Тръмп прие Орбан във Флорида, Байдън е бесен

Кандидат-президентът нарече унгарския си гост "бос"
9 мар 2024 08:11, Петър Бойчев
53
Тръмп прие Орбан във Флорида, Байдън е бесен
Снимка БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се срещна във Флорида с унгарския премиер Виктор Орбан, предаде Асошиейтед прес. Орбан е министър-председател от 2010 г. насам.

Орбан се превърна в икона за някои консервативни популисти, заради това че проповядва, онова, което той нарича, "илиберална демокрация", белязана от ограничения на имиграцията  и на правата на ЛГБТ общността. Той също така  ограничи съдебната система и медиите. В ЕС Орбан е единственият, който продължи да поддържа близки връзки с Русия, предава БТА.

Във Флорида Орбан се срещна с Тръмп в имението му в Мар а Лаго. Унгарският премиер поства в "Инстаграм" кадри от посрещането, което му устройва Тръмп. Още в началото той унгарският лидер поднесъл на бившата първа дама Мелания букет.

Във видеокадрите от срещата се вижда как Тръмп хвали Орбан и го наричан "бос". "Той е неполемична фигура, защото той казва: "Нещата ще бъдат такива" и нещата приключват. Нали така", допълва Тръмп по адрес на Орбан, докато останалите членове на екипите им се смеят на този коментар.

Вчера външният министър на Унгария Петер Сиярто, придружаващ Орбан, пък приветства "силата" на Тръмп и намекна, че светът би бил по-мирен, ако той все още беше президент. "Ако Доналд Тръмп беше избран за президент на САЩ през 2020 г., войната в Украйна, която продължава вече трета година, нямаше да избухне и конфликтът в Близкия изток щеше да бъде разрешен много по-бързо", написа той.

Орбан подкрепя усилията за преизбиране на Тръмп и е в хладни отношения с администрацията на Джо Байдън, която не покани Унгария на срещата на върха за демокрацията, организирана след встъпването в длъжност на президента. Унгарски официални лица пък обвиниха посланика на  Байдън в Унгария, бившия правозащитник Дейвид Пресман, че се намесва във вътрешните дела на правителството.

Орбан също така ентусиазирано подкрепи последната президентска кампания на Тръмп, като публикува съобщение, насърчаващо републиканеца да "продължи да се бори", след като миналата година срещу него беше заведено първото от общо четири наказателни дела. Миналата седмица Орбан заяви, че победа на бившия президент би била "единственият сериозен шанс" за прекратяване на войната в Украйна.

Същевременно Байдън разкритикува Тръмп, че е приел унгарския премиер в имението си във Флорида. "Знаете ли с кого се среща днес той в Мар-а-Лаго? С Орбан от Унгария, който категорично заяви, че не смята демокрацията за работеща, а се стреми към диктатура. Ето с кого се среща той", каза Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: орбанТръмпбайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека и нашите политици да не са коне с капаци.
35
2
 
6
 
! Отговори
Неолибера3ия 0% преди 1 месец
Бай Дрън препълни памперса с жълтокафява демократична слуз и реве истерично срещу Тръмп.Един риторичен въпрос,който си задават хората: Какво би било,ако се разкрият всички кирли8и ризи на Хънтър и Джо Деменний в Укрия и едни интересни схеми с едни биолаборатории(които не съществуват,но от които трябваше да се изтегли цялата налична документация) и едни любопитни корпорацийки на едни ящерици от 4ифут$ки произход?!?
34
12
 
5
 
! Отговори
подход преди 1 месец
Краставите магарета ...
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 38 и аз си мисля същото ,вероятно че бягат в Украйна и зенения че иим подари по една картечница
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми като е бесен вкарсйте го в лудницата
31
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега Орбан и Тръмп обсъждат мирния план за Украйна. Затова Байдън е бесен, а Зеленски обикаля като обран.
30
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега Орбан и Тръмп обсъждат мирния план за Украйна. Затова Байдън убеден, а Зеленски обикаля като обран.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В племенния съюз с Аварите, Българите достигат до Константинопол сто години преди основаването на Българската Държава, а заедно със славяните обсаждат и Солун. Столица е Тимишоара. Съюзът се разпада по династични причини. По-късно Хан Крум завзема престола. Приказките за търговците и виното са ромейски измишльогини за тяхно вътрешно ползване.
28
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън Унгария от ЕС. Да им дадем да си проповядват орбанизма сами , без свободно движение, без ддс облекчения, без нищо. Времето за приказки и алабаланици свърши. Който не е е нас е против нас.
27
8
 
27
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Тръмп ще спечели и ще е интересно тогава каде ще се скрият нашитеПсевдо атлантици
26
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те краставите магарета и през океана се надушват-намират сами.
25
6
 
34
 
! Отговори
Деменчо преди 1 месец
Правилно Орбан е преценил да не се среща с Байдън.И без това дядо само след 5 мин. ще е забравил.
24
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в БГ ни изпратиха Киро про100-то и Асан крадливото да ни довършат!
23
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Събраха се "третата колона" на путинистите от европа и америка!
22
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Oбaмa cъзgage и nycнa в ekcnлoaтaция Иcлямcka gъpжaвa...
21
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
28 Обама нареди изтеглянето на САЩ от Ирак, през 2013.
20
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Де и в Бг да си имахме един Орбан нямаше мигранти да пребиват децата ни в центъра на София и да храним хиляди лентяи които имат повече права от нас защото са ,, бежанци,,!
19
8
 
30
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Орбан и Туск са политиците с най-висок рейтинг (държавен) в ЕС. Това са фактите! Чудя се дали има нещо общо с това че тези двамата не се съгласяват със всяка глупост измислена в Брюксел????
18
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Факт е че Доналд Тръмп е единствения Американски президент който не е започнал война или военна операция на САЩ по време на мандата си. Дори напротив той нареди изтегляне на Американските контингенти от Ирак и Сомалия. Може би затова не го харесват.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Редактирайте,моля,автоматичния превод! Вие нали затова работите в тази медия!