряните некадърни в политиката и от там в държавните управлени
44
1
 
14
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
Буров е казал ние не сме нито руснаци нито американци нито германци ние сме БЪЛГАРИ
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На 12 септември Путин звъни по директния и защитен от подслушване телефон на Осама Бин Ладен и казва:- Щирлиц, този път прекали!
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че кой не иска да дестабилизира врага си бе, гoведa?!
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слушайте , абе наемете си по-умни да ви мешат кашите , че за нищо не стават . Това си е нещо напълно естествено , след като Русия , не е Путин , е поставена в условия почти на война със Запада , пък било то и с принуждаване на украинския народ да я води пряко , а ония да участват , засега , с оръжия и пари . Няма нещо , което повече да дестабилизира почти целия Свят от нефелните политици разхвърляни по върховете на ред държави в резултат на американските служби и политика .
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руската армия напредва по всички фронтове, особено западно от Авдеевка.
39
2
 
26
 
! Отговори
OZZY преди 2 месеца
Писториус,преди години като хванахте американците,че подслушват канцлера ви ,Меркел,защо мълчахте като бити амбреажи?
38
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи правиш заговор за терористичен акт - взривяване на кримският мост и очакваш службите да не разберат. Оказва се че е на държавно ниво и руснаците искат обяснение, а германците се правят на "дестабилизирани" Ами не, едно такова действие срещу Русия си е причина за обявяване война. Русия е достатъчно великодушна да иска обяснение. А може и ракетите да залетят към Бундесфера.
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малеее, и как подслушват, бре? Нали уж нямали свръх технологии? М? Или подслушват с пичовете от пералните на Зелю? Ако не бяха планирали германците нападение, к"во щяха да им подслушват? Шушоните ли? Или цървулите??? Да бе мирно седяло - не бе чудо видяло.
36
2
 
25
 
! Отговори
Говедовъд преди 2 месеца
А бе,ако записът на разговора е автентичен,пак ли се брои за дезинформация?
35
3
 
13
 
! Отговори
мдааа... преди 2 месеца
Каквото почукало...това и се обадило!!! Искаш война и изпращаш оръжие на Урките за да рушат Кримския мост и ето ти деликатен отговор...а може и по яко ТОЯГА без морков!!!!
34
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наложително е Таурус и Томахоук, да заиграят казачок по Москва и Петербург.
33
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не може да им се отрече, рашистите са се специализирали във воденето на война. Във всяка една форма - класическа, хибридна, информационна, дезинформационна, в тила на "врага" и прочие... Нищо чудно, само това им е в главите, войни, смърт и после сълзливи самосъжаления как никой не ги обичал.